Inför Preston NE-QPR

Kan ett managerlöst Rangers ta en ny seger borta mot Preston?

Det är tätt mellan matcherna i The Championship just nu, QPR spelar redan ikväll igen, nu borta mot Preston North End. Kan Rangers förlänga den mycket korta förlustfria svit på 2 matcher man hittills byggt upp?

Det oavgjorda resultatet mot Ipswich i lördags var inte att beteckna som ett misslyckande men för ett bottenlag är 3-poängarna guld värda och QPR är fortfarande kvar på den retliga sistaplatsen. Prestons läge är dock inte så mycket bättre, laget började framför allt väldigt dåligt med endast 1 poäng på 4 matcher, därefter har det gått något bättre men ”Lilywhites” innehar ändå en position strax ovanför det negativa strecket.

Rangers leds fortfarande av caretaker Mick Hartford som ännu är obesegrad men det sannolika är trots allt att han kommer att ersättas av en permanent lösning. Mycket talar för att den f d Palermotränaren, 52-årige Fernando Guidolin är mannen som skall rädda de tvärrandiga och när nu klubbens nye ägare Flavio Briatore kan lägga Formel 1-säsongen bakom sig så finns det stora möjligheter att den nye managern offentliggörs till veckan. Personligen har jag inte något emot en italienare vid rodret på Loftus Road men jag tror att det är viktigt att det bringas klarhet i tränarfrågan så fort som möjligt så att den nye bossen får ge sina synpunkter på nyförvärv etc. i god tid innan transferfönstrets öppnande i januari.

I QPR råder frågetecken för Simon Barker som kommer testas sent, i övrigt så är de flesta spelbara, frågan är vilken uppställning Hartford kommer att välja. Om jag fick vara boss för en dag så skulle jag välja delvis samma lag som mot Ipsy där Hartford mönstrade en backlinje bestående av Mancienne, Stewart, Barker och Cranie, ett mittfält där Bolder och Leigertwood flankerades av Rowlands och Ainsworth samt två forwards på topp, Vine och Ephraim. Jason Jarrett får inte spela mot Preston då han är utlånad från just den klubben, Marcus Bignot kan vara ett alternativ i försvaret och möjligen kan Marc Nygaard få förtroende framåt på grund av det påpassliga målet i lördags. Dexter Blackstock är fortfarande skadad och kan inte spela.

Från Prestoncampen rapporteras om att tränare Paul Simpson kan tvingas avvara innermittfältaren Liam Chilvers, det är också konkurrens om anfallsplatserna där Patrick Agyemang, Karl Hawley och Paul Gallagher slåss om positionerna framåt.

Jag hoppas på en seger mot en bottenkollega men är ganska nöjd med en pinne, på bortaplan har vi ju inte direkt rosat marknaden hittills. Tipset får bli 1-1 och att vi kvitterar sent liksom i lördags, denna gång på en feldömd straff. Notera dock att domaren heter Trevor Kettle, en man som Rangersfansen har ett ont öga till, ni som var på avslutningsmatchen Rangers-Stoke i våras vet vad jag snackar om...

Come on UUUUUU RRRRRRS!

Tippade laguppställningar:
Preston NE:
Lonergan
Jones-St Ledger-Mawene-Hill
Sedgwick-Davidson-Nicholls-Carter
Hawley-Gallagher

QPR:
Camp
Mancienne-Stewart-Cranie-Barker
Ainsworth-Bolder-Leigertwood-Rowlands
Vine-Ephraim

Fredrik Montgomery2007-10-23 11:57:00
Author

Fler artiklar om QPR