Inför QPR - Stockport

Blir det spel och hur går det i så fall?

På lördag är det dags för Q.P.R. att ta sig an Stockport County hemma på Loftus Road. Frågan är bara om det går att spela. Fulhams match mot West Bromwich i onsdags fick ställas in på grund av vattensjuk plan och det är bara att hoppas att det blir spel på lördag.

I onsdags vann Rangers borta mot Peterborough med 2-0 medan Stockport bara mäktade med 1-1 hemma mot ett Port Vale som spelade med tio man under den sista timmen.

Stockport ligger på femtonde plats i tabellen och hör till de lagen som har närmare till nedflyttning än till kvalplats. På 25 matcher har det blivit 28 poäng. Mansfield som ligger på tjugoförsta plats har 24 poäng och jumbon Huddersfield har 22.

Stockport klarade med nöd och näppe kontraktet 2000/01 innan man förra säsongen hamnade hjälplöst sist i ettan. Mitt under säsongen fick man en ny spelande manager i landslagsmeriterade mittbacken Carlton Palmer. Förutom Palmer är den mest kända spelaren Palmers mittbackskollega Dave Challinor. Challinor spelade tidigare i Tranmere där han blev känd för sina långa inkast. Bäste målskytt i år är Luke Beckett med 20 mål i liga och cup. Anfallskollegan Ben Burgess kom i somras från Blackburn för vilka han gjort ett par matcher under deras tid i division 1.

Rangers har inga nya skador eller avstängningar och efter en bra insats sist så är det troligt att man fortsätter med samma lag som började mot Peterborough. Tre poäng i matchen är också mycket viktigt då det är jämnt i kampen om den sjätte kvalplatsen. Luton, QPR, Tranmere och Chesterfield har alla 37 poäng, medan Plymouth, Brentford och Blackpool har 36. Brentford har dessutom en match mindre spelad än övriga lag . Efter lagen på 36 poäng är det ett hopp ner till Wycombe, som har 30.

Ännu en viktig match som måste vinnas. Jag ser en viss bättring på laget efter att jag börjat tippa emot dem och tippar att det går som i den sista hemmamatchen i ettan 2001. QPR 0, Stockport 3. Hoppas att jag har fel igen!

Simon Ståål2003-01-03 11:08:00

Fler artiklar om QPR