QPR lånar ut målvakt

Simon Royce hjälper Gillingham under säsongens tre sista matcher.

QPR meddelar i dag att man lånar ut målvakten Simon Royce till Gillingham i League One. Gillingham fick specialtillstånd av ligan att låna in en ny målvakt då klubbens enda seniormålvakt Kelvin Jack är långtidsskadad och inlånade Romain Larrieu återkallats av sin klubb Plymouth.

Det kan tyckas konstigt att QPR lånar ut Royce då det finns en risk att inlånade förstavalet Lee Camp kallas tillbaka till Derby nästa vecka.

Derby fick sin förstamålvakt Stephen Bywater utvisad i helgen, och Derby planerade då att återkalla Camp för att ha honom som back-up till andrevalet Lee Grant. Efter överklagan upphävdes dock Bywaters avstänging, men han är kallad till ett nytt förhör efter en incident som skall ha ägt rum efter utvisningen. Hur sjutton FA kan anklaga en spelare får något som har hänt efter en utvisning som var felaktig har jag lite svårt att koppla, men så är i varje fall fallet.

Det finns dock anleding att misstänka att QPR har rätt att kalla tillbaka Royce om man skulle behöva honom i någon av de två sista matcherna. I klubben finns även orutinerade 21-årigen Jake Cole samt 40-årige veteranen Paul Jones. Cole är den som sitter på bänken i matcherna, men en rutinerad Jones hade kanske varit att föredra om de två sista matcherna betyder något.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.gillinghamfootballclub.co.uk

Simon Ståål2007-04-19 22:10:00
Author

Fler artiklar om QPR