QPR lånar två spelare
Rowan Vine (på bilden i Portsmouths tröja) lånas in från Birmingham den kommande månaden.

QPR lånar två spelare

Mick Harford förstärker truppen i jakten på säsongens första vinst.

QPRs ställföreträdande manager Mick Harford har i dag lånat in två spelare och bägge kan spela mot Colchester i morgon. Jason Jarrett lånas in i tre månader medan Rowan Vine spenderar den kommande månaden på Loftus Road.

Prestons mittfältare Jason Jarrett presenterades i förmiddags. Jarret är 28 år och har under karriären spelat för ett antal klubbar. Jarrett började som lärling i Blackpool och hann även med några matchen innan han hösten 1999 flyttade till Wrexham. Här blev det bara ett framträdande för den då 20-årige mittfältaren som sommaren 2000 drog vidare till Bury.

I Bury tog karriären fart och efter 70 matcher och 3 mål betalade Wigan 75 000 pund för Jarrett i mars 2002. Under två år i Wigan var Jarrett ofta med i truppen och spelade över 100 matcher. 2005 började det dock gå lite motigt och en låneperiod i Stoke följde.

Jarrett lämnade sommaren 2005 Wigan för Norwich. Även här hade Jarrett svårt att ta en ordinarie plats och lånades under säsongen ut till Plymouth och Preston. Preston gillade vad man hade lånat och förra sommaren knöts Jarrett permanent till klubben. Efter en bra start hamnade Jarrett i frysboxen hos nye managern Paul Simpson och spenderade en månad på lån i Hull innan Leicester sedan blev nästa låneklubb.

Under hösten har Jarrett inte återfunnits i förstaelvan och får nu chansen att spendera året ut hos QPR. Lånet varar till och med den 1 januari och det går det bra är kanske inte omöjligt att det blir tal om en permanent flytt när transferfönstret öppnar?

Rowan Vine har hos QPR-supporters mest gjort sig känd som en spelare som varit för bra för Luton och öst in mål för dem. Den 25-årige anfallaren började karriären i Portsmouth. Han ansågs som lovande och lånades tre säsonger i rad ut för att få rutin. 2002/03 spenderades hos Brentford där det blev 12 mål på 50 matcher i liga och cup.

Målproduktionen fortsatte säsongen efter med 12 mål på 47 matcher för Colchester. I Portsmouth tog han dock inte någon ordinarie plats och säsongen 2004/05 lånades Vine ut till Luton. På 49 tävlingsmatcher blev det 9 mål och sommaren 2005 betalade Luton 250 000 pund för att få anfallaren permanent till klubben.

Vine fortsatte att göra mål och i januari 2007 betalade Birmingham 2,5 miljoner pund för Vine, som under en och halv säsong gjort ytterligare 24 mål.

I Birmingham har Vine dock haft det motigt och under säsongen har han bara spelat två matcher i ligacupen. Mick Harford var hjälptränare i Luton när Vine spelade där och det har naturligtvis varit en viktig faktor i affären.

Jarrett kommer att spela med nummer 16 på tröjan medan Vine har tilldelats nummer 26.

Simon Ståål2007-10-02 19:45:00
Author

Fler artiklar om QPR