Bournemouth B-QPR B 2-2

Bircham tillbaka i spel och Jones hittade målet igen.

QPRs reservlag hämtade på tisdagen upp ett tvåmålsunderläga till oavgjort borta mot Bournemouth i säsongens näst sista reservlagsmatch.

Lagen möttes även föregående tisdag och QPR vann då komfortabelt med 3-1 mot vad som i det närmaste var Bournemouths juniorlag. Till matchen på Dean Court hade Bournemouth tagit med ett par spelare ur seniortruppen. Den ena, Michael Standing, spelade ett par matcher med QPRs reservlag tidigare i våras.

QPR coachades denna gången av Joe Gallen som hade tillgång till en hel del spelare ur seniortruppen och dessutom några av de spelare som på lördagen var med och spelade hem seriesegern i juniorlagsserien. Jake Cole var tillbaka i målet efter avtjänad avstängning och med Simon Royce utlånad. I backlinjen fick gamle Mauro Milanese sällskap av ungdomarna Aaron Goode, Andrew Howell och Dominic Shimmin. På mitten återfanns Shabazz Baidoo och Rohan Ricketts på varsin kant medan Stefan Bailey spelade centralt tillsammans med Marc Bircham. Stefan Moore och Ray Jones återfanns i anfallet medan reservbänken bestod av Keiron St Aimie, Chris Arthur, Billy Coyne, Matt O'Brien och Chris Goodchild.

Rangers inledde matchen bäst och Stefan Bailey hade ett skott i stolpens utsida innan QPR ville ha straff när Baidoo gick omkull. Domaren tyckte dock annorlunda och varnade Baidoo för filmning.

Mitt i halvleken kontrade Bournemouth in ett ledningsmål då ett missförstånd i Rangers försvar slutade med att den lovande anfallaren Giovanni Torre nicklobbade in bollen över Cole.

Knappt fem minuter senare ökade hemmalaget på till 2-0 när backen Scott Sampson nådde högst på ett inlägg och nickade förbi Cole.

Rangers började jaga en reducering och fem minuter innan paus då en frispark från Bircham nickades ner till Jones som från nära håll kunde sätta bollen i mål.

I halvtid byttes Bircham ut och ersattes av St Aimie.

Rangers fortsatte att föra spelet och tio minuter in på den andra halvleken kvitterade man efter att Moore tog sig in i straffområdet och hittade Jones som gjorde sitt andra mål för kvällen.

Moore byttes ut med knappa tjugo minuter kvar att spela och juniorlagets ytter Chris Arthur kom in.

Jones hade chans på hat-trick men hans skott täcktes till hörna innan Baidoo nickade strax över. Rangers sista chans att få med sig tre poäng kom när Shimmin fick skottläge. Bollen ändrade dock riktning på en försvarare och QPR nöja sig med en poäng i en match som man på pappret borde ha vunnit.

Mål
1-0 Torre (23)
2-0 Sampson (27)
2-1 Jones (40)
2-2 Jones (55)

QPR: 1.Jake Cole - 2.Aaron Goode, 5.Dominic Shimmin, 6.Mauro Milanese, 3.Andrew Howell - 7.Shabazz Baidoo, 4.Stefan Bailey, 8.Marc Bircham (12.Keiron St Aimie 46), 11.Rohan Ricketts (15.Chris Arthur 72), 9.Ray Jones, 10.Stefan Moore. Ej använda avbytare: 13.Chris Goodchild (mv), 14.Billy Coyne, 16.Matt O'Brien

Positivt från matchen är naturligvis Jones två mål samt att Bircham är tillbaka i spel. Det befarades först att Birchams ryggskada skulle hålla honom borta resten av säsongen och då hade det förmodligen varit färdigspelat i klubben då kontraktet går ut. Nu får Bircham en chans att visa Gregory att han är värd en fortsättning. Ligamatchen mot Wolves på lördag är nog inte aktuell, men kan Bircham spela i reservlagets sista match mot Crystal Palace på måndag får vi kanske se honom en stund mot Stoke nästa söndag.