Inför Leicester-QPR

"Omstart" för bägge lagen. Vilka är mest taggade?

När Leicester och QPR möts på Walkers Stadium i eftermiddag är det två lag med en turbulent inledningsmånad på säsongen som ställs mot varandra. Leicester Är inne på sin andra nya manager för säsongen medan QPR fått klart med nya investerare samtidigt som man måste lägga Ray Jones tragiska bortgång bakom sig och gå vidare.

Leicester inledde säsongen med Martin Allen som säsongen och denne började med att rensa ut i truppen och spendera några av de miljoner som nye ägaren Milan Mandaric skjutit till i klubbkassan.

Efter fem poäng på fyra ligamatcher meddelades att Allen på grund av meningsskiljatikheter med ledningen inte längre var manager i klubben och i torsdags presenterades Gary Megson som ny manager. Megson ser naturligvis fram emot uppgiften och säger att Leicester på alla vis utom divisionstillhörighet är ett Premier League-lag.

I truppen finns en hel del spelare med rutin från spel i den högsta serien och det skall bli intressant att se om Megson kan föra Leicester mot toppen av tabellen. Det finns säkert en del pengar att spendera i januari också, men då får inte gapet till ledarlagen vara för stort.

Hur Megson väljer att formera laget mot QPR är också svårt att säga, men troligen ändrar han en del i den elva som förra lördagen spelade 0-0 mot Plymouth.

QPRs säsonginledning har varit väldigt sönderryckt och efter 0-3 hemma mot Southampton för två veckor sedan kan man bara hoppas att spelarna är utvilade och spelsugna. De långa uppehållen mellan matcherna har lett till att laget kommit överens om att "Det är nu som säsongen börjar!"

Trots alla baklängesmål i säsongsupptakten kommer det troligen inte att bli några större ändringar i försvaret. Lee Camp kommer att vakta målet medan John Curtis och Chris Barker troligen blir ytterbackar. Rykten på diverse forum säger att Michael Mancienne skadade sig på träning i går och att han missar matchen. Detta borde innebära att Danny Cullip spelar mittback med Damion Stewart, även om nye Mikele Leigertwood sägs vara minst lika bra som mittback som på mittfältet.

West Ham-lånet Hogan Ephraim testades på högerkanten i tisdagens resevlagsmatch mot Millwall (3-2) och gjorde ett mål och spelade fram till de andra två som gjordes av Danny Nardiello.

Ephraim har tidigare använts som vänsterytter, men kan komma att starta på högerkanten denna gången. Martin Rowlands skulle då flyttas över till vänsterkanten där han inledde säsongen på ett strålande vis. Adam Bolder får troligen Leigertwood som partner på innermittfältet. Skulle den sistnämnde placeras som mittback tar Stefan Bailey troligen platsen bredvid Bolder. I anfallet hoppas Danny Nardiello efter sina mål i reservlaget att få platsen bredvid Dexter Blackstock. Främsta konkurrenterna är Ben Sahar och Marc Nygaard då Stefan Moore och Shabazz Baidoo verkar ha en bra bit till startelvan och får sikta in sig på bänken till att börja med. Sahar är också ett alternativ för vänsterkaten om John Gregory skulle föredra att använda Rowlands som innermittfältare.

Andra spelare som är aktuella för matchtruppen är backarna Marcus Bignot och Sampsa Timoska och mittfältaren Nick Ward. Ward gjorde för övrigt mål för Australiens U23-landslag under den gångna veckan.

Även om QPR är i behov av att komma i gång så blir det en tuff uppgift på Walkers Stadium. Leicester har ny manager och siktar på Premier League, vilket gör att en poäng på förhand känns okej. Jag tror dock att uppgiften blir för svår. Leicester 2, QPR 0.

Simon Ståål2007-09-15 10:50:00
Author

Fler artiklar om QPR