QPR-Leyton Orient 1-2 (0-0)
För andra gången på fem år är Leyton Orient vidare till andra omgången av ligacupen. Både 2002 och 2007 mötte man QPR i första omgången.

En svart tisdag för QPR slutade med respass ur Carling Cup.

I går var det meningen att ytterligare ett steg mot ett nytt QPR skulle tas. Jag hoppades att  en ny ägare eller investerare presenteras för publiken på Loftus Road i halvtid av Carling Cup-mötet mellan QPR och Orient. Styrkta av detta skulle QPR sedan bäras hem till seger och det skulle vara idel glada inlägg på QPR-forum världen över. Så blev det dock inte.

Ett par timmar innan avspark kommer i stället ett officiellt uttalande som totalt vänder upp och ner på allt detta. Antonio Caliendo, ordförande i QPR Holdings Ltd, går ut och säger att klubben inte är till salu! Detta trots att Gianni Paladini, ordförande i QPR-någontingannat, enligt rapporter skall ha berättat för fans på väg till Bristol att en ny ägare skall presenteras kommande lördag. Detta måste innebära att minst en av herrarna Caliendo eller Paladini ljuger!

De första omgångarna av Carling Cup drar inte mycket folk och för att få fart på laget hade det krävts en entusiastisk skara fans på Loftus Road. Stämningen under matchen var inte hög på Loftus Road stand, den enda öppna läktaren för hemmafans, medan Orients tillresta supporters på School End var på bättre humör redan från början.

Hur matchen gick vet ni vid det här laget och den som har orkat har säkert kämpat sig igenom någon matchrapport redan, varför jag kör en kortare variant denna kväll.

Redan på förhand stod det klart att QPR hade problem med skador på anfallare, men att det var så illa att reservbänken skulle innehålla en målvakt (förvisso inget konstigt), en mittfältare och tre försvarare hade ingen kunnat ana.

Orient hade enligt egna rapporter själva problem på samma ända av planen, det vill säga i försvaret. Detta var dock inte fullt så illa som QPRs anfallsproblem.

Efter en avslagen tillställning och mållöst i paus tog gästerna ledningen tio minuter in på andra halvlek då ett skakigt QPR-försvar missasde att ställa offside. En matchotränad Danny Cullip började jaga hemåt, men stannade plöstligt upp och unge Jason Demetriou kunde kallt slå bollen förbi Lee Camp.

Ett par minuter senare var det bara en jätteräddning från Camp som gjorde att Orient inte dubblade sin ledning.

Ett andra mål för gästerna skulle dock komma när Wayne Gray föll i straffområdet i närkamp med Cullip. Domare Andy Hall, enligt många QPR-fans en domare som inte gillar QPR, blåste straff och varnade Cullip. Adam Boyd satte straffen i mål och det var nu total uppförsbacke för QPR.

John Gregory gjorde det enda offensiva byte han kunde när han bytte ut Stefan Moore, som efter en försäsong på högerkanten spelade anfallare, mot unge Kieron St Aimie. Denne tog plats på kanten och en annan mittfältare, Nick Ward, flyttades upp i anfallet.

Med dryga tjugo minuter kvar att spela kunde QPR kvittera då ett skott från Ward blockerades och hamnade hos Martin Rowlands som satte bollen i mål.

QPR fortsatte att jaga, men hade inga större chanser att få in ett andra mål och rädda en förlängning, utan Orient gick vidare till andra omgången för första gången sedan 2002 då man tog sig till andra omgången efter att ha vunnit med 3-2 mot QPR...

Matchfakta

0-1 Demetriou (55)
0-2 Boyd (64, str)
1-2 Rowlands (68)

Varningar
QPR: Ward, Cullip

QPR: 1.Lee Camp - 28.Zesh Rehman (5.Damion Stewart 81), 6.Michael Mancienne, 4.Danny Cullip, 2.Marcus Bignot (21.John Curtis 82) - 29.Nick Ward, 7.Adam Bolder, 23.Stefan Bailey, 14.Martin Rowlands - 30.Marc Nygaard, 18.Stefan Moore (20.Kieron St Aimie 64). Ej använda avbytare: 12. Jake Cole (mv), 27.Sami Timoska.

Leyton Orient: 1.Stuart Nelson - 4.Alton Thelwell. 19.Aiden Palmer, 5.Tamika Mkandawire - 20 Jason Demetriou, 7. J.J. Melligan (3.Charlie Daniels 77), 17.Paul Terry, 8.Adam Chambers, 11.Wayne Corden - 18.Adam Boyd (21.Efe Ecnanomi 77), 9.Wayne Gray. Ej använda avbytare: 12.Glenn Morris (mv), 22.Raphael Sylvester, 24.Solomon Shields.

Domare: Andy Hall
Publik: 5 260

Efter matchen konstaterades kvickt att QPR inte var bra nog, medan många under kvällen och även under onsdagen fortsatt att undra vad sjutton som hände tidigare på tisdagen. Diskussionerna har fortsatt på olika forum under dagen och bland annat hävdar förre ordföranden Bill Power att han och en grupp i stort sett var överens om att köpa ut Caliendo för samma summa som denne en gång betalat men att man backade ur då det kommit ett bättre bud.

Enligt Power kommer QPR att försättas i administration i slutet på månaden om inte någon slantar in med 5 miljoner pund innan dess eller om man kan övertala diverse fordingsägare att ge lite längre kredit.

Själv vet jag inte vad jag tror längre, men rent sportsligt blir det väldigt tufft för QPR om man skulle drabbas av tio minuspoäng, vilken man automatiskt gör om klubben försätts i administration.

Tydligen så har QPR för övrigt förhört sig om ett pris på Inigo Idiakez och även pratat med spelaren. Men så bra kan vi väl ändå inte ha det?