Silly Season i W12
Rowan Vine är en av sju spelare som värvats till QPR i januari.

Silly Season i W12

Transferfönstret på Loftus Road kommer att vara rejält öppet i januari månad då QPR med Formel 1- och stålmiljoner i ryggen siktar uppåt.

Transferfönstret på Loftus Road kommer att vara rejält öppet i januari månad då QPR med Formel 1- och stålmiljoner i ryggen siktar uppåt. Här följer ett smakprov på olika rykten.

Klara nyförvärv

Watfords mittfältare Gavin Mahon susade in genom ett vändringsfönster redan den 31 december då han lånas i två dagar innan QPR köper loss honom för 200 000 pund.

QPR har meddelat officiellt att man kommit överens med Manchester United om att låna 19-årige ytterbacken Kieran Lee under våren.

Ungerske landslagsmannen Ákos Buzsáky lånades tidigare i höst in från Plymouth och skrev på permanent den 2 januari.

20-årige mittbacken Matthew Connolly skrev den 2 januari på ett 3,5 år långt kontrakt med QPR. Connolly har meriter från Englands U21-landslag, men har fått begränsat med speltid hos Gunners och har i höst varit utlånad till Colchester.

West Hams ytter Hogan Ephraim var på lån hos QPR i tre månader under hösten och gjorde stor succé. På Upton Park såg man ingen framtid för 19-åringen som  den 2 januari skrev på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2011.

Prestons anfallare Patrick Agyemang blev den 3 januari klar för QPR. 27-årige Agyemang inledde karriären i Wimbledon och efter en kort sejour i Gillingham hamnade han hösten 2004 i Preston. Med längtan tillbaka till hemstaden London och ett halvår kvar på kontraktet blev det ett nytt kontrakt i W12 som sträcker sig sommaren 2012.

Den 4 januari bekräftas att Wigans mittback Fitz Hall är klar för klubben. Hall tog aldrig en ordinarie plats i Wigan och flyttar hem till London.

Birmingham-anfallaren Rowan Vine blev den 8 januari klar för QPR. Vine spenderade tre månader på lån under hösten och ansluter nu på ett kontrakt som sträcker sig till och med sommaren 2012.

Hulls 27-årige back Damien Delaney blev den 17 januari klar för QPR. Delaney har meriter från Irlands U21-landslag och tvekade inte när Gianni Paladini presenterade klubbens framtidsplaner.

Rykten om nyförvärv

Enligt den englska fansiten Rivals Darlington-redaktion fanns Mark Bosnich på plats för att titta på deras målvakt David Stockdale då Darlington den 26 januari spelade 2-2 mot Macclesfield.

Diverse medier skriver den 24 januari att QPR skall vara intresserade av att värva danske landslagsmannen Thomas Sörensen från Aston Villa. Sörensen har tappat sin plats som förstemålvakt till Scott Carson och även Stuart Taylor ses som bättre än Sörensen. Huruvida Aston Villa är villiga att sälja eller om Sörensen är intresserad framgår inte. Carson är trots allt bara inlånad från Liverpool under säsongen.

Italienska medier har den 21 januari hittat ett rykte som säger att Genoas 31-årige anfallare Marco Di Vaio skulle vara aktuell för QPR. Landslagsmeriterade De Vaio var med och tog upp Genoa i Serie A förra säsongen, men har haft svårt att platsa under hösten.

Eurosport skriver den 21 januari att spelaragenten Pavel Paska har sagt att QPR är ute efter två av de spelare som han företräder. Det handlar om två spelare från Tottenham, målvakten Radek Cerny och unge anfallaren Thomas Pekhart. Cerny har nyligen tagit över platsen som förstemålvakt från Paul Robinson medan Pekhart spelar i klubben juniorlag. Rykten som agenter sprider om sina egna spelare skall man nog ta med en nypa salt, eller?

Redan innan transferfönstret öppnade ryktades det om att QPR skulle vara ute efter Sheffield Wednesdays vänsterback Tommy Spurr. Wednesday skall dock ha tackat nej till budet, men QPR skall den 15 januari ha lagt ett nytt pund i trakterna av en miljon pund.
Då QPR nu sägs ha börjat titta efter Hulls Damien Delaney antas Sheffield Wednesday ha tackat nej till ytterligare ett bud.

