Premier League-klubbar jagar lovande QPR-spelare

16-årig målvakt på väg att försvinna från klubben?

Sky Sports rapporterar att upp till åtta Premier League-klubbar, bland annat Manchester United, Arsenal, Newcastle, Portsmouth och Aston Villa, skall vara intresserade av QPRs 16-årige målvaktslöfte Liam O'Brien.

O'Brien spelade några matcher för U18-laget redan förra säsongen och har i höst vaktat målet i de tre senaste juniorlagsmatcherna utan att släppa in något mål. Han debuterade även i reservlaget förra veckan då han hoppade in de sista tjugo minuterna när QPR vann över Wycombe med 2-0.

QPR har vid två tillfällen erbjudit O'Brien lärlingskontrakt, men fått nej bägge gångerna, senast bara för någon vecka sedan. Anledningen är inte att att större klubbar är intresserade utan att QPR inte har haft någon målvaktstränare sedan i februari då John Gregory sparkade Tony Roberts. I somras kom visserligen förre Chelsea-målvakten Ed de Goey till klubben, men under de månader som de Goey fanns i klubben (han lämnade för några veckor sedan) var det enligt obekräftade uppgifter bara Lee Camp som fick någon träning av de Goey. De andra målvakterna har själva fått bekosta sin målvaktsträning.

Liam O'Brien och hans pappa är stora QPR-fans och Liam har haft årskort på Loftus Road sedan han var fyra år gammal. Pappan skriver på ett inofficiellt forum att det hela inte handlar om vilken klubb som betalar bäst. Liam vill spela för QPR, men om han inte får någon träning känner han att risken finns att han inte kommer att utvecklas på det sätt som han hoppats och då måste han söka sig till någon annan klubb. Pappan understryker att man inte har varit i kontakt med någon annan klubb eller agent utan hoppas att det hela skall lösa sig snarast möjligt.

Med de pengar QPR nu har tillgängliga är det även oroväckande att klubben inte säger sig ha råd att satsa på sina ungdomsspelare och hur många gånger har det inte bevisats att man i längden inte bara kan köpa sig till framgång?

Källor: www.sky.co.uk samt www.rivals.net

Simon Ståål2007-12-25 11:51:00
Author

Fler artiklar om QPR