Skruva den som Mark Yeates eller Blackpool 2 - 2 Colchester

2-2 igen...

Bloomfield Road och 2-2

Två mål igen från Colchester sida räcker inte till tre poäng. Colchester har gjort två mål i alla matcher utom en och det har bara gett som bäst en pinne i varje match. En gång har man gjort mer än två mål och då vann man när Preston nollades. 3-0 blev det den gången. Nu var det dock en bra pinne för Colchester då nykomlingen Blackpool var det bättre laget som dominerade spelat i stort sätt hela matchen.

Blackpool öppnade matchen bäst men Colchester arbetade sig in i matchen under första halvleken men inget av lagen förmådde att spräcka nollan bakom målvakterna i en ganska chansfattig första halvlek.

Efter tio minuter in i andra halvleken får dock Blackpool en av sina tio hörnor. Hörnan är bra slagen och Kaspar Gorkss skarvar lite väl enkelt bollen till en helt fristående Andy Morrell. Väldigt dålig markering från Colchesters sida då Gorkss bara är sex meter från mål när han skarvar bollen vidare.

När man hamnade i underläge mot Southampton i onsdags så tog det bara sex minuter innan Mark Yeates tvingade fram ett självmål från Southampton.

Nu tog det nio minuter för Mark Yeates att kvittera. Colchester får en frispark 25 meter från mål rakt framifrån någon meter till vänster, som Yeates skruvar runt muren och in vid vänstra stolpen så att det blir stolpe in.

Efter kvitteringen har Colchester sin bästa period i matchen och har några bra chanser att ta ledningen men Blackpool tar över matchen igen och med bara sex minuter kvar får Blackpool en ny hörna som man även gör mål på. Den här gången är det Shaun Barker som utan problem når högst och nickar in 2-1.

Nu trodde man att matchen var förlorade men bara två minuter senare får Mark Yeates ett frisparksläge igen. Det är på exakt samma ställe som han gjorde 1-1 på. Nu skruvar han in bollen på exakt samma sätt som första målet. Enda skillnaden nu var att Blackpools försvar var beredda på vad som skulle hända så dom försöker att sätta ner en spelar på stolpen men varken försvararen eller målvakten hinner dit så 2-2 är ett faktum.

Colchester spelar alltså än en gång oavgjort. Femte matchen som The U’s kryssar och fjärde som slutar 2-2. Blackpool spelar sin andra raka 2-2 match.

Blackpool - Colchester 2-2
1-0 Andrew Morrell (53:54), 1-1 Mark Yeates (63:24), 2-1 Shaun Barker (84:08), 2-2 Mark Yeates (86:05)