Inför Watford-QPR

Inför Watford-QPR

Svår uppgift för Rangers men Watfords hemmaform är svag - läge för skräll på Vicarage Road?

QPR mötte ett bittert öde då man föll i den sjätte övertidsminuten på Home Park på annandagen, Luigi de Canio var rasande efter matchen och skyllde förlusten på domaren, bl a så fick Plymouth en tvivelaktig straff i slutskedet. Som bottenlag har Rangers verkligen inte marginalerna med sig, man har släppt in ett antal mål i slutminuterna, det vore inte fel om vi kunde göra något framåt i matchernas slutskede också..  

Vid en första anblick på lagens tabellägen ter sig lördagens utmaning, Watford borta på Viacarage Road, i princip omöjlig men faktum är att ”Hornets” hemmaform är allt annat än bra. Laget har inte vunnit på den egna arenan sedan den 20 oktober och formen är väl över huvud taget sådär, ett kryss mot Cardiff den 26:e uppnåddes via en mycket sen kvittering signerad Jobi McAnuff.  

Rangers åkte ner under nedflyttningsstrecket efter förlusten på Home Park men laget kan snabbt ta sig tillbaka över detsamma via ett fint resultat i detta derby mot ett Watford som har siktet inställt på en snabb retur till Premier League. De Canio kan räkna bort Mikele Leigertwood som stängts av i tre matcher efter att ha fått rött kort i samband med baklängesmålet på Home Park. På plussidan kan noteras att Damien Stewart är tillbaka i laget och jamaicanen lär återta den ena mittbacksplatsen, Walton eller Rehman lär spela jämte honom, jag tippar på den sistnämnda. De Canio provade ju en 4-5-1-uppställning på Home Park och det är inte omöjligt att han väljer en liknande setup nu, isåfall med Rowan Vine ensam på topp, dock saknas ju nu Leigertwood vilket kanske ändå talar för en återgång till mer klassiska 4-4-2.  

Watfords manager Boothroyd intervjuas av klubbens officiella hemsida och säger sig se fram emot matchen med tillförsikt, han hoppas också på att det faktum att laget räddade poäng i slutskedet mot Cardiff kan ge spelarna en extra kick. ”Det var viktigt att vi inte förlorade i Cardiff, det visar på moral att vi lyckades komma tillbaka två gånger i matchen” menar Watfordbossen som också minns med glädje lagens förra möte på Vicarage Road, Watford vann för 2 år sedan med 3-1 hemma och gick sedermera upp i Premier League. Watfordmanagern behöver inte oroa sig för nya skador på nyckelspelare, istället är anfallaren Darius Henderson fullt fit och kan vara ett alternativ från start efter att ha suttit på bänken i förra matchen. Förre Rangersförsvararen Dan Shittu är kvar i Watford men är inte helt ordinarie, mot Cardiff fick han exempelvis bara spela i 6 minuter.  

Jag vågar max tro på en poäng, det är inte nu utan i matchen på nyårsdagen, mot Ian Holloways nya lag Leicester, tillika bottenkollega som vi ska ta full pott. En skräll på Vicarage Road vore å andra sidan mycket trevligt och skulle innebära välbehövliga poäng för ett QPR där alla verkar gå å vänta på transferfönstrets öppnande den 1 januari.  

_______________________________________________




Tippade laguppställningar:  
Watford:  
Lee  
Doyley-DeMerit-Jackson-Stewart  
Smith-OToole-Francis-McAnuff  
King-Ellington  

QPR:  
Camp  
Barker-Rehman-Stewart-Malcolm  
Rowlands-Bolder-Buzsaky-Ainsworth  
Vine-Blackstock











Fredrik Montgomery2007-12-28 11:32:00
Author

Fler artiklar om QPR