Inför QPR-Cardiff

Blackstock och Nardiello tillbaka. Kan QPR hämta sig från cupförlusten?

Efter en turbulent vecka i W12 med rykten och förnekande om ägarbyte samt en plattmatch i ligacupen är det lördag igen och dags för QPRs första hemmamatch i ligan för säsongen.

När Rangers i tisdags förlorade mot Leyton Orient i Carling Cup saknade man en hel del spelare som drogs med mer eller mindre allvarliga skador. Flertalet av dessa är nu tillbaka och det är främst anfallet som får förstärkning. Både Dexter Blackstock och Danny Nardiello stod över i veckan, men John Greogry säger till QPRs officiella hemsida att bägge kan spela och att de kommer att gå tillbaka in i laget. Blackstock och Nardiello lär därmed bilda anfallspar.

På mitten blir det troligen till minst tre fjärdedelar samma spelare som sist. Martin Rowlands har varit bra i de två första matcherna och kommer att fortsätta på vänsterkanten. Lagkaptenen Adam Bolder lär få Stefan Bailey som partner på innermittfältet, medan kampen om platsen som högerytter främst står mellan Stefan Moore, Nick Ward och West Ham-lånet Hogan Ephraim. Moore gjorde en blek insats som anfallare mot Orient medan Wards insats på kanten i tisdags enligt rapporterna var godkänd. Ephraim hade inte tillåtelse av West Ham att spela i cupen.

I försvaret har John Gregory en del alternativ. Michael Mancienne är vår bästa back just nu och kommer att fortsätta i mittförsvaret. Troligen kommer Damion Stewart tillbaka i stället för en matchotränad Danny Cullip. Enligt Gregory vilades Stewart, som kom in på slutet, mot Orient. Nye Chris Barker är avstängd ytterligare en match vilket för att Zesh Rehman, Marcus Bignot, Sami Timoska och John Curtis kämpar om ytterbacksplatserna.

Hos gästande Cardiff saknas nyförvärvet Robbie Fowler samt Ricky Scimeca. Den senaste värvningen, Jimmy Floyd Hasselbaink, ansluter inte till truppen förrän på måndag.

Cardiff gick i tisdags vidare i Carling Cup då man hemmabesegrade Brighton med 1-0 efter förlängning. Dave Jones vilade en hel del spelare och det är troligare att det lag som spelar mot QPR mer liknar det som föll hemma med 0-1 mot Stoke i ligapremiären.

Efter Peter Ridsdales intåg hos Cardiff har det köpts in en hel del spelare och man kan inte undgå att se att det är Premier League som hägrar. Det finns dock en oro bland fansen efter vad som hände med Leeds, och många undrar om det är rätt tillvägagångssätt att försöka ta sig dit med rutinerade, men skadebenägna och välbetalda spelare som Fowler och Sinclair. Hasselbaink har inte haft samma problem med skador och har gjort mål genom åren. Frågan är dock om dessa spelare klarar sig i den hösta serien igen?

Faktum kvarstår att Cardiff har ett bra lag och QPR kommer att få det tufft, även om Fowler och Hasselbaink saknas i laguppställningen. Det gäller för spelarna och för publiken på Loftus Road att lägga veckans händelser till sidan och fokusera på matchen.

Preliminära laguppställningar

QPR:


1. Lee Camp
28. Zesh Rehman
6. Michael Mancienne
5. Damion Stewart
21. John Curtis
18. Stefan Moore
7. Adam Bolder
23. Stefan Bailey
14. Martin Rowlands
9. Dexter Blackstock
8. Danny Nardiello

Cardiff:

1. Ross Turnbull
2. Kevin McNaughton
6. Glenn Loovens
12. Roger Johnson
3. Tony Capaldi
16. Joe Ledley
4. Gavin Rae
10. Stephen McPhail
18. Trevor Sinclair
14. Warren Feeney
9. Steven MacLean

Det blir en tuff match och jag tror att gästerna drar det längsta strået ocn vinner med matchens enda mål - QPR 0, Cardiff 1.

Simon Ståål2007-08-17 23:40:00
Author

Fler artiklar om QPR