QPR U18-Leyton Orient U18 3-2

Joe Gallens killar hänger med

Då de andra lagen i serien hade spelledigt i påskehelgen möttes QPR och Leyton Orient i en match som sköts upp tidigare i år på grund av vattensjuk plan.

Till matchen på ett konstant blåsigt Harlington, även om vindarna denna gång var mindre starka, hade Joe Gallen tillgång till de flesta av sina ordinarie spelare samt en trio med provspelare. Bland annat var Andrew Howell tillbaka i backlinjen efter skada och målfarlige provspelaren Angelo Balanta fick ännu en chans i anfallet medan Danny Maguire testades i en ny position som högerytter.

Matchen började i ett högt tempo och efter knappt tio minuter anföll QPR på vänsterkanten. Chris Arthurs inlägg hittade Balanta, vars nick tippades till hörna av Michael Doyle i Orients mål. Den efterföljande hörnan skapade röra framför mål och bollen hamnade till slut framför Howell, som kunde trycka bollen i mål.

Orient lät sig inte nerslås och med ett nykompnerat femmannamittfält tryckte man tillbaka Rangers och efter en kvart kunde man efter ett par tidigare missade chanser kvittera. Man passade runt bollen som till slut hamnade hos Jack Page som lobbade bollen över Chris Goodchild i Rangers mål.

Bara tre minuter senare återtog QPR ledningen och Balanta snappade upp bollen efter ett missförstånd i Orients försvar, rundade Doyle i målet och slog bollen i mål med vänsterfoten.

Orient gav dock inte upp och bara ett par minuter senare fick man en tveksamt dömd hörna som slogs av målskytten Page. Bollen hittade backen Tom Kemp som stenhårt nickade in 2-2.

Halvleken fortsatte i ett högt tempo och bägge lagen hade chanser att ta lednignen. Rangers bästa chanser kom via Maguire och Howell som hade ett skott respektive en nick strax över. Vid ett tillfälle var det nära att gästerna gjorde självmål då ett inlägg träffade en försvarare och sånär gick i mål.

Precis innan paus höll Goodchilds deltagande i matchen på att sluta i förtid då han precis utanför sitt eget straffområde tacklade omkull en framstormande Orientanfallare. Domaren bedömde att en försvarare var nere och nöjde sig med att ge Goodchild ett gult kort. Frisparken blockerades av Matt O'Brien och lagen gick till halvtidsvila med ett oavgjort resultat.

Rangers tog kommandot i den andra halvleken och med hjälp av den tilltagande vinden skapade man chanser, dock utan att få avsluten på mål. Orient verkade nöjda med det oavgjorda resultatet och försvarade sig med i stort sett hela laget och väntade på kontringslägen.

Även om man lyckades stoppa gästernas kontringar så skulle det dröja ända till den 83 minuten innan Rangers press till slut gav utdelning. En frispark från mittplan nickades bort av Orients försvar, men bollen hamnade hos Romone Rose som frick fullträff på halvvolley och Doyle i Orients mål kunde bara se på när bollen for upp i nättaket bakom honom.

Orients tränare Andy Scott gjorde ett par byten i hopp om att rädda en poäng, men denna gången blev det ingen snabb kvittering utan QPR kunde hålla undan fram till slutsignalen.

Mål

1-0 Howell (9)
1-1 Page (15)
2-1 Balanta (18)
2-2 Kemp (20)
3-2 Rose (83)

QPR: 1.Chris Goodchild - 2.Billy  Coyne, 5.Aaron Goode 6.Andrew Howell, 3.Lee Brown -
7.Danny Maguire, 4.Matt O'Brien, 8.Keiron St Aimie, 11.Chris Arthur - 9.Romone Rose, 10.Angelo Balanta. Ej använda avbytare: Reece Crowther (mv), Josh Ford, Terry Smith, Provspelare, Provspelare.

Leyton Orient: Michael Doyle - Frankie Webb, Scott Grange, Tom Kemp - Brandon Martin, Jack Page, Solomon Shields, Matthew Hall (Adam Bolle 86), Charlie Green (Jake Argent 86) - Loick Pires, Adam Marsh.

Ytterligare en viktig vinst för juniorerna. Då laget har en bra målskillnad och fortfarande en match tillgodo bör det räcka med en vinst och en oavgjord på de två sista matcherna. Sista ordinarie omgångens matcher spelas på lördag. QPR möter då Northampton borta, medan Gillingham möter hemmastarka Brighton på bortaplan. Southend har den på pappret lättaste matchen då man ställs mot jumbon Portsmouth (den enda Premier League-klubb som är representerad i serien) på hemmaplan.