Norwich 5 - 1 Colchester

Inte ens ett mirakel kan ju rädda oss nu.

Norwich - Colchester. Ett East Anglia derby där vinst för Colchester kunde dra ner Norwich i nedflyttningsstriden på allvar. Colchester som tyvärr redan är avsågade om än i praktiken men väl i teorin.

Colchester får tyvärr två nya återbud då lagkaptenen Karl Duguid och Matt Heath förlänger värdens längsta skadelista. Nu har Colchester bara elva friska seniorspelare att tillgå.

Norwich får en kalasstart och gör 1-0 efter bara fem minuter då Jon Ostemobor trixar sig igenom Colchesters försvar lite väl enkelt och sätter bollen i nät bakom en maktlös Dean Gerken.

Colchester låter sig dock inte nedslås utan kämpar på för att få en kvittering och är mycket nära när Johnnie Jackson kommer igenom men hans skott smiter precis utanför en maktlös David Marshalls högra stolpe.

Colchester fortsätter att spela bra och skapar flera hörnor men riktigt nära kommer man dock inte.

Derby på Carrow Road

Clive Platt och Kevin Lisbie är också nära då Platt först lägger bollen ovanpå målet och sen träffar Lisbie ribban på en nick.

Som vanligt när den här säsongen räcker det med bara en chans åt andra hållet och så står det 2-0 till hemmalaget när förre Colchesterspelaren Jamie Cureton gör mål efter en fin framspelning från Darren Huckerby på högerkanten.

Med bara några minuter kvar tar dock Colchester tillvara på en gratischans man får när Jason Shackell gör ett mycket dåligt ingripande som siste man. Det är John White som chansar med en långboll mot Kevin Lisbie som tack vare Shackell får bollen och kommer ensam med Marhall och gör iskallt 1-2 när han rundar målvakten.

Kevin Lisbie var den enda målskytten för rätt lag

Colchester sätter nu allt på ett kort och pressar på för att kvittera innan halvtidsvilan. Man skapar på dom sista minuterna sex stycken hörnor (där fyra av dom var i rad) som alla blir mer eller mindre farliga.

Norwich får även den start man behöver i andra halvleken då Jamie Cureton får en straff efter bara några minuter. Curo tar själv hand om straffen och 3-1 är nu ett faktum.

Colchester får sin skadelista om möjligt ännu längre då Lisbie tvingas gå ut efter en skada.

Resten av matchen är mest en transportsträcka mot slutsignalen där Colchester försöker där Norwich mest försöker spela av matchen. Colchester försöker dock men får mest en massa hörnor.

I slutminuten gör sen Norwich två snabba mål från Curo och Dion Dublin och vinner med hela 5-1.

En rättvis vinst för hemmalaget men dock två eller tre mål för stor då matchen i övrigt var ganska jämn. Den stora skillnaden var ju att hemmalaget gjorde mål på sina chanser vilket vi inte gjorde.

En bra publiksiffra på Carrow Road då 25.215 tittade förbi. Dock var det förvånansvärt tyst från hemmapubliken som knappt öppnade munnen på hela matchen. En bra uppslutning från Colchester trots att vi ju redan är ute men man har ju hört mer tjo och tjim från Colchesterfansen. Resultatet spelade nog störst roll där.

Colchester har nu elva poäng till säker mark och det är 18 att spela om. Sex raka vinster blir ju svårt...

Norwich - Colchester 5-1
1-0 Jon Ostemobor (6), 2-0 Jamie Cureton (36). 2-1 Kevin Lisbie (41), 3-1 Jamie Cureton (straff)(53), 4-1 Jamie Cureton (87), 5-1 Dion Dublin (90)