Inför QPR-Leicester

Rangers inleder 2008 med hemmamatch.

QPR tar sig på Nyårsdagen an Leicester på hemmaplan och ställs då mot ett lag som coachas av tidigare QPR-managen Ian Holloway.

Holloway tog över rodret i Leicester i slutet av november efter att Gary Megson, som tog över klubben bara ett par månader tidigare, blev ny manager i Bolton. Megson ersatte då Martin Allen, som kommit på kant med styrelsen efter bara ett par månader som manager.

Leicester är ett av de lagen i Championship som hittils underpresterat. Det finns dock ambitioner och kontroversille ordföranden Milan Mandaric har amitioner att ta laget till Premier League.

Inför matchen ligger Leicester på plats nummer 18 i tabellen, en placering före QPR. Lagen har samma poäng - 27 - men Leicester har målskillnaden 24-24 mot Rangers 27-37 och placeras därmed före.

Målskyttet har varit ett problem under hösten och Holloway är, precis som han var i QPR, kritisk mot transferfönstret och kommer att jaga spelare i januari. Man har redan lagt ett bud på inlånade målvakten Marton Fülöp (Sunderland) och sägs även vara ute efter rutinerade mittfältaren Graham Kavanagh från samma klubb samt Cardiffs vänsterback Tony Capaldi, som hade Holloway som manager i Plymouth fram till i somras.

På måndageftermiddagen fick Leicester reda på att Sunderland aktiverat en klausul i lånekontraktet som ger dem rätt att återkalla Fülöp från lånet. Detta är något som är vanligt då man erhållit ett bud på spelaren och troligen är fler klubbar än Leicester ute efter målvakten. Några timmar senare gjorde man klart med två nya anfallare då man lånade in Plymouths Barry Hayles och Derbys Steve Howard. Bägge spelarna förväntas skriva på permanenta kontrakt den 2 januari.

Leicesters form i början av december var dålig och på de fem första matcherna tog man bara en poäng. Lagom till jul har man dock spelat upp sig och de tre senaste matcherna har givit fem poäng efter oavgjort 1-1 borta mot Wolves följdes upp med 2-0 hemma mot Ipswich och 1-1 hemma mot Charlton. Matchen mot Charlton var nära att sluta i vinst, men ett sent kvitteringsmål gjorde att man tappade två viktiga poäng.

Leicester drabbades av två tidiga skador mot Charlton och Joe Matlock och Collins John är osäkra kort inför matchen på Loftus Road. Australiske mittfältaren James Wesolovski är dock tillbaka i full träning och hoppade in mot Charlton utan att känna av den vadskada som hållit på sidlinjen de fyra tidigare matcherna. Återkallandet av målvakten Fülöp innebär troligen att Paul Henderson tar plats mellan stolparna på Loftus Road.

Rangerstränaren Luigi De Canio stuvade om i laget senast och både Ákos Buzsáky och Rowan Vine fick nöja sig med inhopp. Även om QPR skrällde mot Watford senast så kommer De Canio troligen att ändra om i laget, i varje fall på mittfältet och i anfallet.

Den skakiga backlinjen med Malcolm, Stewart, Rehman och Barker har visserligen spelat upp sig sedan De Canio tog över. Stewart var visserligen fått goda betyg men att De Canio fortsätter att övriga tre chansen samtidigt som han låter Simon Walton sitta på bänken, medan Pat Kayuka och Sampsa Timoska ser matcherna från läktaren är en gåta för mig.

Troligen så kommer Buzsáky och Vine tillbaka in från start mot Leicester och nye Gavin Mahon lär få debtutera direkt efter sin flytt från Watford. Martin Rowlands gjorde en kanonmatch senast och lär fortsätta medan Adam Bolder och Gareth Ainsworth kan komma att inleda på bänken. I anfallet står kampen om platserna mellan Vine (om han inte placeras som vänsterytter), Marc Nygaard, Dexter Blackstock och unge Angelo Balanta, som stod för en bra insats mot Watford och var inblandad i  två av de fyra målen som QPR gjorde.

Preliminära laguppställningar

QPR


1. Lee Camp
25. Robert Malcolm
5. Damion Stewart
28. Zesh Rehman
3. Chris Barker
10. Ákos Buzsáky
4. Gavin Mahon
7. Adam Bolder
14. Martin Rowlands
26. Rowan Vine
9. Dexter Blackstock

Leicester City

31. Paul Henderson 
28. Darren Kenton
4. Bruno N'Gotty
17. Richard Stearman
16. Alan Sheehan
14. James Wesolovski
3. Patrick Kisnorbo
6. Stephen Clemence
7. Iain Hume
xx. Barry Hayles
xx. Steve Howard


Det är två lag med blekt målskytte och mycket oavgjorda matcher som möts. Det kommer att bli en jämn match och bli inte förvånade om lagen delar på poängen.

Simon Ståål2007-12-31 14:18:00
Author

Fler artiklar om QPR