Leicester-QPR 1-1

Nyförvärv räddade Rangers - dock väntar vi fortfarande på första segern.

QPR räddade en poäng i lördagens bortamöte med Leicester, det var nyförvärvet Mikele Leigertwood som frälste de tillresta Rangersfansen med ett mäktigt långskott i den 82:a minuten. Leicester hade dominerat större delen av matchen fram tills i mitten av andra halvleken då Rangers tog över och också kunde ha vunnit matchen. De tvärrandiga väntar fortfarande på den första segern men kryss på Walkers Stadium var definitivt ett fall framåt och kanske kan den första 3-poängaren komma på tisdag, mot Plymouth?

John Gregory hade problem med skador, framför allt i försvaret där Michael Mancienne inte kunde delta. John Curtis och Hogan Ephraim fick inte nytt förtroende i backlinjen utan istället fick kvartetten Rehman, Cullip, Moore och Stewart chansen mot ett Leicester där numera den gamle ”Ranger-dödaren” Carl Cort spelar.

Leicesters Campbell fick matchens första chans då han snodde bollen från Danny Cullip och testade Lee Camp, den senare hade dock inga problem med skottet. Leicester hade ytterligare en chans i den 15:e minuten men hemmalaget blåstes nu av för offside.

QPR hade sin första, och en hyfsad chans, i den 18:e minuten när Blackstock passade till Martin Rowlands som nöp till på volley, skottet gick dock över. Rangers spelade nu allt bättre och Rowlands hade ytterligare ett bra läge på en frispark men en försvarsspelare reflekterar undan bollen.

Just innan halvtid slår den ständigt aktive Rowlands en frispark som Sahar nickar klockrent i stolpen varpå Leicester kontrar. Campbell, som ständigt oroar Rangersförsvaret under matchen, rundar Camp och skall just signalera för mål då Danny Cullip hinner emellan och kan slå undan bollen. .

I halvtid väljer John Gregory att byta in Danny Nardiello som tar plats bredvid Blackstock i anfallet på Sahars bekostnad. Kisnorbo i hemmalaget tvingas fälla Blackstock varpå Rowlands slår en frispark i bra läge rätt i muren.

Leicester tar nu över det mesta av spelet och Lee Camp tvingas visa sig från sin bästa sida när ”Foxes” anfallsvågor tilltar. Framför allt är det Campbell som oroar igen och i den 53:e minuten skjuter han utanför från nära håll. I den 63:e matchminuten tvingas dock Camp kapitulera, nu på en straff. Damien Stewart tacklar Campbell klumpigt i straffområdet och Iain Hume gör inget misstag från elvameterspunkten, 1-0 till Leicester.

Den ständigt farlige Carl Cort trodde sig ha gjort 2-0 minuterna efteråt då han nickade bollen i mål men linjemannen hade redan då höjt flaggan för en offside.

I den 82:a minuten kom så ändå QPR:s kvittering, Leigertwood tryckte till från 25 meters håll och bollen satt otagbart i krysset bakom Leicesters målvakt Fulop, 1-1, och Rangers fick nu blodat tand och satsade för segern. Nardiello var sånär att göra 2-1 till QPR men Fulop räddade och på slutet hade lagen varsin riktigt bra chans att göra ett segermål. Leicesters Clemence sköt först i ribban varpå Nardiello sånär nådde Leigertwoods crossboll, dock resulterade ingen av chanserna och matchen slutade sålunda 1-1.

John Gregory var stolt över lagets insats och menade också att Leigertwood betalade tillbaka till laget med sitt mål då han hade en stor del i att Leicester fick sin straff i mitten av andra halvleken. Danny Cullips återkomst i laget var också viktig, Gregory menade att Cullips närvaro ger försvaret en helt annan stabilitet och räknar med att Danny C. kommer vara ”the heart of the defence” under resten av säsongen.

Nu tar vi nya tag, redan på tisdag kväll ställs QPR mot Ian Holloways Plymouth hemma på Loftus Road, då kommer den första 3-poängaren!