QPR B-Crystal Palace B 1-1 (0-0)

Blackstock och Kanyuka tillbaka i spel.

Såväl Dexter Blackstock som Pat Kanyuka var tillbaka i spel efter skador och bägge speladen en halvlek då QPRs reservlag spelade 1-1 mot Crystal Palace på Loftus Road.

20-årige mittbacken Kanyuka har haft problem med en ljumske sedan i april månad medan Blackstock varit borta i en dryg månad på grund av en knäskada.

Precis som förra veckan stod juniortruppen för den större delen av matchtruppen och många av de seniorspelare som inte platsar i A-laget får just nu ingen matchträning alls. Förutom Kanyuka och Blackstock återfanns bara andremålvakten Jake Cole och förstaårsproffset Andrew Howell i startelvan.

Laget matchades av juniortränaren Steve Brown som valde att spela med juniorernas 4-3-3-formation

Howell och Kanyuka bildade mittbackspar framför Cole medan Billy Coyne och Lee Brown spelade ytterbackar. Danny Davenport, Matt O'Brien och Chris Arthur återfanns på mittfältet medan Blackstock hade Romone Rose och Angelo Balanta till hjälp i anfallet.

Beslutet att ta med Blackstock togs sent under eftermiddagen och det innebar att Antonio German fick inleda på bänken på bekostnad av Aaron Morgan-Cummings som fick sätta sig på läktaren.

I Palace lag återfanns några spelare ur seniortruppen, Scott Flinders, Danny Butterfield, Jeff Hughes och Besian Idrizaj. Vidare fanns lovande John Bostock i Palace anfall, medan Charlie Sheringham, son till Teddy, återfanns bland avbytarna.

QPR började matchen bäst och redan i den tredje minuten var Blackstock nära då han nickade Arthurs frispark i stolpen.

Palace första farliga anfall slutade med att Bostock hittade Ashley Robinson, som dock inte fick avslutet på mål.

Efter tio minuters spel låg bollen i nätet bakom Flinders i Palace-målet, men linjedomaren hade vinkat för att Balanta var offside när han spelades fram av Blackstock.

Balanta fortsatte att visa framfötterna då han knappt fem minuter senare nickade en frispark från Davenport strax utanför och igen mitt i halvleken då han sköt strax över efter bra förarbete av Arthur.

Palace stack upp i en kontring och Robinson sköt rakt på en välplacerad Cole innan Balanta och Blackstock avslutade halvleken med att få varsitt skott blockerat av Palace försvar.

I halvtid ersattes Blackstock av German medan Josh Ford ersatte Kanyuka i mittförsvaret.

Romone Rose fick andra halvlekens första målchans men hans volley täcktes av Butterfield.

Åtta minuter in på andra halvlek fick Rose utdelning för sitt hårda arbete då han från tio meters håll överlistade Flinders efter att ha spelats fram av Arthur.

Efter målet började gästerna ta över spelet mer och Bostock tvingade Cole till en bra räddning innan inhopparen Sean Scanell kunde kvittera med tjugo minuter kvar att spela då han omarkerad kunde nicka in 1-1 från nära håll.

QPR jagade ett vinstmål den sista kvarten men närmare än ett avslut precis utanför från Balanta kom man inte.

MATCHFAKTA

QPR-CRYSTAL PALACE 1-1 (0-0)

1-0 Rose (53)
1-1 Scanell (70)

QPR: Cole, Coyne, Brown, Davenport, Kanyuka (Ford 46), Howell, O'Brien, Arthur, Blackstock (German 46) (Folkes 84), Rose, Balanta. Ej använda avbytare: Vanterpool, Crowther (mv)

Palace: Flinders, Clyne, Butterfield, Carolan, Hughes, Green, Bostock, Hall (Bingham 89), Martin, Idrizaj (Sheringham 73), Robinson (Scanell 54). Ej använd avbytare: Thorp (mv)

Positivt från matchen var naturligvis att Blackstock och Kanyuka var tillbaka i spel och att det unga laget klarade sig bra mot äldre motstånd. Redan nästa vecka är det reservlagsmatch igen då Watfords reserver kommer till Loftus Road på onsdag kväll.