QPR-Stoke 1-1 (1-0)

Slutet gott för Rangers som sånär vann inför Swedish Hoops på plats.

QPR avslutade säsongen med ett kryss mot Stoke inför ett nästan fullsatt Loftus Road. De 20-talet tillresta Swedish Hoopsen njöt av solen och kunde glädja sig åt en fin förstahalvlek av de tvärrandiga men Martin Rowlands tidiga ledningsmål kvitterades av Stoke i matchens slutskede. Matchen präglades mer eller mindre av en av de absolut sämsta domarinsatserna man skådat och hade matchen gällt mer så hade nog kortviftande Trevor Kettle fått begära poliseskort från arenan..

Ett glatt svenskgäng möttes upp på The Prince innan match, inte ens ett litet intermezzo då Stokefans gick bärsärkagång på Goldhawk Road kunde sätta ner humöret på skandinaverna som i god tid intog sina platser på Loftus Road. Det var ganska skönt att för en gångs skull kunna sitta avslappnad på arenan, Stoke fyllde hela bortasektionen och hade bra tryck på sin klack, åtminstone inledningsvis.

John Gregory gav några av de yngre spelarna chansen från start, bl a återfanns såväl Dominic Shimmin som Stefan Bailey i startuppställningen som även innehöll anfallsparet Dexter Blackstock och Marc Nygaard. Paul Furlong och Marc Bircham gjorde sina sista framträdanden i den tvärrandiga tröjan men fick starta på bänken.

Det var svårt att tro att det var Stoke som var laget som hade något att spela för i matchinledningen. I den 6:e minuten tog sig Adam Bolder förbi Stokes Diao, den senare fällde QPR-spelaren vilket gav hemmalaget en frispark i bra läge, dock en bra bit ifrån målet. Alla väntade sig ett inlägg men ”Rowly” slog bollen lågt förbi muren och också förbi en förvånad Simonsen i Stokemålet, 1-0!

Stoke verkade en aning chockade av det tidiga baklängesmålet men återtog kommandot och efter ett missförstånd mellan Cole och Shimmin så kunde Fuller få öppet mål men Timoska dök upp som den räddande ängeln och styrde bollen bort från det farliga läget.

Domaren Trevor Kettle hade hittills hållit en låg profil men nu ville han tydligen synas mer, Kettle betyder ju tekanna på engelska och likt en färdigkokt kanna Earl Grey-te visslade nu den gode Kettle som om det var det sista han gjorde i livet. Rowlands och Bailey varnades, den sistnämnda varningen var dock helt befogad då Bailey ganska brutalt stoppade en Stokekontring.

QPR hade ett fint läge i mitten av halvleken då Blackstock lättade bollen till Nygaard som dock möttes av en snabbt utrusande Simonsen som räddade Stoke den gången. Ett Stokeanfall signerat Fuller stoppades via en effektiv brytning av Shimmin, tacklingen var perfekt men Fuller stöp som en klubbad oxe och ”tekannan” visslade och viftade återigen med kortet, otroligt! Fuller fick finna sig i att visslas ut av hemmapubliken för sin ”döende svan”.

5 minuter före halvtidsvilan så kom Stokes Lee Martin in från vänsterkanten och sköt ett bra skott som dök så där obehagligt som kan ske ibland, Cole hann inte reagera utan kunde bara höra när bollen klockrent träffade ribban bakom honom, där hade Rangers tur. På slutet kunde en vansinnespassning av Shimmin kostat Rangers ett baklängesmål men Jake Cole var snabbt ute och kunde sparka bort bollen, i grevens tid..

Resultaten i de övriga matcherna gick inte gästernas väg men Stokespelarna kom i alla fall ut med en klart större beslutsamhet i den andra halvleken. På en hörna så fick Matteo ett perfekt nickläge men på något konstigt sätt lyckades han nicka över från mindre än 2 meters avstånd…

Stoke fick ett mål korrekt bortdömt för offside och Timoska drog på sig en korrekt varning. Med 20 minuter kvar att spela så fick finnen sitt andra gula kort efter att Stokes Martin kastat sig då Timoska rensade undan bollen. Med tanke på alla varningar så var det mer eller mindre en tidsfråga innan Kettle skulle lyckas ta ut någon spelare och han kände sig nog en smula missnöjd över att det tog hela 70 minuter innan han lyckades.. Stefan Bailey gick nu in som högerback medan Blackstock tog mittfältsrollen och lämnade Nygaard kvar som ensam striker.

Med 15 minuter kvar ställde sig hela Loftus Road, minus Stokesupportrarna upp för att hylla en hjälte, Paul Furlong byttes in istället för Blackstock och publiken sjöng ”There’s only one Furlong”. Minuterna senare var det dags igen, Marc Bircham gjorde sin sista insats som QPR-spelare och jublet var inte dåligt denna gång heller.

Med 6 minuter kvar så kvitterade ett Stoke som redan då var avsågade från play-off-kampen, Sidibe mötte en cross från Fuller perfekt och Cole hade ingen chans, 1-1! Målet var rättvist och QPR hade svårt att möta ett anfallsglatt Stoke med decimerat manskap.

Herr Tekanna hade dock sparat det bästa av kortfyrverkeriet till sist, inom loppet av 4 minuter lyckades han varna 3 QPR-spelare, Furlong, Cole och Smith och man började undra om även Gregory, Prav Mattema, målvaktstränaren och kanske materialaren i QPR också skulle få syna kortet denna eftermiddag.

Med 2 minuter kvar får Bircham bollen på mitten och skickar fram den till Furlong som kommer i friläge med Simonsen. Stokemålvakten lyckas dock parera, vilken avslutning det kunde ha blivit för ”den gamle” om han hade fått avgöra matchen.

Stokefansen fick se play-offdrömmarna gå upp i rök men för Rangerssupportrarna väntade ”tack för säsongen” hyllningar när laget sprang ärevarv, vissa med sina familjer. Vi skakade hand med Paladini som tackade för supporten och stannade kvar ett bra tag efteråt för att hylla QPR för en snygg slutspurt och ett säkrat kontrakt. Bircham och Furlong hyllades lite extra för extraordinära insatser i klubben, de båda kommer att vara saknade liksom Kevin Gallen som ju dock numera är utlånad till Plymouth.

Nu väntar Silly Season med allt vad det innebär men det är en annan historia. Det finns anledning att sammanfatta säsongen senare men det får bli i en senare artikel, resan till W12 var i alla fall en höjdare, härligt att träffa Swedish Hoops, jag längtar redan till nästa tur till QPR-land!

We are the Rangers boys - stand up and make some noice!!

----

Så spelade lagen:
QPR:
Cole
Timoska-Shimmin-Stewart-Bignot
Rowlands-Bolder (Bircham 83)-Bailey-Smith
Blackstock (Furlong 76)-Nygaard (Jones 88)

Stoke City:
Simonsen
Zakuani (Pericard 59)-Fortune-Higginbotham-Griffin
Hoefkens-Diao (Russell 72)-Matteo-Hendrie (Martin 20)
Sidibe-Fuller

Varningar:
QPR:
Cole, Timoska, Shimmin, Rowlands, Bolder, Bailey, Smith, Furlong

Stoke City:
Fortune, Diao

Utvisning:
QPR:
Timoska

Domare: Trevor ”clownen” Kettle – varför blev du inte spelare själv om du ville synas?

Publik: 16.741 (årsbästa på Loftus Road)

Fredrik Montgomery2007-05-08 00:23:00
Author

Fler artiklar om QPR