QPR U18-Luton U18 1-2 (1-1)

Missade chanser i första halvlek kostade tre poäng.

QPRs juniorlag fick på lördagen inkassera säsongens första förlust då man föll hemma mot Luton med 1-2.

Gästande Luton började matchen piggast och redan i den femte minuten tog man ledningen då Ashley Harrison-Baker spelade fram Ryan Charles som skar in från vänster och placerade bollen utom räckhåll för Reece Crowther i QPR-målet.

Efter målet vaknade QPR till och Romone Rose var nära en kvittering men hans skott tog i stoplens insida och kunde rensas av Lutonförsvaret.

Chris Arthur, som normalt spelar vänsterytter, testades med framgång som som vänsterback. Det var en offensiv framstöt från Arthur som låg bakom Rangers kvitteringsmål efter en kvarts spel då hans inlägg hittade Rose som vann nickduellen mot Lutons försvarare och satte bollen i mål.

QPR fortsatte att skapa målchanser i den första halvleken. Angelo Balanta nickade Danny Maguires väl avvägda inlägg strax över. Maguire låg som vanligt bakom flera QPR-chanser. Bland annat hittade han backen Josh Ford med en frispark. Ford lyckades dock inte få sin nick på mål.

Trots ytterligare chanser från QPR gick lagen till halvtidsvila med ett mål vardera i bagaget.

Andra halvlek inleddes med att Balanta sköt strax utanför. I den femte minuten tvingades Rose utgå på grund av skada och ersattes av Antonio German.

Luton började jobba sig in i matchen och QPRs press avtog. En kvart in på andra halvlek byttes anfallaren James Folkes, som fick en smäll i slutet på första halvlek, ut och mittbacken Michael Wright byttes in. Lee Brown flyttades ut som vänsterback och Arthur tog klivet upp i anfallet.

QPR skapade ytterligare ett par chanser mitt i den andra halvleken. Maguire sköt över innan ett lågt inlägg från Balanta sånär styrdes i mål av German.

Luton var dock inte ofarliga och Crowther i målet fick vid ett par tillfällen visa vad han går för när gästerna kontrade.

Med tio minuter kvar gick QPR bort sig i markeringen då ett inlägg från första halvlekens målskytt Charles hittade Harrison-Barker som nickade förbi en chanslös Crowther.

Under de tio sista minuterna drabbades QPR av två skador och både Cyrus Sylvan-Vanterpool och Balanta tvingades av planen. Med två byten gjorda kunde Steve Brown bara byta in en spelare och unge Danny Davenport, som missade hela förra säsongen på grund av skada, var den enda som kunde bytas in.

Med en man mindre på plan lyckades QPR inte skapa några fler chanser och Luton kunde vinna denna match som ingick i gruppspelet av Youth Alliance Cup.

Matchfakta

0-1 Charles (5)
1-1 Rose (15)
1-2 Harrison-Barker (80)

QPR: 1.Reece Crowther - 2.Billy Coyne, 5.Josh Ford, 6.Lee Brown, 3.Chris Arthur - 4.Matt O'Brien, 8.Danny Maguire, 11.Cyrus Sylvan-Vanterpool (Danny Davenport 85) - 9.Angelo Balanta, 10.Romone Rose (Antonio German 50), 7. James Folkes (Michael Wright 60). Ej använda avbytare: Chris Goodchild (mv), Josh Gardener.

Förlusten till trots så har QPR fortfarande kontakt med toppen då Plymouth är det enda av de åtta lagen i gruppen som inlett med två segrar. Brighton, QPR och Luton har en vinst vardera medan övriga lag fortfarande väntar på sin första seger.

På lördag väntar en viktig gruppspels match för QPR då man möter Brighton borta. En förlust här kommer att minska chansen att vinna gruppen radikalt.