Daniel Nardiello klar

Dessutom: Warren Neill fortsätter som coach.

Rapporterna i måndags som sade att Barnsleys Daniel Nardiello tackat nej till ett nytt kontrakt på Oakwell och i stället skriva på QPR visade sig stämma. Nardiello har nu genomgått läkarundersökning och skrivit på ett tvåårskontrakt.

Den landslagsmeriterade Walesaren, som blir 25 i höst, inledde karriären som pojklagsspelare i Wolves innan han värvades till Manchester United. I den tuffa konkurrensen på Old Trafford blev det dock bara fyra cupmatcher och efter en månad på lån i Swansea hösten 2003 lånades den unge anfallaren ut till Barnsley i januari 2004. På fjorton matcher blev det sju mål och detta ledde till att Barnsley lånade Nardiello under hela säsongen 2004/05. Även denna gången svarade han för sju mål, efter att ha spelat elva matcher från start i ligan och hoppat in i ytterligare sjutton.

Man. United bedömde sommaren 2005 att man inte hade behov av Nardiello och att han skrev på för Barnsley var inte oväntat. Under sina två säsonger som Barnsleyspelare gjorde Nardiello sjutton mål på 74 matcher. Noterbart är att han bara spelade 36 matcher från start och gjorde 38 inhopp.

Vissa rapporter menar på att Nardiello är skadebenägen och bland Barnsleys fans skrivs det att QPR skall vara glada om han kan spela tjugo matcher på en säsong.

Nu hör det till saken att Nardiello kunde avslutat sin tid på Oakwell på ett lite smidigare sätt. I måndags var den meningen att han skulle skriva på ett nytt kontrakt med klubben, men på väg till arenan kom ett samtal från QPR som gjorde att han ändrade sig. Även QPR kunde råkat ut för samma sak då Norwich i förmiddags kom med ett kontraktsförslag precis innan papperna med QPR skulle skrivas på. Nardiello ändrade sig inte denna gången och tillhör nu QPR.

John Gregory är naturligtvis nöjd med att ha knutit till sig ännu en spelare som han haft ögonen på under en längre tid och hoppas att den flexible anfallaren kan bli en bra anfallspartner till Dexter Blackstock.

Nardiello kommer att spela med nummer 8 på tröjan.

Källor: www.qpr.co.uk samt www.soccerbase.com

* * *

Det är inte bara Daniel Nardiello som skrivit på för QPR i dag. Förre QPR-spelaren Warren Neill har i dag skrivit på ett permanent kontrakt och ingår i tränarstaben. Neill gjorde över 200 ligamatcher för QPR på 80-talet och repesenterade även Portsmouth och Watford innan han under en period på 90-talet återvände till QPR som ungdomsansvarig.

När Richard Hill i våras stängdes av från sitt jobb efter slagsmålet med Chinas OS-landslag hoppade Neill in som assistent till Gregory på deltidsbasis samtidigt som han fortsatte sitt ordinarie jobb som taxichaufför. Med Mick Harford som ny assistent pekar mycket på att Neill blir reservlagsmanager. 

Källa: www.qpr.co.uk

Simon Ståål2007-06-27 18:40:00
Author

Fler artiklar om QPR