Fulham och QPR sägs vara intresserade av att locka 35-årige Luis Figo till London. Såna här rykten skall natuligtvis tas med en nypa salt. Speciellt när det gäller en klubb på 18:e plats i Championship som dessutom är utslaget ur FA-cupen.

SvenskaFans Barnet-redaktion skriver den 5 januari att QPR skall ha lagt ett bud på en halv miljon pund på Barnets yttermittfältare Jason Puncheon. Även Peterborough och Millwall sägs vara intresserade medan Leeds och Colchester skall ha fått nej för sina bud på knappa hälften av det som QPR sägs ha lagt.

Birminghams mittback Martin Taylor sägs vara intressant för QPR. Taylor har varit på lån i Norwich i höst och vill till Norwich och absolut inte till London och QPR, men Birmingham sägs vilja sälja till QPR då man tror sig få mer pengar.

QPR skall ha kommit överens med Sunderland om en övergångssumma på 2 miljoner pund för anfallaren Daryl Murphy. Murphy har haft svårt att ta en ordinarie plats på Stadium of Light, men hoppade in och gjorde mål senast.

På avdelningen målvakter ryktas det om att Lutons Dean Brill skall vara på väg in för att konkurrera med Lee Camp. Även spanska Getafes 21-årige argentinske målvakt Fabián Assman (skall uttalas Essman...) sägs vara ett alternativ.

Watfords högerback Lloyd Doyley sägs vara intressant, men Watfords manager Aidy Boothroyd ser gärna att Doyley stannar på Vicarage Road. Kontraktet går ut i sommar, men Doyley har ännu inte erbjudits något nytt.

BBC och Daily Telegraph skriver att Readings anfallare Leroy Lita lagts till listan av tänkbara nyförvärv. 

Avfärdade rykten

Trots rykten i massor om att QPR skulle låna Lee Cook av Fulham slutade det hela med att Cook den 31 januari lånades ut till Charlton resten av säsongen.

Tottenhams 22-årige ytter Wayne Routledge var enligt eatsleepsport.com den 6 januari vara ett alternativ för QPR. Routledge platsar inte i Spurs och sades vara beredd att flytta på sig. Rangers ordförande Gianni Paladini sade senare att QPR var intresserade men att man inte kommer att betala några överpris bara för att man nu har pengar att värva för. Rykten den 14 och 15 januari gjorde gällande att QPR skall ha lagt bud på runt 2 miljoner pund, men detta förnekades senare av SkySports. Den 30 januari blev Routledge klar för Aston Villa.

Jamaicas landslagsmålvakt Donovan Ricketts var nära en flytt till QPR men denna föll igenom den 30 januari. Klubbarna var överens, läkarundersökningen var klar och Ricketts var överens med QPR. Problemet var att Ricketts inte fick ett nytt arbetstillstånd då Jamaica spelat för få tävlingslandskamper de två senaste åren och Ricketts blir nu kvar i Bradford säsongen ut.

Holländske målvakten Stefan Postma, tidigare i Aston Villa och Wolverhamtpn, gick till skiljedomstol hos den holländska förbundet för att få klarhet i en klausul som skulle göra att han för en billig peng skulle kunna lämna sin klubb ADO Den Haag och gå till QPR. Då ingenting hände började det ryktas om att Postma inte klarat läkarundersökningen, medan andra rykten sade att han inte imponerat under träningarna och att det var därför QPR inte genomförde köpet. Den 25 januari meddelade ADO Den Haags officiella hemsida att Postma fortfarande tillhör dem och att övergången till QPR inte blir av.

Italienaren Cristiano Lucarelli kopplades länge samman med en flytt från Shaktar Donetsk till QPR, men skrev den 15 januari på för Parma.

Skysports och flera andra medier skriver att QPR gjort klart med den 22-årige argentinaren Sebastian Rusculleda. Den unge ytterns agent säger att allt är klart mellan QPR och Rusculledas nuvarande argentiska klubb Tigres. QPR meddelade dock den 12 januari att det inte blir någon affär. Troligen har QPR dragit sig ur det hela efter läkarundersökningen.

Readings målvakt Graham Stack sades vara ett alternativ, men har nu förlängt sitt lån med Wolves säsongen ut.

Blackburns mittfältare Robbie Savage sades vara på väg till QPR eller Fulham, men har den 8 januari kommit överens med Derby.

