Nyheter från W12

Ungdomar lånas ut.
Curtis lämnar.
Transferrykten.

QPR lånar ut två av sina lärlingar för att ge dem en smak av seniorfotboll. Bägge lånen är så kallad Work experience, en låneform för lärlingar, och har lite lösare regler än de vanliga lånen. Bland annat tillåts spelarna att spela reservlags- och U-lagsmatcher för moderklubben samtidigt som man representerar klubben man är utlånad till.

Yttern Chris Arthur lånas ut till Hayes and Yeading i Blue Square South. Blue Square South är det nya namnet på Conference Södra liga och således nivå 6 i den engelska pyramiden.

Amerikafödde målvakten Reece Crowther lånas ut till Wealdstone i Ryman Leagues Premier Division. Ryman League är en av ligorna under Confernce andra nivå, vilket alltså innebär nivå 7. Crowther rankas som andremålvakt av bland QPRs lärlingar och får därmed begränsat med matchträning. Wealdstone har under hösten haft Rangers tredjemålvakt Sean Thomas på lån under tre månader.

---

Precis som förväntat har den nya ledningen fortsatt att köpa ut de seniorspelare som inte bedöms vara i närheten av startelvan. De senaste veckorna har Danny Cullip och Nick Ward lämnat klubben och den senaste i raden är backen John Curtis. Curtis värvades i somras av John Gregory men har inte imponart på varken Gregory, De Canio eller fansen och är nu fri att söka efter en ny klubb.

---

Med knappa tre veckor till öppnandet av transferfönstret börjar det mer och mer spekuleras i vilka spelare som kommer att förstärka truppen.

Det har sedan tidigare sagts att QPR kommit överens med West Ham om en summa för Hogan Ephraim. Den unge yttern både trivdes och imponerade under sin tre månader långa låneperiod.

Birminghams officiella hemsida säger att QPR och Birmingham förhandlar om en övergångssumma för mittbacken Martin Taylor och inlånade Rowan Vine. Taylor är långt i från startelvan på St. Andrews och har spenderat en månad på lån hos Norwich. Norwich ville köpa loss Taylor, men Birminghams klubbdirektör Karren Brady ville inte förhandla med Norwich utan verkar fast besluten att sälja Taylor till QPR. Taylor själv sägs vilja gå till Norwich och inte QPR.

Andra spelare som sägs vara på väg är Sunderlands anfallare Daryl Murphy, Watfords mittfältare Gavin Mahon och Wigan-backen Fitz Hall.

Vad gäller Chelsea-lånen sägs Michael Mancienne efter Jose Mourinhos avgång från Chelsea vara intresserad av att flytta permanent till klubben medan lösa rykten hävdar att Scott Sinclair, som gör sin sista match för klubben mot Wolves, skulle ha en prislapp på fyra miljoner pund. Jag hoppas att det där med Mancienne är sant.

Det är som sagt närmare tre veckor till det är tillåtet att handla spelare igen. Det lär komma fler rykten.

Simon Ståål2007-12-15 00:45:00
Author

Fler artiklar om QPR