Inför West Bromwich-QPR
West Bromwichs vänsterback Paul Robinson är tillbaka efter skada och är ute efer att stoppa de tvärrandiga.

Inför West Bromwich-QPR

Eller "Inför TV-spöket-QPR, match 1"

QPR är inför helgens ligaomgång det enda laget i de fyra högsta engelska divisionerna som inte har vunnit någon match denna säsongen. Att på söndag ta den första segern blir inte heller lätt. Inte nog med att man möter West Bromwich, som har tre hemmasegrar och 8-0 i målskillnad, utan matchen visas dessutom på TV. Att det egna laget visas på TV är något som brukar glädja många fans. Som supporter till QPR blir man dock väldigt kluven.

TV-spöket

QPR har under många år haft förbannat svårt att vinna TV-sända matcher och det är inte bara bland Swedish Hoops det talas om TV-spöket. TV-spökets enda uppgift är att se till att QPR helt enkelt gör en plattmatch närhelst Sky Sports TV-kameror finns uppställda på arenan. För att göra det hela ännu lite otäckare kommer Spöket, oavsett resultatet på söndag, att följa med till London då QPR nästa måndag ställs mot Norwich i ännu en TV-sänd match.

QPR

Inför resan till The Hawthorns finns det en del skadebekymmer i QPR-truppen. Simon Walton och Pat Kanyuka förväntas vara borta ytterligare några veckor. Det finns också frågetecken för Michael Mancienne, Danny Nardiello, Adam Bolder och reservmålvakten Jake Cole. Mittfältaren Mikele Leigertwood är avstängd efter att ha blivit utvisad senast.

Efter förra veckans klart godkända insats mot Watford på hemmaplan blir det troligen inte för många förändringar i startelvan. Lee Camp verkar vara på väg mot storformen i målet och framför honom såg backlinjen med Sami Timoska, Danny Cullip, Damion Stewart och Chris Barker bättre ut än på länge. Skulle Mancinne vara kvitt sina rygg problem är det dock inte omöjligt att han ersätter Stewart i backlinjen.

Gareth Ainsworth byttes ut i halvtid i sin första match sedan i april. Enligt rapporter handlade det som att ta det säkra för det osäkra och Ainsworth skall vara klar för spel igen och startar troligen på högerkanten, även om hans ersättare Stefan Moore gjorde sin bästa match för säsongen och sitt första mål för klubben sedan december 2005 när han kom in. 

Förutsatt att Bolder kan spela känns han given på innermittfältet och alternativen i Waltons Leigertwoods frånvaro är Stefan Bailey, Martin Rowlands och möjligen Nick Ward. Ward gjorde mål i en reservlagsmatch i tisdags och har i media uttryckt sin önskan att få en chans i sin favoritroll som offensiv innermittfältare. Möjligheten att flytta in Rowlands från vänsterkanten finns då West Ham-lånet Hogan Ephraim visat sig vara en bra tillfällig lösning.

I anfallet står kampen om platserna främst mellan Dexter Blackstock, Danny Nardiello, Ben Sahar och Marc Nygaard. Lägg även till detta att tidigare nämnde Ephraims bästa position sägs vara i anfallet. Nygaard och Sahar saknades senast, men Sahar stod för ett mål i reservlaget och ligger nog bäst tillhands för att starta brevid Dexter Blackstock.

West Bromwich

Motståndarna West Bromwich är storfavoriter i matchen, men manager Tony Mowbray har varnat sina spelare för QPR och menar på att Rangers är på väg uppåt i tabellen.

Mowbray har i veckan fått besked om att vänsterbacken Paul Robinson är spelklar igen efter att denne tvingades stå över i 2-4 förlusten mot Cardiff i Carling Cup. Mowbray får även klara sig utan backen Neil Clement, som är knäskadad och lånet från Hearts - Roman Bednar som har problem med ryggen.

West Bromwich sprang på pumpen rejält mot Cardiff i tisdags då ett något reservbetonat lag låg under med 0-4 efter en halvtimmes spel. Två mål från Manchester City-lånet Ishmael Miller snyggade till siffrorna till 2-4, men fram till januari är det nu ligan som gäller för topptippade Baggies.

Tisdagens målskytt Miller är någon Cullip och backlinjen i övrigt måste se upp med. Den 20-årige anfallaren är inlånad från Manchester City hela säsongen och har imponerat stort med 4 mål på 3 starter och 3 inhopp i liga och cup under hösten. Även anfallskollegan Kevin Philips har stått för 4 mål i höst medan Filipe Teixeira har htitat målet 3 gånger.

Preliminära laguppställningar

West Bromwich


1. Dean Kiely
2. Carl Hoefkens
4. Leon Barnett
14. Martin Albrechtsen
3. Paul Robinson
20. Filipe Teixeira
8. Jonathan Greening
7. Robert Koren
11. Zoltan Gera 
21.Kevin Phillips
9. T.V. Ghost
17. Ishmael Miller

QPR

1. Lee Camp
27. Sami Timoska
4. Danny Cullip
5. Damion Stewart
3. Chris Barker
11. Gareth Ainsworth
7. Adam Bolder
14. Martin Rowlands
25. Hogan Ephraim
9. Dexter Blackstock
17. Ben Sahar

TV-spöke eller inte - QPR har en tuff uppgift framför sig. Du som har tillgång till Sky Sports eller Viasatsport 1 kan följa matchen på söndag. Viasats sändning börjar 14.10.

Simon Ståål2007-09-28 21:25:00
Author

Fler artiklar om QPR