Spelare som lämnar truppen

Mittfältaren Tommy Doherty lånades ut till Wycombe i oktober och flyttade permanent den 3 januari efter att ha kommit överens med QPR om att bryta kontraktet. En flytt var aktuell redan i somras men sköts upp då Doherty tvingades till en blindtarmoperation.

Marcus Bignot återvände den 7 januari till QPR efter att ha spenderat tre månader på lån med Millwall. Den 14 januari meddelades att Bignot lämnar klubben på fri transfer och att två klubbar är intresserade. Den 15 januari skrev Bignot som förväntat på för Millwall.

Pat Kanyuka släpptes den 17 januari på fri transfer och den 21 januari presenterades Kanyuka som Swindons senaste nyförvärv.

Mittfältaren Kieron St. Aimie klarade inte övergången från juniorlagsfotboll till proffsfotboll och lämnade den 17 januari QPR. En vecka senare, den 24 januari, presenterades han som Barnet-spelare.

Anfallaren Shabazz Baidoo hamnade för långt ner i kön och lånades ut till Gillingham. Här blev det dock inga ligamatcher och den 2 januari återvände Baidoo till QPR. Den 17 januari lämande han på fri transfer och sägs vara på väg till Dagenham and Redbridge.

Anfallaren Stefan Moore släpptes på fri transfer den 23 januari. Moore lyckades inte alls i QPR och tidigare rykten har placerat honom i Leyton Orient.

Enligt danska bold.dk den 23 januari har Marc Nygaard kommit överens med Randers om en flytt dit. Den 28 januari släpptes Nygaard på fri transfer av QPR och presenterades sedan som Randers senaste nyförvärv.

Mittbacken Dominic Shimmin har varit väldigt skadedrabbad sedan han anslöt från Arsenal i mars 2005 och har haft svårt att ta en ordinarie plats. Shimmin var utlånad till Bournemouth i höstas och spelade den 14 januari en träningsmatch med Yeovil Towns reservlag. Den 28 januari släpptes Shimmin på fri transfer.

Spelare som lånas ut

Mittfältaren/anfallaren Daniel Nardiello lånades den 23 januari ut till Barnsley resten av säsongen. Nardiello tackade i somras nej till en förlängning med Barnsley och valde då QPR. Låneavtalet säger att Nardiello inte får spela matchen klubbarna emellan den 16 februari.

Simon Walton har haft svårt att ta en plats i truppen efter sitt benbrott på försäsongen och lånades den 29 januari ut till Hull.

Rykten om spelare på väg bort

Reservmålvakten Jake Cole har saknats på bänken de tre senaste matcherna och det sägs att han begärt att få flytta på sig för att få spela A-lagsfotboll. I två av matcherna fanns ingen reservmålvakt bland avbytarna och senast mot Barnsley fanns juniormålvakten Reece Crowther på bänken. Detta skall dock ha berott på att Cole är handskadad.

Danske anfallaren Marc Nygaards kontrakt går ut i sommar och det skall inte vara aktuellt med ett nytt och en artikel i Ealing Gazette den 16 januari gör gällande att Colchester och Scunthorpe skall ha visat intresse tillsammans med icke namngivna klubbar i Holland och Danmark.

Förre QPR-managern Ian Holloway sägs den 8 januari vara intresserad av att värva Martin Rowlands till Leicester för 1,5 miljoner pund. Rowlands sade den 25 januari att han gärna spelar resten av karriären i QPR.

Kilburn Times har tidigare i höst skrivit att Zesh Rehman skall vara på väg att få sitt kontrakt brutet och bli ersatt ekonomiskt. Rehman har spelat upp sig den senaste månaden, men frågan är om det är tillräckligt för att få stanna kvar. 

Så många som åtta Premier League-klubbar sägs vara ute efter 16-årige målvaktstalangen Liam O'Brien. O'Brien har vid två tillfällen tackat nej till lärlingskontrakt då ungdomsavdelningen saknar målvaktstränare och förklaringen är att klubben inte har råd att anställa någon. Rykten på diverse forum den 8 januari säger att O'Brien tröttnat på att vänta och har lämnat klubben. Huruvida detta stämmer vet vi ännu inte? O'Brien spelade i helgen som provspelare för Arsenals ungdomslag.

Simon Ståål2007-12-31 16:27:00
Author

Fler artiklar om QPR