Inför QPR-Cardiff City

Rangers har chansen att säkra kontraktet - men det brukar sällan vara så enkelt för de tvärrandiga..

Nämn Cardiff City och många QPR-supportrar får något mörkt i blicken, bl a undertecknad var på plats på Millenium Stadium söndagen den 25 maj 2003 då walesarna snuvade Rangers på en plats i andradivisionen via ett övertidsmål av Campbell i den 114 minuten. Ända sedan dess är mötena mellan lagen lite extra laddade och därför kändes det extra härligt när QPR äntligen besegrade TV-spöket och vann på Ninian Park i höstas, 1-0 insparkat av Ray Jones 2 minuter före full tid.

Nu skall lagen mötas igen och vid händelse av seger så säkrar Rangers mer eller mindre nytt kontrakt. Nu brukar det dock sällan vara så lätt för de tvärrandiga och därför är det svårt att ta något för givet. Helt klart är dock att Cardiffs form är relativt dålig, man har bara tagit en poäng på de 5 senaste matcherna och sakta men säkert har man sett play-off-chansen försvinna, man är nu 6 poäng från en play-offplats och möjligheten till att nå Premier League denna säsong är snarare sålunda mest teoretisk.

QPR-fansen kan glädja sig åt att Lee Cook är tillbaka och redo för spel efter en knäskada, det är ett rejält plus då ”Cookie” är viktig för laget. Den tekniske mittfältaren ådrar sig dock intresse från större klubbar, bl a från Tottenham och vi lär nog få svårt att behålla honom vilken division vi än spelar i under nästa säsong. I övrigt så finns Michael Mancienne tillgänglig medan Danny Cullip är ett osäkert kort efter den skada han ådrog sig mot Sunderland, Bircham och Ainsworth är borta säsongen ut.

Cardiff har ett frågetecken för Ricardo Scimeca som har lidit av magproblem på sistone annars är laget ordinarie. QPR-försvaret bör hålla ett öga på Michael Chopra, ligans bäste målskytt med 22 kassar hittills, hoppas det stannar vid det.... Chopra kvitterade i slutminuten mot Stoke i senaste omgången, Rangers bör sålunda vara varnat!

Om det har snackats om viktiga matcher tidigare så kommer här en till…. 3 pinnar till Rangers på lördag gör att vi kan slippa kniven på strupen under de sista omgångarna, en förlust kan kasta oss in i en hård kamp om att rädda kontraktet. Det är bara att hoppas att spelarna har insett allvaret och ger 110% mot Cardiff, det hade varit skönt att kunna resa till London den sista omgången och njuta av en härlig match..utan ångestkänslan som en risk för degradering innebär.. Jag tror att vi vinner med 1-0 men det kommer att sitta hårt inne…

Uuuuuu Rrrrrrrrrs!

----

Tippade laguppställningar:
QPR:
Camp
Bignot-Stewart-Mancienne-Timoska
Rowlands-Lomas-Bolder-Cook
Blackstock-Furlong

Cardiff:
Forde
Gunter-Johnson-McNaughton-Purse
Ledley-McPhail-Parry-Whittingham
Chopra-Thomson

Fredrik Montgomery2007-04-20 08:14:00
Author

Fler artiklar om QPR