QPR-Hull City 2-0

Femte raka matchen utan förlust för nya "kontinentala" QPR.

QPR:s nye tränare Luigi De Canio fick en flygande start i sin nya roll då Rangers igår enkelt besegrade Hull på Loftus Road, siffrorna skrevs till 2-0 och ingen kan protestera mot det rättvisa i resultatet. De tvärrandiga har nu plockat 11 poäng av 15 möjliga under de 5 senaste matcherna och man är i och med detta ett av de mest formstarkaste lagen i serien just nu.

De Canio hade valt att bänka lagkaptenen Adam Bolder till förmån för nye Akos Buzsaky, det ungerska nyförvärvet tog sålunda plats på mittfältet tillsammans med Rowlands, Ephraim och Leigertwood, framför dessa fick Marc Nygaard och Rowan Vine inleda. Värt att notera från gästernas startelva var att gamle VM-hjälten Jay-Jay Okocha fick starta, den mångfaldige nigerianske landslagsspelaren har dock inte gjort mer än 5 matcher från start i sin nya klubb.

Hull inledde bäst men QPR ordnade i alla fall fram en riktigt bra målchans i matchens 14:e minut, Buzsaky presenterade sig inför sina nya fans genom att nypa till direkt när chansen dök upp, Myhill i Hullmålet kunde dock avvärja till hörna. Nyförvärvet från Plymouth skapade ständigt oreda i gästernas försvar och en perfekt slagen hörna borde ha nickats in av Marc Nygaard men den store dansken nickade missade målet helt. Hemmalagets ledningsmål skulle dock komma och det var Martin Rowlands som skapade chansen genom att ta bollen på egen planhalva för att slå en perfekt cross till Ephraim som i sin tur avslutade kliniskt i det bortre hörnet bakom Myhill, 1-0 till QPR!

Windass i Hull (skönt namn förresten!) laddade kanonen i slutet av halvleken men skottet ven som tur var utanför Lee Camps stolpe, QPR kunde hålla ledningen halvleken ut.

Rangers tog direkt initiativet i den andra halvleken där en kontring så när resulterade. Vine passade till Buzsaky som dock fick se sitt skott räddas på mållinjen av Hulls Wayne Brown. Vine sköt ögonblicket senare i burgaveln och det var inte helt oväntat att 2-0 till slut kom. Leigertwood, som nog får utses till matchens lirare, fick tag i bollen utanför boxen, tråcklade sig in mot Hullmålet och lade snyggt upp bollen i nättaket bakom en chanslös Myhill, ett riktigt snyggt mål som fick publiken på Loftus Road att låta som många fler än de 12.000 de verkligen var.

Hull försökte att blåsa liv i sitt anfallsspel men man kom inte närmare en reducering än ett skott av Dean Marney som Lee Camp dock kunde styra undan, nej QPR var starkare denna eftermiddag och laget har en imponerande form just nu.

Hogan Ephraim gör sin sista match i Rangerströjan på tisdag, det är synd att klubben inte kan förlänga lånet med West Ham-spelaren för Ephraim är en klasspelare som tillför Rangers mittfält en dimension. Leigertwood som hämtades från Sheffield United är inte alls det träben han beskrevs som när han värvades, igår var han fantastisk på mittfältet, svarade för ett riktigt klassmål och belönades med bra betyg i de engelska tidningarna idag. Buzsaky visade lite smakprov på att han kommer bli mycket nyttig för "Superhoops" framöver, det kan komma att bli svårt för Adam Bolder att ta tillbaka sin plats i startelvan då Buszaky tillför en dimension i spelet som lagkaptenen saknar.

Luigi De Canio förklarade efter matchen att "jag är intresserad av att starta en revolution i QPR, vi har en mycket bra grupp av spelare och det är dessa vi skall bygga framgången kring". "I halvtid sa jag till dem att fortsatta som vi hade gjort i den första halvleken, att spela med hjärtat för att vinna".

Jag måste säga att det var länge sedan det kändes så intressant att följa utvecklingen i QPR. Ny tränare, nya investerare och när man läser citat från The Observer om att "Luigi Di Canio redan fått laget att anamma en mer kontinental spelstil" så blir man riktigt nyfiken, kan den nya "italieniseringen" av klubben ge publiken på Loftus Road lite roligare spel också, ja då är jag övertygad om att publiksiffrorna snart kommer att öka igen.

Nu väntar ett tisdagsmöte med ett formstarkt Coventry innan man tar sig an Crystal Palace i ett derby nästa vecka, en match jag kommer se på plats. Coventry blir en bra värdemätare för ett QPR som nu klättrat över det nedre strecket och faktiskt bara har 7 poäng till det övre. Framtiden ser ljus ut i W12!

--

Så spelade lagen:
QPR:
Camp
Crainie-Stewart-Barker-Mancienne
Rowlands-Ephraim-Leigertwood-Buzsaky (Ainsworth 86)
Nygaard (Bolder 82)-Vine (Nardiello 90)

Hull City:
Myhill
Ricketts-Turner-Brown-Delaney
Garcia (McPhee)-Ashbee-Marney-Okocha (Featherstone 71)
Windass-Campbell

Mål:
QPR:
Ephraim (26), Leigertwood (55)

Varningar:
QPR:
Mancienne, Barker, Stewart, Vine

Hull:
Turner, Delaney

Domare: Tanner

Publik: 12.375 (på Loftus Road, W12)

Fredrik Montgomery2007-11-04 12:02:00
Author

Fler artiklar om QPR