Världens femte rikaste köper in sig i QPR

Tidig julklapp till alla QPR-fans

Då den indiske stålmagnaten Lakshmi Mittal enligt rapporter såg QPRs match mot Wolves i lördags började det spekuleras i att han var intresserad av att köpa in sig i klubben. Andra rapporter sade att han var på väg att köpa Everton eller Wigan. I dag meddelas det att Mittals familj köper tjugo procent av aktierna i klubben.

Lakshmi Mittal är nära vän med Bernie Ecclestone efter att Mittal köpte Ecclestones bostad i Kensington för 70 miljoner pund. Mittal sägs vara världens femte rikaste människa och har tjänat i hop sin förmögenhet i stålindustrin.

Mittal själv kommer inte att sitta i styrelsen, utan det bli i stället svärsonen Amit Bhatia som tar plats där. Det var också Bhatia som uttalade sig om investeringen då han berättade att familjen är generellt idrottsintresserad och i synnerhet av engelsk fotboll. Man ser fram emot att, tillsammans med Ecclestone och Flavio Briatore, försöka föra klubben till Premier League. 

Exakt hur stort inflytande Mittals familj kommer att ha är inte klart ännu, men troligen så ökar det på budgeten inför transferfönstret.

Simon Ståål2007-12-20 18:10:00
Author

Fler artiklar om QPR