Brighton U18-QPR U18 1-2

Seriesegern i hamn

QPRs juniorlag säkrade på lördagförmiddgen segern i Youth Alliance League Central & East Division genom att vinna borta mot Brighton med 2-1 i sin sista match.

Då Southend och Gillingham, som kom att sluta tvåa respektive trea, spelade klart förra veckan visse Joe Gallen och hans lag redan innan matchen att en poäng skulle räcka då man i så fall hade vunnit serien på samma poäng men med bättre målskillnad än de två andra lagen.

Gallen fick återigen klara sig utan säsongens bäste målskytt Romone Rose. Denne var avstängd på grund av en utvisning i en reservlagsmatch för några veckor sedan. Gallen skickade, med undantag av att han saknade en av provspelarna, samma trupp till matchen som den som helgen innan vann borta mot Northamtpon. En förändring gjordes i startelvan då James Folkes kom in och Josh Ford började på bänken. Det gjordes även en del ändringar i positionerna på planen.

Hemmalaget Brighton, som är med och kämpar om femteplatsen i tabellen, kom till spel med ett ganska ungt lag och man hade en 15-åring med i startelvan och ytterligare ett par stycken på bänken. Med tanke på detta samt det faktum att Brightons spelare visste om att de bara behöver en poäng på sina två avslutande matcher för att komma femma så var det inte överraskande att det var QPR som dominerade matchen.

Danny Maguire fick den första chansen men hans frispark smet strax utanför. Maguire var sedan inblandad i en fin kombination som slutade med att Keiron St Aimie sköt rakt på Winterton i hemmamålet. Även Folkes hade ett skott på mål som räddades av Winterton.

Efter den av Rangers pigga inledingen lugnade tempot i matchen ner sig något och lagens skapade ett par halvchanser vardera innan vänsterbacken Lee Brown skruvade en frispark strax utanför.

Brighton skapade ett par farliga kontringar innan Rangers avslutade halvleken med ett skott från Folkes som täcktes till hörna och ett från Brown som gick precis över ribban.

Rangers inledde även den andra halvleken bäst och yttern Chris Arthur fick se sin nick efter en hörna rensas undan på mållinjen.

Fem minuter in på halvleken hade QPR en boll i mål men St Aimie var avvinkad för offside.

Angelo Balanta nickade strax utanför några minuter senare innan Brighton sånär kunde kontra in ett ledningsmål.

Ungefär en kvart in på den andra halvleken kunde QPR till slut ta ledningen då Balantas avslut ändrade riktning på en försvarare och gick i mål.

Rangers fortsatte att jaga det mål som definitivt skulle säkra seriesegern, men i den andra av fyra övertidsminuter kunde i stället Brighton kontra in en kvittering efter ett snygt avslut av anfallaren Gargan.

Helt plötsligt var segern hotad, men det skulle lugna sig minuten senare. Direkt  efter avspark hamnade bollen hos snabbe Arthur vars inlägg från vänsterkanten hittade Balanta som slog bollen i mål.

Direkt efter att Brighton satt i gång spelet gick slutsignalen och QPR kunde börja fira seriesegern.

Efter matchen var Joe Gallen naturlivis mycket nöjd med sitt lag som avslutade serien med fyra raka vinster. Gallen berättade också att detta var revanschen för att man åkte ur FA Youth Cup på straffar och belöningen för att man inte förlorade på hemmaplan under ligaspelet.

Nämnas kan också att Brightons coach Vic Bragg var nöjd med sitt unga lags insats mot ett betydligt större QPR. Överlag var det en bra match som spelades i bra väder, något som inte varit så vanligt under våren i England.