Charlton-QPR 0-1 (0-0)
QPR vann på lördagen på The Valley för första gången på 25 år.

Charlton-QPR 0-1 (0-0)

Åtta poäng och bara ett insläppt mål på de fyra senaste matcherna. Har Mick Harford gjort tillräckligt för att få stanna i klubben eller får han trots detta se sig om efter en nytt jobb?

Det TV-spöke som under många år förföljt QPR finns inte längre. Inför Sky Sports kameror kostade Rangers till och med på sig en missad straff när man bortabesegrade Charlton. Lagkaptenen Adam Bolder slog in matchens enda mål med knappt tjugo minuter kvar att spela och QPR lämnade tack vare vinsten över jumboplatsen till Norwich.

MATCHFAKTA

CHARLTON - QPR 0-1 (0-0)

Mål
0-1 Bolder (72)

Varningar
Charlton:
Sam, Rid

Charlton: Weaver, Sodje, Zheng, Reid, Varney, Iwelumo (McLeod, 69), Sam (Racon, 85), Semedo (Thomas, 46), Fortune, Basey, Mills. Ej använda avbytare: Randolph (mv), Bougherra,.

QPR: Camp - Mancienne, Stewart, Cranie, Barker Ephraim, Bolder, Leigertwood, Rowlands - Vine, Nygaard. Ej använda avbytare: Cole (mv), Bignot, Ainsworth, Sahar, Moore.

Domare: L Probert
Publik: 23, 671

Då matchen visades på TV och jag själv inte hade möjlighet att se den väljer jag att inte rapporera på sedvanligt sätt, utan tar i stället en koll på vad som har hänt i QPR sedan den 30 september.

Det har nu gått fyra veckor och fem matcher sedan John Gregory fick lämna sin post och assisterande managern Mick Harford tillfälligt fick ta över ansvaret för truppen. Efter en inledande förlust mot Colchester har Harford främst fått ordning på försvaret, mycket tack vare lånet av Martin Cranie från Portsmouth. Cranie debuterade för QPR i hemmamatchen mot Norwich (1-0) och har även spelat i 1-1 mötet mot Ipswich, den mållösa matchen mot Preston i tisdags samt i lördagens vinst.

Detta i kombination med att Michael Mancienne nu är skadefri har lett till att Lee Camp fått hjälp av en backlinje som håller Championship-klass.

En annan spelare som spelat en viktig roll är ett annat lån, Birminghams Rowan Wine. Den före detta Luton anfallaren gjorde sin debut mot Colchester och hittade målet direkt. På de fyra senaste matcherna har det dock inte blivit några mål, men Vine har ordnat två straffar och har rent allmänt vänt ut och in på motståndarförsvarare.

Avtalen som tagit Vine och Cranie till klubben var på gång redan innan Gregory fick lämna och ordföranden och före detta agenten Gianni Paladini har troligen gjort mycket för att få dessa spelare till klubben.

Mick Harford är dock den som tagit ut laget och även om många tycker att han är en ny Gregory som kör med samma spelare hela tiden så håller jag inte med.

Under första halvlek mot Charlton blev Marc Nygaard ofta för ensam i anfallet då Vine fått uppgiften att ge mittfältet udnerstöd då man fruktade en anstormning från hemmalaget. I andra halvlek hade Vine en mer offensiv roll och detta betalade sig snabbt då Vine ordnade den straff som Martin Rowlands slog i stolpen.

En annan lånespelare, Hogan Ephraim, låg tillsammans med den av många hårt kritiserade Marc Nygaard, bakom Bolders mål som avgjorde matchen. Även när det gäller Ephraim har QPR-ledningen gjort en bra värvning, och Harford har gett Epharim förtroendet från start och utnyttjat den unge West Ham-talangen på bästa sätt.

Det har länge pratats om att italienaren Francesco Guidolin skulle ta över QPR, men att han fortfarande är under kontrakt med sin förra klubb Palermo och att det är förhandlingarna där som drar ut på tiden. Det senaste namnet som nämns är en annan italienare, Gigi Di Canio, som tidigare tränat bland annat Napoli.

En italiensk tränare som bara jobbat i hemlandet skulle troligen få det svårt i England och kanske ännu mer i den näst-högsta serien där han skulle förfoga över spelare med en helt annan spelstil. Därför är det mer eller mindre tvunget att ha en assistent med kunskap från de engelska ligorna vid sin sida och här tror jag att Harford skulle passa bra in. Vi skall inte heller glömma att även gamle Chelsea-målvakten Ed de Goey finns i tränarstaben och denne kan säkert bidra med mycket nyttigt i strävan efter att bli ett topplag.

Senste nytt är att ungerske landslagsmannen Akos Buszaky är på väg till QPR. Det skulle handla om att QPR i första skedet lånar Buszaky för att den 2 januari betala en halv miljon pund för honom. Ryktena säger även att Buszaky, som inte spelade för Plymouth i helgen, fanns på plats på The Valley och såg matchen mellan Charlton och QPR.

Det ser ut att bli ännu en spännande vecka i W12. På lördag möter QPR Hull på hemmaplan och bara tre dagar senare kommer Coventry till Loftus Road. Ett par fina insatser här och vi kan vara på rätt sida om "strecket".

Simon Ståål2007-10-28 22:11:00
Author

Fler artiklar om QPR