QPR-Crystal Palace 1-2

Sluta finlira, börja grisa!

Queens Park Rangers anno 2007-2008 är en gåta, man blir inte klok på hur laget uppträder denna höst. Starten på seriespelet var kass och tränare John Gregory fick betala priset för detta, JG ersattes temporärt av assisterande managern Mick Hartford som lyckades blåsa liv i spelarnas självförtroende, laget presterade riktigt bra under oktober då bl a Norwich och Charlton besegrades. November inleddes på ett bra sätt under ledning av nye, permanenta managerlösningen Luigi De Canio men efter 2-0 mot Hull så har laget radat upp en sällsynt usel räcka matcher. 2 sketna poäng av 18 möjliga mot ett inte helt för överkvalificerat motstånd gör en nästan mörkrädd och tanken på att vi skall beträda Stamford Bridges gräsmatta för ett möte med Chelsea i januari ter sig nästan skrattretande. 

Jag väljer att göra en mycket kort sammanställning av gårdagens match för att därefter ge min diagnos av läget samt medicinen för hur vi skall ta oss ur den knepiga situationen.

Zesh Rehman tog återigen plats i vår backlinje till mångas stora förtjusning..;-), Adam Bolder fick stå tillbaka för den f d Fulhamförsvararen som ofta får mycket skit för att hela vår backlinje gör bort sig. Vad som speciellt gladde Stockholmsredaktören var att 16-årige Angelo Balanta fick plats på bänken, undertecknad stod ju själv på ett blåsigt fält utanför Heathrow för ett par veckor sedan och såg Balanta vända ut och in på Barnets U-lags försvar, kul att han får nosa lite på hetluften. 

QPR:s ledningsmål kom till på en välriktad hörna från Buzsaky, Damien Stewart nådde högst och kunde enkelt nicka in bollen till 1-0 för hemmalaget. QPR hade många bra chanser i den första halvleken men återigen, precis som i mötet på Selhurst Park för några veckor sedan så var det "Eagles" keeper Speroni som gäckade de tvärrandiga, bl a Rowan Vine fick bita i gräset några gånger. 

Palace avgjorde matchen under 2 mycket olycksaliga minuter sett med tvärrandiga ögon i andra halvlek. Stewart ruffade först på Scowcroft och Hill slog en fin frispark till Watson som kunde pricka in kvitteringen från nära håll bakom Camp. Morrison gjorde strax därefteråt 2-1 efter att Hudson först nickat i ribban men ingen Rangersförsvarare intresserat sig för att ta hand om returen. Det enda spännande som hände i övrigt i matchen var att Palace-managern Warnock fick ta plats på läktaren efter att ha deltagit lite för mycket i domararbetet men Palace vann nog sammanfattningsvis rättvist mot ett håglöst, snarast uppgivet Rangers.

Jag tror att många spelare just nu springer runt med en "det ordnar sig"-känsla, nya investerare med löfte om spelartillskott, ny manager osv. gör att många nu tror, liksom många av vi supportrar, att QPR skall lyfta som en raket i tabellen. Riktigt så lätt är det nu inte och om inte samtliga spelare nu börjar spela istället för att gå runt och vänta på att andra skall göra det så kan vi vara degraderade redan till nyår då vi kan börja värva spelare. Ett alltför stort poängförsprång för lagen över strecket kan vara mycket svårt att ta ikapp även om de nya ägarna självklart inte vill se sitt nya investeringsobjekt kuska runt och möta Yeovil och Chesterfield nästa säsong och lär göra sitt för att förstärka spelartruppen.

Luigi De Canio, lägg ner skönspelet, vi har inte material för att spela "vackert", det har QPR aldrig haft, möjligen undantaget mitten av 70-talet då Stan Bowles och Rodney Marsh härjade som värst. Nej, nu är det klassisk kamp, uppkavlade ärmar och blåställ på som gäller, nedflyttningskampen är rå och brutal och där finns ingen plats för några klacksparkar eller finesser. Vi börjar redan på lördag mot nyuppflyttade Scunthorpe, vars emblem föreställer en hand med en stålbalk i. På Glanford Park så vill jag dock att det är "Superhoops" som visar musklerna och levererar 90 minuter skitig, klassisk, engelskt bortaspel som bara QPR kan...

--

Så spelade lagen:
QPR:
Camp
Barker-Stewart-Rehman-Malcolm
Rowlands (Nygaard 72)-Sinclair-Barker-Buszaky (Bolder 86)
Vine-Sahar (Balanta 84)

Crystal Palace:
Speroni
Butterfield-Fonte (Hills 46)-Hudson-Hill
Soares (Fletcher 73)-Watson-Derry-Songo'o (Scannell 60)
Scowcroft-Morrison

Mål:
QPR:
Stewart (10)

Crystal Palace:
Hill (65), Morrison (67)

Varningar:
QPR:
Rowlands, Rehman, Camp

Crystal Palace:
Butterfield

Domare: Wiley

Publik: 13.300 (på Loftus Road)

Fredrik Montgomery2007-12-05 21:00:00
Author

Fler artiklar om QPR