Inför Coventry-QPR

Skadebekymmer oroar inför ännu en måstematch.

QPRs påskvecka inleddes i tisdags med 1-0 hemma mot Preston och forsätter på lördagen med bortamatch mot Coventry innan man på måndagen ställs mot nuvarande tabelljumbon Luton på hemmaplan.

Fredagens resultat gick QPRs väg då Southend föll hemma mot Colchester med 0-3 efter ett hat-trick av före detta Rangers-anfallaren Jamie Cureton. Hull förlorade hemma mot Norwich med 1-2 och en poäng för QPR i morgon tar upp laget på samma poäng som Hull medan en vinst gör att man går om.

Coventry förlorade i söndags mot Birmingham med 0-3 vilket var den första förlusten på sju matcher och även den första sedan Iain Dowie tog över som manager. I och med den förlustfria raden innan matchen mot Birmingham har Coventry kommit upp i 52 poäng och sitter ganska säkert på 15 plats i tabellen.

Förmodligen har Dowie redan börjat planera inför kommande säsong och kommer säkerligen att testa lite olika spelare för att se vilka spelare som skall ha Coventry City som klubbadress efter sommaren och vilka som kan se sig om efter en ny klubb.

Inför matchen mot QPR har Dowie inga större skadebekymmer och har gott om valmöjligheter på de flesta positionerna, något som John Gregory har det lite värre med då Lee Cook, Michael Mancienne och Rohan Ricketts alla drog på sig skador mot Preston som gör att de är tveksamma för spel på Ricoh Arena.

Skulle Mancienne inte kunna spela ersätts han troligen av Pat Kanyuka på högerbacken även om det kan bli aktuellt att flytta över Marcus Bignot som högerback och låta Sami Timoska spela till vänster.

På mittfältet får Adam Bolder Steve Lomas eller Jimmy Smith som partner på mitten då Iñigo Idiakez är tveksam för spel på grund av den sträckning som gjorde att han missade matchen mot Preston. Idiakez har i veckan förlängt sitt lån fram till säsongsavslutningen mot Stoke och kommer inte att kastas in i laget förrän skadan är helt läkt.

Gareth Ainsworth är det hetaste alternativet på högerkaten då Martin Rowlands fortfarande är skadad och Ricketts är tveksam. Skulle det hända något med Ainsworth ersätter troligen Jimmy Smith. Smith kan också vara aktuell på vänsterkanten om Cook inte kan spela. Shabazz Baidoo har gjort ett par godkända reservlagsmatcher som högerytter och kan komma in i truppen om det skulle behövas. I anfallet ser vi troligen Dexter Blackstock tillsammans med Marc Nygaard, medan Paul Furlong, Ray Jones och möjligen Stefan Moore som konkurrenter. Moore har gjort mål i de två senaste reservlagsmatcherna och hoppas kunna visa Gregory att han vill spela kvar i klubben

Preliminära laguppställningar

Coventry City


33. Andy Marshall
25. Adam Virgo
20. Colin Hawkins
5. Elliott Ward
3. Marcus Hall
16. Isaac Osbourne
8. Michael Doyle
6. Stephen Hughes
21. Jay Tabb
9. Dele Adebola
17. Michael Mifsud

Queens Park Rangers

20. Lee Camp
38. Michael Mancienne
25. Damion Stewart
4. Danny Cullip
2. Marcus Bignot
11. Gareth Ainsworth
7. Adam Bolder
16. Steve Lomas
17. Lee Cook
32. Dexter Blackstock
30. Marc Nygaard

Det handlar om ännu en måstematch för QPR. Visserligen har man inte press på sig att vinna matchen, då måndagens match mot Luton är en av säsongens viktigaste. Jag tror att QPR kan klara en pinne med kör på receptet med att tippa förlust. Coventry 2, QPR 1.

Simon Ståål2007-04-06 21:10:00
Author

Fler artiklar om QPR