Colchester 2 - 0 Ipswich

Colchester vann derbyt med 2-0!

Det sista derbyt för säsongen spelas på Layer Road denna eftermiddag. Colchester måste vinna för att ha den lilla mikroskopiska chansen att hänga kvar i Championship. Ipswich måste vinna för att hänga med i racet om Premier League.

Colchester ger junioren Medy Elito en ny chans från start. Kul att klubben satsar på unga spelare. Elito är ju en framtidsspelare så det är helt rätt att ge honom chansen nu när vi ju trots allt redan är borta. Lua-Lua och Greg Halford fick också chansen när dom var lika unga och dom har gett Colchester ca £ 5.000.000 tillsammans i välbehövliga transferpengar. Förhoppningsvis blir Elito en lika bra spelare.

Clive Platt är tyvärr skadad och Scott Vernon tar hans plats längst fram. Jamie Guy är tillbaka på bänken efter några månaders skada.

Inlånade Matt Heath från Leeds är tillbaka i laget efter en kortare skada.

Colchester anfaller i första halvlek till höger i radiovärlden vilket innebär mot Layer Road End.

Sista derbyt på Layer Road någonsin

16:00
Colchester gör avspark.

Ipswich får en hörna redan i andra minuten. Owen Garvan tar hand om hörnan men Dean Gerken har undan till en dubbelhörna där Karl Duguid rensar undan den andra hörnan och inkast till Colchester.

Gavin Williams har ett bra läge men Dean Gerken i Colchesters mål har koll på läget och låter bollen gå utanför sin stolpe.

Kevin Lisbie har några halvchanser men riktigt farligt blir det tyvärr inte.

Colchester får efter en kvart en jättemöjlighet när Johnnie Jackson blir kapad på straffområdetslinjen av Luis Castro Sito som får gult kort. Dean Hammond och Karl Duguid kör en inte allt för lyckad variant där Duguid är den som drar till men bollen förstår inte att målet längre ner på marken.

Colchester får en ny farlig frispark som Jackson tar hand om men tyvärr inte bättre än att målvakten Stephen Bywater tar hand om bollen.

Dom första 20 minuterna går till Colchester som verkar vara lite hetare men ett lag utan så mycket självförtroende har ju dock inte så mycket tur som man skulle behöva.

Ipswich skapar sin tredje hörna men den blir aldrig farlig.

Colchester har ett bra passningsspel där man rullar upp Ipswich innan Jackson slår ett fint inlägg till Kevin Lisbie som nickar bollen över ribban.

Alan Lee är nära två gånger men Gerken är med och 0-0 står sig.

Ipswich fortsätter med sina hörnor och har nu skapat hela sex stycken hörnor innan det ens har spelat en halvtimme. Hörnan blir halvfarlig men Matt Heath nickar undan ganska enkelt tillslut.

Börjar bli lite väl mycket hörnor för bortalaget nu.

1-0
Kevin Lisbie tar hand om bollen på egen planhalva. Han driver upp bollen fint och slår en underbar pass till Scott Vernon som tack vare en perfekt första touch tar sig förbi dom två sista försvararna. Helt fri med Bywater gör han inget misstag och 1-0 till Colchester är ett faktum.

Scott Vernon gör snyggt 1-0 till Colchester

Colchester har aldrig förlorat när Scott Vernon gjort mål för Colchester.

Ett mycket psykologiskt mål då Ipswich började ta över matchen efter Colchesters fina inledning.
Colchester har nu “bara” elva poäng upp till säker mark. Ipswich trillade glädjande nog ner under sträcket som tar laget till Play-Off mot Premier League.

Alan Lee har en mycket bra chans men efter ett mycket svagt avslut missar han målet totalt när han bara har Dean Gerken kvar.

Danny Simpson väggar sig fint fram och är nästa spelare som har en mycket bra chans för bortalaget men Gerken tar tre steg ut och skär av vinkeln och räddar fint.

Alan Lee och Chris Coyne krockar och båda börjar blöda och tvingas av planen innan spelat kan fortsätta.

Sin vana trogen släpper Colchester in en boll i slutminuten av första halvlek men Danny Haynes är offside innan han får bollen så målet räknas inte. En mycket knapp offside räddar Colchester för den här gången.

16:47
Halvtid och underbara 1-0 till Colchester.

17:03
Andra halvlek börjar med samma 22 spelare som startade matchen.

Ipswich börjar starkast och har flera bra chanser.

Alan Lee vill ha straff när Chris Coyne är lite för närgången men domaren tycker Lee filmar.

Johnnie Jackson har en jättechans att sätta 2-0 men hans skott gå utanför. Mål där hade ju inte varit så rättvist men ack så skönt.

Första 20 minuterna har i stort sätt bara varit Ipswich och man väntar nu på en kvittering eller en kontring från Colchester där det blir 2-0.

Ipswich fortsätter att skapa sina hörnor och dom börjar nu bli jobbigt farliga. John White nickar undan i sista stund vid första stolpen.

2-0
Det som kommer först är kontringen där Scott Vernon gör sitt bästa när han utmanar sin försvarare och tar ett överraskade skott från 20 meter och 2-0 till Colchester är nu ett faktum.

Härligt. 2-0 med mindre än 20 minuter kvar.

Gerken håller nollan!!!

Ipswich ger inte upp utan försöker komma in i matchen igen. En farlig frispark utanför straffområdet tas hand om Gary Roberts men skottet går mycket högt över till publikens stora glädje.

Gavin Williams har också ett skott över ribban för bortalaget

Philip Ifil spelar fram Kevin Lisbie som utmanar Jason De Vos som dock vinner bollen men rensar undan mycket dåligt så Vernon får chansen att sätta sitt hattrick men De Vos är med igen och bollen går utanför då De Vos stör lagom mycket.

Dean Gerken gör en ny bra räddning när Ipswich får ännu en hörna.

Kevin Lisbie kontrar på Ipswich senaste hörna, han har även Karl Duguid med sig men väljer att gå själv men skottet går tyvärr utanför.

Bara minuter kvar nu och man tar ju inte ut något i förskott då Colchester släppte in två mål på stopptid senaste.

Duguid har en chans när Bywater strular till det men hans skott räddas undan till Colchesters första hörna. Hörnan som slås av Jackson placerar bollen hos Ifil som är mycket nära att göra 3-0.

Domaren visar fyra minuters stopptid vilket han även gjorde senast.

Kevin Lisbie har ännu en kontring där han går själv men skottet går över.

17:52
Matchen slut
Colchester vinner med 2-0 och Colchester håller nollan för första gången sedan 25 augusti 2007. 39 matcher i rad utan att hålla nollan är nu bruten.

Colchester har även en sista chans att hålla sig kvar om än väldigt mikroskopisk

Publiksiffran är säsongens bästa med sina 6.264 och det ska ju bara gå in 6.200!