QPR-Watford 1-1 (0-0)

Rangers räddade en pinne men fortfarande utan seger.

Det blev ett halvt fall framåt för QPR då man i alla fall tog en poäng mot Londonkollegan Watford i gårdagens ligamatch – men frågan är om det räcker för att rädda John Gregory från att få sparken i veckan?

Rangers har haft en tuff vecka, kritiken mot laget och Gregory efter den usla insatsen hemma mot Plymouth (0-2) har varit hård och det var nu upp till bevis för de tvärrandiga – skulle det bli ytterligare en förlust eller skulle man kunna komma tillbaka och ta poäng av förra årets Premier League-lag Watford?

I syfte att blåsa liv i laget så hade JG valt att göra 2 förändringar jämfört med Plymouthmatchen, Sampsa Timoska tog Rehmans plats på högerbacken medan Gareth Ainsworth gjorde en efterlängtad comeback på yttern där Stefan Moore fick stå tillbaka. ”Wild Thing” Ainsworth har inte spelat sedan i april och var nu riktigt sugen på att slåss om en plats i QPR:s startelva igen. Watford hade fyllt hela Schools End med tillresande fans och hade siktet inställt på en seger mot Londonkollegan. Mötet lagen emellan innebar också en återkomst för en gammal QPR-hjälte, Danny Shittu tog plats i Watfords backlinje och hälsades med jubel av Rangersklacken.

”Hornets” kunde ha tagit ledningen redan i den 4:e minuten då Marlon King slog en fin crossboll till Lee Williamson, den senare kunde dock inte hålla skottet nere utan rakade bollen över ribban. QPR hade minuterna senare också en bra chans, denna gång var det Dexter Blackstock som tråcklade sig förbi Shittu men skottet gick utanför. Matchöppningen höll ett riktigt bra tempo och Watfords Smith hade också chansen framåt i den 8:e minuten men sköt utanför Lee Camp:s stolpe.

Halvlekens höga tempo bedarrade en smula men Rangers höll jämna steg med Watford och i den 27:e minuten nickade Blackstock just utanför Watfordmålvaktens Mart Pooms stolpe. 5 minuter senare hade även Blackstock en fin chans men en Watfordback blockerade skottet.

5 minuter innan halvtid så skadade sig Danny Nardiello och fick lämna planen, det såg ut som om anfallaren drabbades av en ljumsskada vilket ju inte direkt förbättrar situationen för QPR. Hogan Ephraim ersatte Nardiello och levererade också en fin cross just innan halvtid, tyvärr så skickade Blackstock volleyn över målet. Mållöst i paus men publiken hade dittills fått riktigt bra utdelning för entrépengen.

Ainsworth, som hade gjort ett gediget arbete under första 45, fick kliva av i paus och in kom Stefan Moore. Halvleken var inte mer än 4 minuter gammal då matchens första mål föll, och det var Watford som gjorde det. Chris Barker var inte på hugget i försvarsspelet och Smith snodde bollen och spelade fram den till Johnson som inte gjorde något misstag, 1-0 till Watford!

Oron bland hemmafansen tilltog, skulle det bli ytterligare en hemmaförlust för Rangers? QPR svarade dock nästan omedelbart på gästernas ledningsmål, Rowlands och Ephraim samspelade fint och matade fram till Moore som crossade in mot mitten. Blackstock mötte med huvudet, Mart Poom räddade men lämnade målet öppet för en framstormande Moore som inte gjorde något misstag på returen, 1-1!

Hemmalaget fick nu nya krafter och endast en uppmärksam Dan Shittu kunde stoppa Blackstock från att göra 2-1 minuterna efter kvitteringen. Ian Boothroyd, Watfords manager bytte in Jobi McAnuff och Ellington kvarten innan slutsignalen i syfte att få till ökad anfallskraft, det skulle dock vara ett QPR-misstag som gav Watford den riktiga chansen att vinna matchen. Mikele Leigerwood hade redan tidigare dragit på sig en varning och i den 80:e minuten fick han sitt andra gula kort och därmed också ett rött efter en otimad tackling och nyförvärvet från Sheffield Utd fick sålunda lämna planen i förtid. Watford satsade nu allt framåt i syfte att göra ett avgörande mål men det var egentligen QPR som hade den bästa chansen på slutet då Blackstock gjordes ner i offensivt straffområde av Doyley. Domaren valde dock trots protester från de tvärrandiga att fria och det blev inga fler mål utan lagen delade på poängen i detta Londonderby.

John Gregory var mycket nöjd med sitt lags insats efteråt och menade att man med fullt lag hade vunnit matchen. ”Vi saknade några spelare i dag så bara Gud vet vad vi hade gjort med fullt lag. Vi var mycket bra och förtjänade segern” menade JG som också kommenterade spekulationerna om hans framtid i QPR ”Folk pratar om press men det är ingen press på mig alls, all press ligger på spelarna och idag svarade de upp bra mot denna” menade Gregory som också var missnöjd med den uteblivna straffen i matchens slutskede.

Bra insatser och fina prestationer är noll värda om de inte leder till poäng och faktum kvarstår, med ett antal 1-poängare så kan QPR aldrig avancera från tabellens botten. Nu väntar ett mycket svårt TV-sänt möte med WBA på söndag och där blir det inte lätt att hämta några gratispinnar för de tvärrandiga, men kanske kan man prestera bättre utan den press man ofta känner hemma på Loftus Road? Låt oss hoppas på att TV-spöket jagas bort under veckan och att man kanske kan leverera en skräll på The Hawthorns på söndag.