Inför Burnley-QPR

Kan Rangers överraska i hängmatchen

Kvällens match mellan Burnley och QPR skulle egentligen ha spelats tidigare under säsongen men ställdes in efter den tragiska trafikolycka där Rangers unge anfallare Ray Jones miste livet. Rangers kommer att spela matchen med sorgband till minne av Jones.

QPR är ju i dålig form men det kan man inte säga om Burnley som framför allt visat upp ett bländande bortaspel de senaste omgångarna. Laget har i tur och ordning lagt toppkonkurrenter som Wolves, Charlton och Leicester på rygg på deras egen hemmabana och detta imponerar verkligen. Hemma på Turf Moore har man dock inte vunnit sedan 2-1-viktorian mot Norwich den 23:e oktober och undantaget premiärmatchen mot West Brom så är detta faktiskt den enda hemmasegern för ”Clarets”. Jag tror att lagets chans ligger i att Burnley just känner osäkerheten hemma, kan Akos Buzsaky hålla krutet torrt ikväll också kan vi ta poäng i matchen.

Burnleys manager Owen Coyle har framför allt haft förmånen att kunna spela med samma lag under ett antal matcher och det ser inte ut att ändra sig inför kvällens drabbning. QPR måste framför allt se upp med Andy Gray som gjort 11 mål i ligan hittills, andra kända namn i truppen är Ade Akinbiyi samt Kyle Lafferty, den senare gjorde ju 1-1-målet för Nordirland i EM-kvalmatchen mot Sverige på Råsunda i oktober. En annan spelare som ju Rangersfansen känner väl är Clarke Carlisle, den f d Rangersspelaren är ordinarie och uttalade sig i veckan till Burnleys officiella hemsida om Ray Jones ”Ray var en fantastisk spelare och det är mycket tragiskt det som hände, jag är övertygad om att hans familj fått en mycket bra stöd av fans och och av klubben”. Minnesgoda läsare av swehoops.se kommer nog ihåg att Carlisle drabbades av alkoholproblem för några år sedan men att QPR då ställde upp för honom på ett helhjärtat sätt.

Ett plus för Rangers är att man får tillbaka Dexter Blackstock efter avstängning, dock är Martin Rowlands avstängd på grund av 5 varningar. Michael Mancienne testas sent men det troliga är att laget ser snarlikt ut det som tog en poäng mot Scunthorpe i lördags. Vem som ersätter ”Rowly” är svårt att säga, jag hoppas på att kämpen Gareth Ainsworth får spela, han tillför alltid mycket energi till laget.

Jag vågar inte tippa på mer en än poäng men med tanke på Burnleys relativt svaga hemmafacit så kan man ju alltid drömma om mer...

Uuuu rrrrs!

---

Tippade laguppställningar:
Burnley:
Kiraly
Alexander-Unsworth-Carlisle-Harley
Elliott-Lafferty-Mahon-McCann
Blake-Gray

QPR:
Camp
Barker-Stewart-Rehman-Malcolm
Ainsworth-Leigertwood-Bolder-Buzsaky
Blackstock-Vine

Fredrik Montgomery2007-12-11 13:21:00
Author

Fler artiklar om QPR