Inför Wolves-QPR
Kan Mick McCarthy ta sitt lag Wolves till play-off?

Inför Wolves-QPR

Avgör motivationen på Molineux eller kan ett avslappnat QPR förstöra festen för play-off-hungrande vargar?

QPR är klara för fortsatt spel i The Championship, i och med lördagens 1-0-seger mot Cardiff så skaffade man sig ett ointagligt 7-poängsförsprång gentemot lagen under strecket. Nu väntar 2 ”betydelselösa” matcher mot Wolves och Stoke men för båda våra återstående motståndare ligger en play-off-plats i potten.

Att Rangers nu är på fast mark känns skönt och jag vill tillskriva en stor del av äran för detta till John Gregory som, trots en tuff inledning, stått fast vid sin spelidé, att han dessutom handplockat ett antal mycket värdefulla lån/nyförvärv under säsongen gör inte prestationen sämre. Det känns skönt att klubben förlängt kontraktet med JG, han får nu arbetsro och kan bygga ett nytt lag under sommaren, ett lag som nästa säsong förhoppningsvis skall kämpa i den andra änden av tabellen.

Inför lördagens match har Rangers tvingat lämna tillbaka inlånade målvakten Lee Camp till Derby och detta är ett klart avbräck, Simon Royce är ju utlånad till Gillingham och därför får troligtvis unge Jake Cole vakta målet på Molineux. I övrigt så är det extremt svårt att gissa hur John Gregory mönstrar laget, möjligen låter han några av de som inte spelat så mycket hittills få chansen. Marc Bircham och Gareth Ainsworth är borta från spel säsongen ut, dock har ju matchen betydelse för toppstriden så ett någorlunda ordinarie ”Hoops” lär vi nog ändå få se på lördag.

Wolves har bara 1 seger på de 6 senaste matcherna och är ett av 7 lag som slåss om 3 play-off-platser (något lag ur trion Derby, Birmingham och Sunderland tar den fjärde). I söndags hade man chansen att rycka i toppmötet mot Birmingham men föll med 2-3 hemma efter att Wolvesmittfältaren Michael McIndoe missat en straff i slutminuterna. ”Vargarna” måste sannolikt ta full pott i slutet för att slå vakt om kvalplatsen, i sista omgången väntar Leicester på bortaplan.

Vi har gästat Molineux Ground 18 gånger genom tiderna och hälften av matcherna har vunnits av hemmalaget medan vi har 6 segrar. Man får dock gå tillbaka till den 29 september 1998 för att hitta en QPR-seger då vi vann, 2-1 på bortaplan och visst har vi haft svårt mot Wolverhampton på senare år, dessutom så har en viss Carl Cort gäckat oss ett antal gånger, denna gång slipper vi dock ”QPR-dödaren” som är skadad.

Jag gillar Wolves, de är lite lika QPR med en stolt historia, härliga ex-profiler som Kenny Hibbitt (med Tipsextras största polisonger) och Steve Bull samt en stor skara skandinaviska supportrar som följer sitt lag hemifrån och på plats. Därmed inte sagt att det inte hade varit helt fel att komma till Molineux och så att säga, ”spoil the party” på lördag. QPR kan spela avslappnat och några av de spelarna som får chansen spelar för nya kontrakt och lär sälja sig dyrt. Motivation bör avgöra men jag tror att Wolves darriga form i kombination med Rangers positiva dito gör att vi krigar till oss en pinne! 

-----

Tippade startuppställningar:
QPR:
Cole
Bignot-Kanyuka-Stewart-Timoska
Rowlands-Bolder-Lomas-Cook
Blackstock-Nygaard

Wolves: (enligt WWFC-red):
Murray
Collins-Breen-Craddock-McNamara
Kightly-Olofinjana-Potter-McIndoe
Keogh-Bothroyd

Fredrik Montgomery2007-04-27 12:14:00
Author

Fler artiklar om QPR