Gavin Mahon till QPR
QPR har gjort klart med Gavin Mahon från Watford och den 31-årige mittfältaren kan komma att debutera mot Leicester på nyårsdagen.

Gavin Mahon till QPR

Lånas i två dagar innan flytten blir permanent

Såväl QPR som Watford bekräftar i dag att mittfältaren Gavin Mahon är klar för QPR. Trots att även lånefönstret är stängt har QPR lyckats låna Mahon på ett så kallat "Emergency Loan" innan det blir en permanent flytt den 2 januari. Lån som blir till permanenta transfers räknas inte heller till det totala antalet lån som en klubb får göra under en säsong. Möjligheten att låna Mahon i två dagar innebär att han kan komma att debutera mot Leicester på nyårsdagen.

Mahon fyller 31 år den 2 januari och inledde karriären som lärling i Wolves. Här såg man dock ingen framtid för mittfältaren som i stället hamnade i Hereford sommaren 1996. Mahon jobbade sig till en ordinarie plats i Hereford innan han i november 1998 flyttade till Brentford för 50 000 pund. Mahon var ordinarie under sin tid på Griffin Park och Gianluca Viallis Watford fick upp ögonen för honom och i mars 2002 betalade man 150 000 pund.

Mahon gjorde sig populär bland ledare och spelare i Watford och blev lagkapten. Hans populäritet minskade inte då han gick med på en lönesäkning och även uppmanade sina lagkamrater att gå med på samma sak när Watford hade ekonomiska bekymmer.

Mahon har under hösten spelat 19 ligamatcher för Watford, men lämnar alltså klubben till förmån för QPR. Då Mahon har kontakt säsongen ut med Hornets betalar QPR 200 000 pund för mittfältaren. En summa som kan komma att stiga med ytterligare 50 000 beroende på olika klausuler i kontraktet.

Mahon kommer att spela i tröja nummer 4, som senast användes av Danny Cullip.

Källor: www.qpr.co.uk, www.watfordfc.co.uk samt www.soccerbase.com



Simon Ståål2007-12-31 13:18:00
Author

Fler artiklar om QPR