8 spelare bort - nu börjar &#34Silly Season&#34 i W12!
John Gregory bygger nytt i W12 och har så här långt gjort klart med fem nyförvärv och två lån.

8 spelare bort - nu börjar "Silly Season" i W12!

Silly season är i full gång och det händer saker även på Loftus Road.

Nu drar den igång, den fruktade, älskade och efterlängtade ”Silly Season”. Nu kommer vi under några månader våndas över potentiella tapp av nyckelspelare och klia oss i huvudet över nyförvärv och deras möjlighet att lyckas i den tvärrandiga tröjan. Följ med hur Rangers spelartrupp växer fram på Swedish Hoops ”Silly Season”-sida.

------

INKOMMANDE:
Klara: 

Unge Kieron St Aimie (18 år) skrev den 16:e maj på sitt första proffskontrakt, ett 1-årigt sådant med QPR. St Aimie är mittfältare och har trots en hel del skador gjort mycket fina insatser i U18-laget och belönas nu sålunda med ett kontrakt.

18-åriga lärlingarna Aaron Goode och Andrew Howell skrev på ettåriga kontrakt den 1/6. Howell är vänsterback och har redan spelat en match i Carling Cup för QPR medan Goode kan spela både mittback och högerback.

Cardiffs 27-årige vänsterback Chris Barker skrev den 5 juni på ett tvåårskontrakt med QPR. Barker har närmare 350 liga- och cupmatcher på sitt konto och har även spelat för Barnsley. Föregående säsong var han utlånad till Colchester.

Officiella hemsidan meddelar den 11 juni att man från tillåtelse av Colchester att förhandla med deras assisterande manager Mick Harford om att denne skall bli assistent till John Gregory. Gregory räknar med att själv prata med Harford under den kommande veckan. Det tog lite mer än en vecka innan Harford den 21 juni presenterades som assiterande manager.

Den 27 juni blir det klart att Warren Neill knyts till klubbens ledarstab. Neill spelade i QPR på 80-talet och har under två tidigare perioder, senast i våras, tillhört klubben i olika roller. 29 juni meddelas att duon Steve Brown och Keith Ryan tar över som ledare för ungdomsavdelningen efter Joe Gallen.

Barnsleys officiella hemsida meddelade den 25 juni att anfallaren Daniel Nardiello tackat nej till ett nytt kontrakt på Oakwell för att i stället skriva på för QPR. 27 juni presenterades Nardiello som QPR-spelare. Den landslagsmeriterade Walesaren har skrivit på ett tvåårskontrakt.

Backen John Curtis presenteras den 29 som ny spelare i QPR. Curtis, 29, har tidigare spelat för Manchester United, Blackburn, Leicester, Portsmouth och Nottingham.

Den 20 juli blir det klart att QPR lånar backen Michael Mancienne från Chelsea under hela säsongen.

Chelseas unge anfallare Ben Sahar sägs 28/6 vara aktuell för att spendera hösten på lån på Loftus Road. Även Charlton skall vara intresserade av att låna 18-åringen. Rapporter den 2/7 säger att Sahar ligger närmat ett lån på The Valley. Diverse medier skriver den 16 och 17 juli att Sahar valt att gå till QPR, men inget är bekräftat ännu. Den 27 juli annonseras att QPR och Chelsea är överens om att QPR lånar Sahar från och med den 1 augusti.

27 juli
presenteras Lee Camp och Simon Walton som nyförvärv. Camp är målvakt och har i två omgångar varit på lån i QPR och ansluter från Derby för 300.000 pund. Walton är defensiv mittfältare som inledde karriären i Leeds och kommer senast från Charlton.

Rykten: 

Efter att Southampton 15/5 blev utslagna ur kvalet har spekulationerna på olika QPR-forum om att Iñigo Idiakez skulle återvända till QPR tagit fart. Den 33-årige spanske mittfältaren imponerade under de knappt två månader han spenderade på lån på Loftus Road i våras och det sägs att klubbarna kommit överens om en övergångsumma på 150 000 pund. Idiakez skall i början av juli svarat en besökare på ett QPR-forum att han är i samtal med Burnley.

Inlägg på forumet qprdot.org säger att 38-årige anfallaren Dean Windass skulle vara aktuell för QPR och även Leeds anfallare Kevin Nicholls förknippas med en flytt under sommaren. Någon vidare substans i dessa rykten finns alltså inte och nog hade det varit bättre att låta Paul Furlong få en säsong till på Loftus Road? Windass skrev den 2 juli på för Hull för fjärde gången i karriären. Nicholls kunde den 5 juli slutligen skriva på för en ny klubb efter att Leeds' transferstopp lyftes. Nicholls valde inte oväntat Preston.

