Inför QPR-Watford
Lagkaptenen Gavin Mahon (bilden) och hans Watford kommer till Loftus Road i jakt på tre poäng.

Inför QPR-Watford

Är matchen mot Watford John Gregorys sista chans att behålla jobbet?

QPR har gjort en usel inledning på säsongen och i helgen blir det inte lättare när ligaledande Watford kommer till Loftus Road.

Watford har inlett säsongen med fem segrar och en förlust i ligaspelet. Den enda plumpen är 1-4 borta mot Leicester för nästan en månad sedan. En förust som för övrigt följdes upp med respass ur Carling Cup i den andra omgången efter 0-2 borta mot Southend.

I september har det sedan bara varit positivt på Vicarage Road och laget har i tur och ordning besegrat Ipswich och Southampton hemma och i onsdags slogs Cardiff tillbaka på bortaplan.

På de åtta tävlingsmatcher Watford spelat i höst har man sex vinster och två förluster och målskillnaden 14-10.

Inför matchen mot QPR har manager Aidrian Boothroyd fått besked om att mittfältarna Lee Williamson och Douglas Rinaldi återhämtat sig från skador och är klara för spel. Han får dock klara sig utan kvintetten Al Bangura, Jordan Parkes, Moses Ashikodi, Damien Francis och Gareth Williams.

Skadorna till trots kommer Watford till spel med ett mycket bra lag där QPR måste se upp med anfallarna Darius Henderson och Marlon King som svarat för fem respektive två mål under hösten. Rapporter i lokalpressen gör gällande att Bootroyd har för avsikt att spela med ett tremannaanfall, bestående av Henderson, King och Nathan Ellington, för att sätta ytterligare press på det darriga QPR försvaret.

I Watford återfinner vi även rutinerade målvakten Mart Poom och naturligtvis även före detta QPR-backen Danny Shittu.

När det gäller QPR har det spekulerats massor kring John Gregorys vara eller icke vara. Rapporter gör gällande att Gregory kommer att få lämna sin post om det inte blir vinst mot Watford.

Gregory har även kritiserats hårt av fansen för sitt beslut att spela med Zesh Rehman och Stefan Moore istället för att använda Marcus Bignot eller John Curtis som högerback och West Ham-lånet Hogan Ephraim som högerytter.

Det kommer att bli minst en ändring i matchtruppen då Ben Sahar fått fritt för att fira den judiska högtiden Yom Kippur. Vidare saknas fortfarande Simon Walton och Pay Kanyuka på grund av benbrott respektive ljumskproblem.

Gareth Ainsworth har däremot börjat träna igen och kan eventuellt få en plats i truppen även om 90 minuter känns rätt så avlägset. Det är även osäkert om backen Michael Mancienne kan spela på grund av de ryggproblem som hindrat honom från att delta i matcherna mot Leicester och Plymouth.

Preliminära laguppställningar

QPR


1. Lee Camp
2. Marcus Bignot
4. Danny Cullip
5. Damion Stewart
3. Chris Barker
25. Hogan Ephraim
7. Adam Bolder
32. Mikele Leigertwood
14. Martin Rowlands
9. Dexter Blackstock
8. Danny Nardiello

Watford

1. Mart Poom
12. Lloyd Doyley
4. Danny Shittu
6. Jay DeMerit
3. Jordan Stewart
39. Adam Johnson
8. Gavin Mahon
23. Adrian Mariappa
18. Nathan Ellington
9. Marlon King
10. Darius Henderson

Vilket lag Gregory än väljer att ställa upp med blir det en tuff uppgift för QPR. Watford kommer till spel med ett stort självförtroende. Dessutom meddelades redan tidigare i veckan att man sålt slut på alla de biljetter som man tilldelats på School End. Risken finns att QPR faller tungt, stämmer ryktena kanske detta även gäller John Gregory.

Simon Ståål2007-09-21 18:05:00
Author

Fler artiklar om QPR