Inför Scunthorpe-QPR
Sscott Sinclair gör sin sista match för QPR innan han återvänder till Chelsea.

Inför Scunthorpe-QPR

Dags för ny sexpoängsmatch och nu måste det bli vinst!

Det är okänd mark för QPR man i morgon möter Scunthorpe på Glanford Park. Lagen har genom åren bara mötts elva gånger och det senaste mötet ägde rum i april 1967.

Nykomlingen Scunthorpe har som målsättning att klara sig kvar i Championship och Nigel Adkins mannar har så här långt under säsongen spelat i hop 22 poäng på tjugo ligamatcher, vilket placerar dem på artonde plats i tabellen med fyra pinnar ner till nedflyttningsstrecket.

Då Scunthorpe i måndags spelade 1-1 mot Blackpool fick man Charlton-lånet Kelly Youga utvisad för andra gången i höst. Försvararen är nu avstängd de fyra kommande matcherna och eventuellt får även klara sig utan en annan inlånad back. Manchester Citys Shaleum Logan har haft problem med ryggen och kommer att testas innan matchen.

Irons skadelista finns även mittfältaren Cleveland Taylor, vars vadskada förhindrar deltagande i matchen. Före detta QPR-spelaren Ian Baraclough är dock tillbaka efter en stäckning och hoppas få en plats i laget.

För att känna igen några namn i Scunthorpes trupp bör man ha spelat en del Championship Manager eller Football Manager genom åren. Målvakten Joe Murphy  gjort några landskamper för Irland och även spelat ligacupfinal med Tranmere. Det mest kända namnet i klubben är annars målvaktstränaren Kevin Pressman, som under tiden i Sheffield Wednesday i början på 90-talet petade dåvarande engelske landslagsmålvakten Chris Woods och även gjorde ett par B-landskamper.

Bäste målskytt i höst är Martin Paterson, som stått för sju mål, medan trion Jim Goodwin, Paul Hayes och Andy Crosby gjort tre mål vardera.

I QPR hoppas alla, utom möjligen Zesh Rehman och Bob Malcolm, att Michael Mancienne blivit kvitt sin skada och att Sampsa Timoska återhämtat sig från sjukdom. Försvarsspelet var det som fällde QPR mot Crystal Palace i tisdags och även om Rehman och Malcom gjorde förhållandevis bra insatser känns det betydligt tryggare med Mancienne och Timoska i backlinjen, även om jag hellre ser Mancienne som mittback och Timoska som ytterback. Vidare hade det varit bra nyheter om Pat Kanyuka nu är så pass tränad efter sina skadebekymmer att han i varje fall kan få en plats bland avbytarna.

Martin Rowlands fick sitt femte gula kort för säsongen mot Palace, men avstängningen kommer mot Burnley på tisdag. Därför kan vi förvänta oss ett mittfält med Rowlands, Akos Buzsáky, Mikele Leigertwood och Scott Sinclair. Sinclair gör sin sista match innan han återvänder till Chelsea och nästa gång QPR träffar på honom lär vara den 5 januari då han förväntas spela för Chelsea mot QPR i FA-cupen.

Dexter Blackstock är fortfarande avstängd och i anfallet står kampen om platsen bredvid Rowan Vine mellan Marc Nygaard och Ben Sahar. 17-årige Angelo Balanta hoppade in senast och förhoppningsvis får han en chans att göra detta även på Glanford Park.

Preliminära laguppställningar

Scunthorpe United

1. Joe Murphy 
24. Shaleum Logan 
4. Andy Crosby
18. Andy Butler
3. Marcus Williams
7. Matthew Sparrow
8. Jim Goodwin
16. Jack Cork
23. Kevan Hurst
9. Paul Hayes
10. Martin Paterson

QPR

1. Lee Camp
6. Michael Mancienne
5. Damion Stewart
25. Bob Malcolm
3. Chris Barker
14. Martin Rowlands
10. Akoz Buzsáky
32. Mikele Leigertwood
34. Scott Sinclair
30. Marc Nygaard
26. Rowan Vine

Ytterligare en viktig match för QPR. Laget halkade ner på jumboplats senast och nu är det tre poäng som gäller!

Simon Ståål2007-12-08 00:21:00
Author

Fler artiklar om QPR