QPR-Southampton 0-3 (0-2)
Jermaine Wright och hans Southampton utklassade QPR på lördagen.

Besked om nya investerare hjälpte inte. QPR gjorde en plattmatch mot Southampton.

Det blev något av ett antiklimax när QPR på lördagen förlorade hemma mot Southampton med klara 0-3. Efter att nyheten om att Bernie Ecclestone och Flavio Briatore köper in sig i klubben släppts under dagen och efter den gripande hyllningen av Ray Jones innan matchstart förväntade man sig en stor insats av Rangers. Denna skulle dock aldrig infinna sig.

John Gregory hade för första gången i höstens ligaspel till gång till nyförvärvet Chris Barker och lånet Ben Sahar och bägge fick plats i startelvan precis som Mikele Leigertwood, som värvades från Sheffield United i fredags.

Barker fick som väntat plats som vänsterback medan backlinjen framför Lee Camp i övrigt bestod av John Curtis, Michael Mancienne och Damion Stewart.

På mittfältet återfanns Martin Rowlands denna gången som högerytter medan West Ham-lånet Hogan Ephraim tog hand om vänsterkanten. Leigertwood och lagkaptenen Adam Bolder bildade innermittfält, medan Sahar inte oväntat spelade med Dexter Blackstock i anfallet.

Efter en trevande inledning från bägge lagen började gästerna föra spelet och anfallarna Grzegorz  Raziak och Bradley Wright-Phillips visade tidigt vad de tänkte bjuda QPR-försvaret på.

Efter knapap tjugo minuters spel gav QPR onödigt bort en hörna. Bollen hamnade hos Wayne Thomas, vars avslut tvingade Camp att tippa bollen till en ny hörna. Även denna skapade oreda i försvaret och Raziak kunde nicka in gästernas ledningsmål.

QPR skapade ett par chanser då Sahar och Rowlands testade Kelvin Davis i bortamålet från distans. Minuter senare vill Rowlands ha staff då han gick omkull i straffområdet efter en närkamp med Jermaine Wright. Domare Thorpe höll inte med och gav Rowlands en tillsägelse.

Nästa chans var Southamptons då Raziak lätt tog sig förbi en blek Stewart och sköt rakt på Camp.

Ett par minuter innan paus ökade gästerna på sin ledning då QPR-försvaret gick bort sig. Stewart hamnade för högt upp i banan och John Viafara tog sig förbi Manciennes glidtackling och kom fri med Camp. Camp drog omkull Viafara, men bollen hamnade hos Raziak som enkelt kunde rulla in sitt andra mål för dagen. Camp fick en varning och frågan är om han inte blivit utvisad om bollen inte hamnat hos Raziak.

På övertid skulle Camp ha fått lämna planen 45 minuter för tidigt. QPR-försvaret missade i markeringen igen och bollen hamnade hos Andrew Surman som avancerade mot Rangers straffområde. Camp valde att möta Surman utanför straffområdet och stoppade ett försök till lobb med armen. Thorpe såg dock inte detta och Camp klarade sig.

Fyra minuter efter pausen kunde gästerna mer eller mindre avgöra tillställningen då Nathan Dyer tog sig förbi Barker och slog ett inlägg till en omarkerad Wright-Phllips som kunde nicka in Southamptons tredje mål.

Efter målet slog Southampton av på taken lite och QPR tog över spelet, dock utan att skapa några större farligheter. Ephraim och Leigertwood provade lyckan från distans, men skotten gick utanför.

De chanser som skapades var istället gästernas och Camp gjorde ett par bra räddningar och såg till att siffrorna stannade vid 0-3.

Efter matchen kunde John Gregory inte annat än att erkänna att laget gjort en ovanligt blek insats och att sifforna kunde blivit större.