Aston Villas Lee Hendrie har varit utlånad till Stoke under stora delar av säsongen, men rykten på diverse QPR-forum 8/5 säger att mittfältaren kan vara på väg att återförenas med sin förre manager John Gregory på Loftus Road. I en radiointervju den 4 juli berättade Hendrie att hans agent varit i kontakt med ett par icke namngivna klubbar. Hendrie skriver den 18 juli på för Sheffield United.

Två icke namngivna ungdomar från Arsenals reservlag sägs 16/5 vara aktuella för att spendera en säsong på lån med QPR.

Tre av de spelare QPR hade på lån under våren kan vara aktuella för fortsatt spel i klubben. Jimmy Smith och Michael Mancienne kan komma att spendera ytterligar en säsong utlånade från Chelsea, medan målvakten Lee Camp kan bli aktuell för en permanent flytt från Derby.  Smith skriver den 19 juli på ett lånekontrakt med Norwich som sträcker sig till och med december.  Mancienne lånas den 20 juli ut till QPR under hela säsongen 2007/08 medan Camp den 27 juli presenteras som QPR-spelare.

The Paddington Mercury meddelade den 16/5 att QPR intresserade av Lutons finske mittback Markus Heikkinen samt Derbys yttermittfältare Ryan Smith. Heikkinens kontrakt med "Hatters" går ut denna sommar och Smith har under våren varit utlånad till Millwall efter att ha misslyckats med att ta en ordinarie plats på Pride Park. Heikkinen valde dock att flytta till Österrike och har Rapid Wien som ny klubbadress. Smith presenteras 29/6 som Millwallspelare

Rykten på diverse forum säger den 20/6 att QPR skulle vara beredda att betala en halv miljon pund för att få tillbaka Championships skyttligavinnare Jamie Cureton från Colchester. Cureton spenderade en och en halv säsong på Loftus Road under 2004 och 2005 utan att lyckas vidare bra och lämnade sedan för spel i Swindon innan han i Colchester fick fart på målskyttet. Varken priset eller att Cureton skulle vara sugen på att återvända känns vidare troligt. Senare under dagen kom det fram att Celtic skulle vara klubben som är ute efter Cureton och att han skulle kunna komma att spela mot QPR i träningsmatchen på Loftus Road. Cureton skrev den 1/7 på för en av sina andra före detta klubbar, Norwich.

Tribalfootball skriver den 1/7 att QPR och Swansea är ute efter Leicesters australiske målvakt Paul Henderson. Henderson skrev på ett kontraktsförlängning med Leicester förra säsongen och skulle därmed inte gå gratis.

Papperstidningen Paddington Mercury skriver den 5 juli att John Gregory och Gianni Paladini var i Italien in måndags för att titta på en målvakt. Enligt rapporter handlar det om Juventus' tredjeval Emanuele Belardi (30), som skulle kunna vara tillgänglig på ett årslångt lån. Möjligheten skall ha uppkommit genom Paladinis bekantskap med Claudio Ranieri.

22-årige målvakten Beau Molenaar skall enligt SkySports den 15 juli träna med QPR. Molenaar har spelat U21-landskamper för Holland och är fri att gå vart han vill efter att hans kontrakt med AZ Alkmaar gått ut. Föregående säsong var Molenaar utlånad till FC Omnisport i den holländska andraligan.

Daily Star skriver den 20 juli att QPR skulle vara intresserade av att låna Birminghams polske U18-landslagsmålvakt Artur Krysiak under den kommande säsongen. Krysiak är född 1989 och skrev på för Birmingham i augusti 2006 efter att ha imponerat stort under en två timmar lång provträning, men har än så länge inte varit i närheten av seniortruppen.

Före detta QPR-junioren Justin Cochrane, som spelade tjugo minuter i träningsmatchen mot Celtic, kommer inte att erbjudas något kontrakt av John Gregory. Cochrane lämnade Rohterham i juni och har tränat med QPR de senaste dagarna. Ett par olika medier verkar dock ha missat detta och hävdar att förhandlingar mellan QPR och Cochrane fortgår. Cochrane provspelar den 28 juli med Brentford och lär inte vara aktuell för QPR längre.

Följande är troligen inget att oroa sig för (fråga Uho Ukah), men en medlem på forumet qprdot.org som besökte QPRs träningsanläggning Harligton den 24 juli skriver att 37-årige målvakten Mark Bosnich, med förflutet i bland annat Aston Villa, Manchester United och Chelsea, tränade med QPR medan Armel Tchakounte också tränade för sig själv på Harlington tillsammans med en handfull andra spelare som inte tillhör QPR. Bosnich har även tidigare tränat med QPR för att hålla sig i form, medan Tchakounte förmodligen gör samma sak i sin jakt på ny klubb.

Chelseas unge mittfältare James Simmonds har tränat med QPR och sitter på bänken hela matchen när QPR möter Wycombe den 28 juli.


