Inför Blackpool-QPR
Kan Simon Barker och kollegorna i backlinjen hålla tätt mot "apelsinerna"?

Inför Blackpool-QPR

Dax att våga vinna för ett Rangers som halkat under strecket.

QPR spelar fortsatt ganska bra i The Championship men poängutdelningen från de senaste tre matcherna har blivit ynka 3 poäng och laget har därmed halkat ner under nedflyttningsstrecket igen. Laget har dock delvis sig självt att skylla för detta, mot Crystal Palace och Sheffield Wednesday lyckades vi inte i avslutningarna och mot Stoke så sov vi matchinledningen, lägg till detta ett hjärnsläpp av Dexter Blackstock med rött kort som följd. Rangers måste visa lite bättre beslutsamhet, visst är det kul om laget spelar vackert och trevligt men knappast om det inte leder till några poäng på kontot.

Blackpool tog sig upp i The Championship via kvalspel och man fick även en hygglig start på kampanjen i augusti, en premiärseger över Leicester satt inte fel men sedan dess har laget haft det lite tuffare och parkerar just nu på platsen ovanför QPR, nedflyttningsstrecket skiljer just nu lagen åt. I senaste matchen blev det liksom för QPR förlust med 1-3, ”apelsinerna” föll mot Norwich hemma. I Blackpool spelar bl a den gamle Swedish Hoops-liraren Ian Evatt som blivit något av en kultfigur på Bloomfield Road. Den senaste gången QPR och Blackpool möttes var i january 2004 då Paul Furlong avgjorde på bortaplan med matchens enda mål, många minns väl säkert också hemmapremiären den 9 augusti 2003 då Rangers kvaddade de orangetröjorna, 5-0!

De Canio har vissa problem inför matchen, Dexter Blackstock är såklart avstängd efter utvisningen, Rangers överklagan avslogs och Dex får nu vila i 3 matcher. Michael Mancienne skadade en ljumske i Stokematchen och är osäker, detsamma gäller Akos Buzsaky. Tänkbar ersättare för Buzsaky är Adam Bolder och alternativen på topp jämte Vine stavas Nygaard, Nardiello eller möjligen Ben Sahar. Rangers italienske tränare lär satsa på en 4-4-2-formation där Pat Kanyuka kan ta mittbacksplatsen om Mancienne inte kan medverka.

Jag hoppas att Rangers vågar satsa framåt och spela ett positivt spel men även effektivt. Rowan Vine verkar vara i fin form och förhoppningsvis kan han klämma in en eller ett par baljor imorgon mot ett Blackpool i tvivelaktig form. Det var ett tag sen vi vann, nu är det dags att ta 3 poäng igen.

Tippade laguppställningar:
Blackpool:
Rachubka
Coid-Barker-Gorkss-Crainey
TaylorFletcher-Southern-Jorgensen-Hoolahan
Morrell-Slusarski

QPR:
Camp
Barker-Kanyuka-Stewart-Timoska
Sinclair-Bolder-Leigertwood-Rowlands
Nygaard-Vine

Fredrik Montgomery2007-11-30 23:04:00
Author

Fler artiklar om QPR