U-laget vidare från gruppspelet i cupen

Oturlig förlust mot Plymouth förra helgen följdes upp med klar hemmaseger mot Barnet.

QPRs juniorlag har kvalificerat sig för vidare spel i Youth Alliance Cup. Med en match kvar att spela ligger man på tredje plats i gruppspelet. och har sju poäng ner till sexan och lördagens motståndare Bournemouth. Fem av åtta lag i gruppen går vidare till det "riktiga" cupspelet.

Plymouth-QPR 2-1 (0-1)

0-1 Brown (3)
1-1 Hodgkinson (49)
2-1 Mason (88)

QPR fick en kanonstart mot gruppledarna Plymouth förra lördagen och redan i den tredje minuten tog man ledningen då vänsterbacken Lee Brown från straffområdesgränsen kunde chippa bollen över Misiewicz i hemmamålet.

Plymouths U-lag består av många bollskickliga spelare och man jobbade sig i matchen och kom nära en kvittering då ett inlägg nickades i egen ribba av en QPR-försvarare. 

Plymouth skapade ytterligare chanser i den första halvleken, men QPR kunde hålla emot fram till halvtidssignalen.

Plymouth fick en lika bra start på den andra halvleken som QPR fick på den första då backen Hodgkinson i väldigt misstänkt offsideläge kunde nickskarva en frispark i mål.

Andra halvlek bestod av mycket kamp, men det var hemmalaget som hade marginalerna på sin sida då unge inhopparen Mason kunde nicka in en hörna med ett par minuter kvar att spela.

Trots den snöpliga förslusten var QPR så gott som klart för avancemang från gruppspelet , men för att definitivt säkra avancemanget krävdes det en vinst till.

QPR-Barnet 4-0 (1-0)

1-0 Arthur (42)
2-0 Rose (53)
3-0 Balanta (60, str)
4-0 Balanta (78)

QPR var stora favoriter inför matchen och satte full fart från början och Angelo Balanta och Ed Harris tvingade Barnets målvakt till ett par bra räddningar i matchinledningen.

Rangers fortsatte att dominera, men efter en knapp kvart stack gästerna upp i en farlig kontring och Chris Goodchild i QPR-målet fick göra en bra benparad för att hålla bollen på rätt sida om mållinjen.

Det mesta handlade dock om QPR och Romone Rose sköt strax över innan Arthur kunde ge laget ledningen precis före paus då han snyggt skruvade in en frispark.

QPR fortsatte dominansen mot ett tröttkört bortalag efter paus och Lee Brown testade bortamålvakten innan ett inlägg från Arthur hittade Rose, som tryckte bollen i mål.

Efter en timmes spel drogs Balanta omkull i straffområdet och satte själv den efterföljande straffen i mål.

Arthur sköt över efter en bra löpning innan Rose sköt rakt på målvakten innan Balanta kunde göra sitt andra mål för dagen då han nickade in en hörna från Billy Coyne.

Bossen Steve Brown gjorde tre byten mot slutet på matchen och bland annat kom en ny spelare, Aaron Morgan-Cummings, in på plan.

QPR: Goodchild, Brown, Wright, Ford, Harris, O’Brien, Balanta, Coyne, German (Sylvan-Vanterpool), Rose (Morgan-Cummings), Arthur (Davenport). Ej använda avbytare: Crowther (mv), Parker*

*Namnet Parker må vara nytt men spelaren i fråga är U16-spelaren Josh, som tidigare hette Gardner i efternamn.

QPR avslutar gruppspelet på lördag då man möter Bournemouth hemma på Harlington. Gästerna kan ligger sexa i gruppen, men har vid vinst chansen att ta sig vidare då femman Brentford möter obesegrade Plymouth på fredagen.

Källor: www.pafc.co.uk, www.qpr.co.uk, www.indyrs.co.uk samt www.football-league.co.uk

Simon Ståål2007-10-23 21:55:00
Author

Fler artiklar om QPR