UTGÅENDE:


Klara: 

Lee Cook skrev den 19 juli på för Fulham efter närmare två månaders spekulationer som bland annat placerade honom i Tottenham och Derby för summor mellan 1,5 och 3,5 miljoner pund. Fulham betalar 2,5 miljoner för Cook och summan kan i bästa fall stiga till 4,5 miljoner. Vidare skall Cooks tidigare klubb Watford ha någonstans mellan 15 oc h25 procent av övergångssumman.

Den 3 maj offentliggjorde Rangers att följande 8 spelare får fri transfer och kan lämna för en annan klubb.

Marc Bircham - Yeovil
Paul Furlong - Luton

Kevin Gallen - MK Dons
Paul Jones - ny klubb ej klar
Steve Lomas - Gillingham
Mauro Milanese - ny klubb ej klar
Simon Royce - Gillingham
Armel Tchakounte - ny klubb ej klar

Rykten: 

Officiella hemsidan meddelar den 18/6 att man tackat nej till ett bud på 200.000 pund från Colchester på Ray Jones och dagen efter att man även ratat ett andra bud på den 19-årige anfallaren.

I en intervju med tidningen Brighton Argus den 21 juni meddelar Brightons manager Dean Wilkins (tidigare QPR-spelare och bror till den mer kände Ray) att han inte är intresserad av att låna Zesh Rehman av QPR under den kommande säsongen, trots att han erbjudits detta av John Gregory. Rehman har inte lyckats i QPR sedan an anlände från Fulham förra sommaren och lånades ut till Seagulls under våren.

Tommy Doherty var utlånad till Wycombe under större delen av förra säsongen och lyckades så bra att han utsågs till årets spelare på Adams Park. Under sommaren skall QPR och Wycombe ha kommit överens om en övergångssumma på 50.000 pund för Doherty, som har ett år kvar på sitt kontrakt. Tyvärr har Doherty i slutet på juni tvingats till en blindtarmsoperation. På grund av detta väljer Wycombe att vänta till oktober då Doherty väntas vara tillbaka.

Gratistidningarna London Lite och London Paper skriver 10 juli att Gillingham visar intresse för Shabazz Baidoo. Baidoo spelar den 28 juli 60 minuter för Bournemouth i en träningsmatch. Tre dagar senare är Baidoo tillbaka hos QPR och gör ett av målen i vinsten mot Harrow Borough.

Tribalfootball skriver den 1 augusti att Serie B-klubben Brescia är intresserade av Nick Ward. Ward ryktas vara utomlands och skall även saknas på årets lagbild.

----

UNDER KONTRAKT SÄSONGEN 2007/08:
(OBS! Felaktigheter kan förekomma, meddela gärna redaktionen!) 

Lee Camp, mv (07/2010) - NY!
Jake Cole, mv (07/2008)
Sean Thomas, mv (06/2008)

Marcus Bignot, yb (06/2008)
Dominic Shimmin, mb/yb (06/2008)
Damion Stewart, mb (07/2009)
Danny Cullip, mb (07/2008)
Zesh Rehman, mb (07/2009)
Sampsa Timoska, mb/yb (06/2008)
Pat Kanyuka, mb (06/2008)
Andrew Howell, vb (06/2008) - NY!
Aaron Goode, hb,mb (06/2008) - NY!
Chris Barker, vb (06/2009) - NY!
John Curtis, b (06/2009) - NY!
Michael Mancienne, b (lån 06/2008) - NY!

Tommy Doherty, imf (06/2008)
Nick Ward, off imf, (06/2008)
Adam Bolder, imf (06/2009)
Keiron St.Aimie, mf (06/2008) - NY!
Gareth Ainsworth, ymf (06/2008)
Martin Rowlands, mf (06/2008)
Stefan Bailey, mf (06/2008)
Simon Walton, mf (06/2010) - NY!
Ben Sahar, mf/f (lån 09/2007) - NY!

Stefan Moore, f (06/2008)
Marc Nygaard, f (06/2008)
Shabazz Baidoo f (07/2008)
Ray Jones, f (07/2010)
Dexter Blackstock, f (07/2009)
Daniel Nardiello, f (06/2009) - NY!

LÄRLINGAR SÄSONGEN 2007/08

Andraårslärlingar

Reece Crowther, mv (-88)
Chris Goodchil, mv (-89)
Lee Brown, b (-89)
Billy Coyne, b (-90)
Josh Ford, b (-90)
Chris Arthur, mf (-90)
Harry Smart, mf (-89)
Danny Maguire, mf/f (-89)
Romone Rose, mf/f (-90)

Förstaårslärlingar

Musa Razzaq, b (-90)
Michael Wright, b (-90)
Cyrus Sylvan-Vanterpool, mf/f (-90)
Angelo Balanta, f (-90)

Fredrik Montgomery/Simon Ståål2007-05-03 22:38:00
Author

Fler artiklar om QPR