Inför QPR - Port Vale OBS! UPPDATERAD!

"Svenska Fans-derby" inför storpublik på lördag - får T.Currie se Pacquette näta?

Dax för två raka hemmamatcher för ett QPR i fin form, Rangers har tagit 16 av 21 möjliga på de 7 senaste matcherna. Matchen mot Port Vale, som för övrigt är säsongens första "Svenska Fans-derby" bör vinnas på pappret men Vale är heta nu, i tisdags körde man över Chesterfield med 5-2 efter att ha lett med 4-1 efter 18 minuter! QPR har för övrigt rabatterat biljettpriserna till matchen rejält och detta pekar på att publiksiffran säkerligen kommer att överstiga 15.000, bland dessa T.Currie som lär hoppas på minst tre mål från Richard Pacquette! Sophie från Port Vale-siten ger oss längre ner i artikeln all info om Port Vale, därför fokuserar vi nu först på läget i QPR!

Skadesituationen i QPR gör att manager Ian Holloway får ställa ytterligare ett nytt lag på banan på lördag. Trots alla ommöbleringar under de senaste omgångarna så har Rs spelat bra, ersättarna lyfter sig själva och spetsar till konkurrensen om platserna ytterligare när de normalt ordinarie återkommer till speldugligt skick.

Nick Culkin lär få nytt förtroende i målet på lördag. Vidare lär backlinjen bestå av Terrel Forbes, Danny Shittu, Steve Palmer och Gino Padula, de höll tätt bra bakåt mot Northampton och klarade sig dessutom från skador. Det blir dessto värre på mittfältet där vi har tunt med folk, speciellt på vänsterkanten. Kevin Gallen lär få finna sig i att gå på högerkanten ytterligare några matcher. Marc Bircham tar en av mittplatserna men vem spelar han ihop med? Vågar Ollie spela med nytillfrisknade Richard Langley, vore kul att se Langers igen men lär vara en smula ringrostig och kan vara en chansning. Ollie Burgess är ett ytterligare tillskott på skadelistan och är inte aktuell. Nej, jag tror att Holloway väljer att spela Marcus Bean på mitten och placerar trots allt Langley på vänsterkanten. På topp spelar med största säkerhet Richard Pacquette och Paul Furlong vilket innebär att Brett Angell max kan få ett inhopp mot sina forna lagkamrater. Angell har skapat chanser men inte kunnat omsätta dem, därför kan han inte konkurrera med betydligt hetare Furlong och Pacquette.

Rangers går nu in i ett mycket intressant skede, man möter först några lag på den nedre halvan innan det mycket raffinerade slutskedet innebär att man ställs mot i princip alla toppkonkurrenterna. Wigan ser ohotade ut i toppen men därefter kan allt hända, Rangers har faktiskt chansen att nå andraplatsen och direktuppflyttning men då måste man avsluta mycket starkt. Men samtidigt som QPR är inne i en bra period så börjar lag som Bristol City och Oldham krokna en aning, detta kan skapa bra möjligheter att hänga kvar på minst en kvalplats. Men då krävs det segrar i hemmamatcherna, till att börja med mot Port Vale. Jag tror att det blir en tuff match men att QPR vinner med 2-1, Pacquette och Furlong gör varsitt!

Sophie från PV-siten rapporterar följande:

Festen är över... Nu återstår att se om Vale efter sin fantastiska vinst tidigare i veckan kan samla sig och spela diciplinerat på Loftus Road.

Senast lagen möttes var en regnig novemberdag, vinden var pinande hård och Vale Park blöt och föga inbjudande, och kampen blev därefter - händelsefattig och mållös. Delvis beroende på att våra favorittyngda gäster fick sin målvakt utvisad tidigt i matchen p.g.a. hands utanför straffområdet. Nu är förutsättningarna helt annorlunda. Det väntas mycket folk till Loftus Road, biljettpriserna har dagen till ära reducerats. Och Vale kommer att komma laddat för att visa att vinsten senast inte var någon tillfällighet - man kan spela fotboll och man kan göra mål! Men en varning kan vara på sin plats för att det kan bli kaotiskt i London denna helg då protestaktioner planeras i och med Irakkonflikten.

Två av de spelare som startade upp för Vale senast, Ian Brighwell och Liam Burns är skadade och troliga ersättare blir Paul Byrne och Steve Rowland. Neil Brisco kan vara på väg in i truppen igen och det ryktas att vårt tidigare lån från Wigan, Lee Ashcroft tränat med Vale i veckan. Lee trivdes mycket bra (som de flesta) i Vale och gjorde trots lite skadeproblem flera bra, pigga inhopp. Om detta nu är sant - välkommen tillbaka Lee! En annan spelare som också stortrivdes hos oss var Brett Angell, det visade han inte minst genom att sätta 7 mål(!) samt "fostra" Billy Paynter att göra detsamma. I QPR där han numera återfinns har han inte uträttat särskilt mycket, kanske längtar han tillbaka "up north"... Ärligt talat hoppas jag han sitter kvar på bänken även idag, saknar honom mycket än!

Annars varnar Brian Horton mest för Kevin Gallen, där får vi se upp! Jag tror likt mina vänner från QPR-redaktionen på en tät tuff match där mitt tips inte skiljer sig så mycket från deras... 2-2, McPhee och Brooker nätar!

Fredrik Montgomery2003-02-14 15:00:00

Fler artiklar om QPR