QPR-Wolves 0-0

"Bara" kryss för Rangers mot tandlösa vargar på Loftus Road.

Noll-noll mellan Svenska Fans två mest populära Championshiplag QPR och Wolves är inte mycket att skriva hem om. Efter den imponerande tvärrandiga insatsen mot Burnley i veckan så hoppades man att laget skulle lyfta från kölagen genom att ta tre poäng mot ett formsvagt Wolverhampton men icke... Ett imponerande målvaktsspel från Wayne Hennessey i bortakassen tillintetgjorde alla möjligheter till Rangersseger, å andra sidan kunde "vargarna" vunnit matchen utan en inspirerad Lee Camp i QPR-kassen..så 0-0 var nog ganska rättvist ändå...dock med litet övertag för de tvärrandiga.

Luigi de Canio drog sig inte för att ändra på ett vinnande lag, Scott Sinclair förpassades till bänken, dessutom så var ju såväl Rowan Vine som Adam Bolder avstängda vilket beredde plats för, som väntat, Dexter Blackstock och Akos Buzsaky, den sistnämda nu på innermittfältet. Mick McCarthy behöll samma elva på planen som den som föll mot Burnley hemma förra lördagen, detta innebär bl a att namnkunnige Freddie Eastwood fick se matchen från bänken. Wolves saknar även Michael Kightly vilket är ett avbräck då denne varit mycket vass under säsongen hittils.

Lagen inledde en smula tveksamt och det dröjde ända tills den 18:e minuten innan den första riktiga målchansen vaskades fram, det var QPR:s Ainsworth som slog en genomskärare till Blackstock som sköt, ett Wolvesben styrde dock ut bollen till hörna. "Ainsan" testade själv Hennessey bara minuten senare då han sköt från långt håll, Wolveskeepern hade dock bra koll på skottet.

I den 33.e minuten var det Rangers andra yttermittfältare, Martin Rowlands som fick testa Hennessey med ett distansskott, målvakten tippade denna gången skottet över ribban, inte helt utan besvär.

Minuten efter "Rowlys" skottförsök skapade QPR en riktigt bra chans som borde ha resulterat i mål. Gareth Ainsworth, som gjorde en inspirerande insats denna eftermiddag, bröt fram på sin kant och frispelade Dexter Blackstock som dock obegripligt sköt utanför från 3 meters håll! Rangers hade också en boll inne i Wolvesmålet med 4 minuter kvar av halvleken men Blackstock hade innan dess blåsts av för att agerat ryggsäck på Wolvesförsvararen.

Inga byten i paus och QPR var direkt på hugget i den andra då gästernas Darren Ward missade i försvarsspelet, Blackstock höll sig framme men skottet gick utanför. I den 53:e minuten kunde Damien Stewart gjort mål för andra matchen i rad men nicken gick över.

Det skulle dröja till den sista halvtimmen innan Wolves började visa lite av det spel som trots allt tagit laget till tabellens övre halva. Först var det Stephen Ward som nickade i bra läge men Camp räddade, Stephen Elliott var näste man att ta sig igenom ett nu ganska passivt hemmaförsvar ögonblicket efteråt, inlägget från Gibson var perfekt men på något sätt så lyckades Wolvesanfallaren missa, där borde Elliott helt klart gjort mål!

Matchens två sista chanser tillföll QPR, först var det Rowlands som sköt från distans och även Ainsworth hade en skaplig chans i den 85:e minuten men det var inte meningen att det skulle bli några mål på ett kylslaget Loftus Road denna eftermiddag.

Självklart är det kul att vi håller nollan, samtidigt så behöver vi vinna, inte minst hemma på Loftus Road där vi haft fasligt svårt att övertyga i år. Nu halkade vi ner på sistaplatsen igen men det är egentligen av akademiskt intresse, bottenträsket är tätt och hårt och det som talar för oss är att transferfönstret öppnar om 2 veckor och vi har ju för en gångs skull pengar att sätta sprätt på.

När det gäller spelarkritik så är Camp alltid bra och backlinjen skötte sig OK denna eftermiddag men framåt finns så klart mer att önska. Gareth Ainsworth tillför alltid energi när han finns på plan och både han och Martin Rowlands visar upp ett uppoffrande spel och ett stort QPR-hjärta vilket vi behöver just nu. Anfallsmässigt saknar vi en riktig målskytt, ingen av de nuvarande levererar med den regelbundenhet man önskar sig.

Matchen den 22:a hemma mot Colchester är av s k "måstekaraktär", laget ligger två platser över oss och kan vi inte vinna över dem så vetifasen... På med hela skiten då säger jag, en seger kan också ge oss ett bra avstamp inför helgernas täta matchande!