QPR B - Bournemouth B 3-1

Enkel seger för reserverna.

QPRs reservlag hade på tisdagkvällen inga större problem att besegra ett ungt Bournemouth med 3-1.

Bournemouth är i ungefär samma läge i League One som QPR är i Championship och deras manager Kevin Bond valde därför att inte riskera några seniorspelare utan skickade ett lag bestående av U18- och U16 spelare samt en provspelare till Loftus Road.

Warren Neill hade ett något mer rutinerat lag till sitt förfogande. Simon Royce vaktade målet bakom en backlinje bestående av juniorerna Billy Coyne och Andrew Howell som ytterbackar medan Mauro Milanese spelade mittback tillsammans med Dominic Shimmin. Shimmin har gått skadad nästan hela säsongen men kan komma att behöva hoppa in under säsongens tre sista veckor.

På mittfältet spelade ungdomarna Keiron St Aimie och Chris Arthur på varsin kant medan Stefan Bailey och Rohan Ricketts återfanns centralt. I anfallet spelade det potentiella framtida anfallsparet Shabazz Baidoo och Ray Jones.

Med Jake Cole avstängd från reservlagsfotboll efter en tidigare utvisning återfanns 40-årige Paul Jones på bänken tillsammans med juniorerna Lee Brown, Josh Ford, James Folkes och Danny Maguire.

QPR tog kommandot redan från början och efter en hörna i den första minuten prickade Shimmin ribban med ett skott fårn nära håll.

Rangers passade runt bollen väl och yttrarna Arthur och St Aimie var konstanta hot mot gästernas försvar.

Mitt i halvleken stack Bournemouth upp i en kontring innan St Aimie hade en dubbelchans att ge QPR ledningen. En nick från Arthurs inlägg räddades av Pryce i bortamålet och returen sköt St Aimie i stolpens utsida. Minuten senare tog Jones vara på en tveksamhet i backlinjen men avslutet gick inte på mål.

Efter en halvtimme tog QPR ledingen då Ricketts frispark hittade Shimmin som vid borte stolpen nickade i mål.

Fem minuter före paus skapade gästerna sin bästa chans i den första halvleken då yttern Preston tvingade Royce till en bra räddning.

Baidoo hade bollen i mål strax innan pausen, men var avvinkad för offside och QPR gick till halvtidsvila med sin 1-0 ledning.

Bournemouth inledde den andra halvleken piggast och efter fyra minuters spel kvitterade man då Hutchings var först på ett inlägg från Preston och styrde bollen i mål.

QPR tog över spelet igen och tio minuter in på halvleken passade Arthur in bollen till Jones som klackade vidare till Stefan Bailey. Baileys skott från straffområdesgränsen smet in vid ena stolproten bakom en chanslös Pryce.

Med dryga kvarten spelad av andra halvlek plockades Shimmin ut efter en bra comeback och ersattes av Brown.

Bailey och Ricketts hade chanser att öka på Rangers ledning, men Pryce stod för ett par bra räddningar. Han kunde dock inte hindra Baidoo från att avgöra matchen med knappa tio minuter kvar. Ricketts stod för förarbetet och Baidoo avslutade snyggt från drygt tio meter.

Mål
1-0 Shimmin (30)
1-1 Hutchings (49)
2-1 Bailey (55)
3-1 Baidoo (82)

QPR: 1.Simon Royce, 2.Billy Coyne, 3.Andrew Howell, 4.Rohan Ricketts, 5.Mauro Milanese, 6.Dominic Shimmin (Lee Brown 62), 7.Keiron St Aimie, 8.Stefan Bailey, 9.Ray Jones, 10.Shabazz Baidoo, 11.Chris Arthur. Ej använda avbytare: Paul Jones, Danny Maguire, Josh Ford, James Folkes.

Bournemouth: 1.Ryan Pryce, 2.James Queree, 3.Phil Newton, 4.Jack Haverson, 5.Scott Sampson (Daniel Reeve 57), 6.Aidan Sainsbury, 7.Joshua McQuoid, 8.Gio Torre (Elliot Cooper 78), 9.Steven Hutchings, 10.Jamie Davidson (George Webb 84), 11.Carl Preston. Ej använd avbytare: Hibbert.

Med tanke på det unga motståndet var det en förväntad seger. Det kom dessutom mycket positiva besked. Shimmin är tillbaka och kanske kan bli den spelare som man förväntade sig när han skrev på, medan lånet av Ricketts kan visa sig bli värdefullt i bottenstriden i ligan. Att Baidoo visade att han fortfarande kan hitta målet kan avgöra om han finns kvar i klubben till hösten.

Nästa tisdag är det dags för nästa reservlagsmatch. Även då står Bournemouth för motståndet.