Plymouth-QPR 2-1

Rangers föll på baklängesmål i den 96:e minuten - tillbaka under nedflyttningsstrecket!

QPR är tillbaka under nedflyttningsstrecket efter att ha tappat en 1-0-ledning borta mot Plymouth, ”Argyle” gjorde segermålet i den 96:e (!) minuten och Rangers fick därmed se sin 4 matcher långa obesegrade svit ta slut.

Luigi De Canio gjorde två förändringar jämfört med laget som besegrade Colchester hemma. Martin Rowlands var nu tillbaka efter sin influensa och detta skickade i sin tur Dexter Blackstock till bänken. Då Damien Stewart var avstängd efter utvisningen mot Colchester så fick Simon Walton ta plats i backlinjen, Rangers ställde därmed upp i en 4-5-1-formation med Rowan Vine ensam på topp. Plymouth ändrade också i sin uppställning, Paul Connolly och Lilian Nalis var tillbaka i laget, liksom Sylvan Ebanks-Blake som därmed petade Jermaine Easter. Det var också glädjande att höra att Akos Buzsaky möttes av jubel och inte burop från hemmafansen då han sprang in på Home Parks gräsmatta, Buzsakys exit från Argyle blev ju även början till slutet för Ian Holloways sejour i klubben, den gamle Rangersmanagern innehar ju fortfarande kultstatus i W12 men i Cornwall ses han som svikare då han ju nyligen lämnade klubben för Leicester.

Dave Norris i hemmalaget skapade den första riktigt vassa chansen då han först själv sprang 25 meter oattackerad innan han sköt utanför Camps stolpe. Det märktes att Rangers backlinje var en smula nervös på grund av avsaknaden av Stewart och Plymouth såg starkast ut i matchens inledning.

I den 19:e minuten föll matchens första mål och det var lite överraskande QPR som gjorde det. Buzsaky jobbade fram bollen på mittfältet och passade ut den till Rowlands på vänsterkanten. ”Rowly” hittade Gareth Ainsworth vid den bortre stolpen som inte gjorde något misstag, 1-0 till Rangers!

Plymouth fortsatte att dominera halvleken utan att skapa de där riktigt farliga chanserna. Den vassaste kom från Lilian Nalis som efter Peter Halmosis frispart sånär överlistade Lee Camp, den senare tvingades till en snygg fotparad och QPR höll 1-0-ledningen över paus.

Hemmalaget fortsatte sitt positiva spel i den andra halvleken och detta skulle betala sig snabbt. Halmosi tog sig in i Rangers straffområde och sköt bollen rakt på Simon Waltons arm. Straff, och Ebanks-Blake gjorde inget misstag från elva meter, 1-1!

Domare Bratt valde att vifta frenetiskt med sitt gula kort under en period efter målet och värst drabbades QPR, då matchen innehöll få ojustheter så var många på läktarna en aning förundrade över Mr Bratts viftande, ännu en domare som gärna vill sätta sig själv i centrum i matchen! De Canio tog ut Rowlands och satte in Marc Nygaard, detta innebar att Vine fick ta en ytter vänsterposition, vad som var mer konstigt var att vår italienske manager plockade bort Buzsaky ur matchen och ersatte honom med Blackstock, ett beslut som möttes av burop från hemmafansen då Buzsaky varit den i tvärrandigt som skapat mest oro för hemmaförsvaret.

Blackstock hade en hygglig chans att ge QPR segern på slutet då han nickade bra mot Larrieu i hemmamålet men Ebanks-Blake fick sista ordet i matchen, i samband med en tilltrasslad situation framför Camp så var han sist på bollen i den 96:e minuten och även om 2-1-resultatet möjligen var mer rättvist än vad en Rangersseger hade varit så känns det såklart bittert med det sena baklängesmålet. Mikele Leigertwood hann dessutom bli utvisad i samband med målet, känns inte som att vi behöver de röda kort som vi drabbas av i matcherna just nu.

Det går alltid att skylla på otur kring de sena målen men faktum är att QPR släppt in klart fler mål under första kvarten efter paus än i den sista kvarten i matcherna. Laget har svårt att hålla ett konsekvent spel och framför allt så är det alltför långt mellan segrarna, vi behöver ett par tre 3-poängare nu för att få lite andrum i bottenkampen.
I det täta matchandet under jul- och nyårshelgerna så väntar en ruskigt svår bortamatch den 29:e december, mot Watford borta lär vi inte ha mycket att hämta, därefter måste vi slå Leicester hemma den 1 januari annars börjar det se riktigt illa ut. Den 1 januari öppnar också transferfönstret, tack och lov, och för en gångs skull kan vi se fram emot det med tillförsikt. Jag är övertygad om att de nya ägarna knappast har investerat i Rangers för att se laget ramla ner i tredjedivisionen, nu gäller det bara att visa detta i handling också..