Inför QPR-Leyton Orient
Orient inte ett ofarligt cuplag, kan Rangers ta sig vidare till nästa omgång i ligacupen?

Inför QPR-Leyton Orient

Säsongens första seger eller nytt cuptrauma för de tvärrandiga?

Redan i säsongens andra match är det dags för cupspel för QPR, man gör sin entré i ligacupen genom att ta emot Londonkollegan Leyton Orient imorgon kväll på Loftus Road. Redan nu har man drabbats av en smärre kris i anfallet då nya Sahar och Epraim är definitivt borta och Dexter Blackstock är ett osäkert kort inför morgondagen.

Cupspel och QPR är ingen bra kombination, det känns som en evighet sedan Rangers klarade sig förbi fler än 2 rundor i en cupturnering och man är numera van vid att cupäventyren oftast slutar med besvikelse och antiklimax, vem minns exempelvis inte uttåget ur FA-cupen mot korplaget Vauxhall Motors häromåret, ett mörkt kapitel i QPR:s historia. I förra årets ligacupspel slog man, med stor möda ut Northampton i sin första match men föll därefter mot Port Vale, i FA-cupen blev det respass direkt mot Luton. Jag har inga som helst förhoppningar på årets cupspel och en seger mot Orient skulle ses som en positiv överraskning för en som fortfarande drömmer sig tillbaka till FA-cupfinalen -82 och Milk Cup-finalplatsen -86, ungefär så länge sedan är det vi hade något att komma med i cupspel. Orient har överraskat i cupspel tidigare, 2006 skickade man ut Premier League-laget Fulham ur FA-cupen så QPR bör vara varnade!

Rangers har direkt i säsongsinledningen drabbats av ett antal skador och imorgon är det anfallet som är mest sargat. Sahar får återhämta sig efter sin blindtarmsoperation medan Hogan Ephraim inte heller kan medverka imorgon. Dexter Blackstock har ont i ett knä men förhoppningsvis kan han spela mot ett Orient som säkert inte har något emot att klämma till Londonkollegan i ett tidigt cupderby.

Orient inledde ligaspelet med en meriterande 2-1-seger mot Southend på Roots Hall, samma arena som QPR fick lämna med en generande 0-5-förlust förra säsongen. Segern kostade dock på, Orient fick liksom Rangers skador på några viktiga spelare som därför inte kan medverka imorgon. Alton Thelwell (försvarare) och Jabo Ibehere (anfallare) spelade inte i lördags och lär inte göra det imorgon heller, inte heller Brian Saah (försvarare) eller Sean Thornton (mittfältare) kan spela för ”O:s”, det råder även en tveksamhet beträffande lagkaptenen och försvararen Stephen Purches. Det är inte helt lätt att tippa Orients laguppställning, därtill är jag för okunnig om truppen så den föreslagna startelvan nedan får ses som högst preliminär.

Till skillnad från Red-Simon så brukar mina tips gå i optimismens tecken men när det gäller QPR och cupspel så är jag luttrad, det mesta brukar gå fel när allt står på spel i en match och ett oavgjort resultat skulle inte förvåna mig det minsta. 1-1 och så vinner vi i förlängningen!

--

Tippade startelvor:
QPR:
Camp
Bignot-Stewart-Mancienne-Curtis
Rowlands-Bolder-Bailey-Moore
Blackstock (alt. Nardiello)-Nygaard

Leyton Orient:
Nelson
Demetriou-Mkandawire-Fortune-Palmer
Melligan-Chambers-Terry-Corden
Gray-Boyd

Fredrik Montgomery2007-08-14 00:21:00
Author

Fler artiklar om QPR