QPR - Port Vale 4-0 (0-0) OBS! UPPDATERAD!

Först kom inget, sen inget och sen fyra mål på 37 minuter!

QPR svarade för en helgjuten insats när man i eftermiddag körde över Port Vale med hela 4-0. Trots att manager Holloway endast förfogade över 17 hela spelare så gick de nya som fick förtroendet in och spelade som de aldrig gjort annat. Samtidigt gjorde de mer namnkunniga helgjutna insatser och detta bidrog starkt till storsegern.

Skadesituationen har ju nu ganska länge varit kritisk och inte blev det bättre av att Richard Pacquette fick kasta in handduken innan matchstart. Richard Langley var dock tillbaka, likaså fick Marcus Bean och Leroy Griffiths spela från start. Gallen fortfarande i en mittfältsroll dock.

Rangers dominerade första halvleken men lyckades inte få in bollen. Man skapade ett antal hel- och halvchanser men Vales målvakt Mark Goodlad höll tätt. Närmast var Furlong med en bicykleta samt Kevin Gallen, vars nick gick utanför. Port Vales enda farliga chans bestod i en nick från Steve Brooker men Nick Culkin hade kontroll på situationen.

I den andra halvleken exploderar Rangers! Först har man ett antal farliga målchanser, bla var Griffiths och Bean nära att näta. Den senares målchans leder till en hörna. Marc Bircham prickar Paul Furlong som nickar till Danny Shittu som ger QPR ledningen i matchen. I den 60:e minuten gör QPR 2-0, Langley serverar Furlong en perfekt passning, Furlong möter med huvudet perfekt. Port Vales försvarsmurar har nu fullstädigt rämnat och hemmalaget anfaller i våg efter våg. I den 78:e minuten gör publikfavoriten Gino Padula sitt första mål i den blå-vitrandiga tröjan, och vilket mål sen! Gino väggspelar snyggt med Griffiths innan han placerar ett lågt, hårt skott bakog Goodlad. Ett efterlängtat mål för den populäre argentinaren, publiken skanderade "Giiiino" flera minuter efteråt. Kevin Gallen får äran att avsluta målfyrverkeriet då han, på passning från inbytte Doudou med hjälp av en bortaförsvarare, skjuter 4-0!

Efter en sådan helgjuten insats av Rangers är det svårt att peka ut några enskilda spelare men två som bör nämnas är Richard Langley och Paul Furlong. "Langers" kommer in efter skada och spelar som han inte alls varit borta. Passningen till Furlongs mål var en läckerhet! Furlong har nu gjort mål tre matcher i rad och går från klarhet till klarhet. Port Vale kan knappast vara nöjda med sin insats, man hann helt enkelt inte med när QPR drog upp tempot efter paus.

Många av toppkonkurrenterna tappade poäng och Rangers läge i toppen ser allt bättre ut. Nu gäller det att suga på denna karamell några dar och sen sikta in sig mot Mansfield hemma. Det är hårt jobb som gäller, inga matcher vinns gratis, speciellt inte de som spelas mot bottenlagen som slåss för sin överlevnad. Vad som även var positivt var att inga ytterligare spelare blev skadade. Till nästa lördag är vänsterspringare Cook tillbaka från sin avstängning, kanske även Pacquette, Carlisle och Wes Daly. Likaså är långtidsskadade Tom Williams snart åter ett valbart alternativ för Ollie. Men vem skall man peta i ett lag som vinner med 4-0? Nåja, så länge problemen är angenäma så har Holloway säkert inget emot dem.

Trots prissänkningen på biljetter kom endast 13.703 till matchen, förvånande med tanke på hur pass underhållande Rangers spelar nu. De som var där, inklusive JD och T.Currie (matchrapport är utlovad!) ångrar nog inte sitt besök och lär återkomma, förhoppningsvis närmast mot Mansfield hemma.

Vi skall upp, så är det bara!!

------

Port Vales rapport!

Matchen på Loftus Road blev för tuff för Vale. I första halvlek hade man mycket av spelet men målchanserna var lätt räknade och efter halvtidsvilan tog QPR över med besked, även om slutresultat 4-0 var något i överkant.

I början av halvleken böljade spelet fram och åter där Mark Goodlad i Port Vales mål fick göra flera kvalificerade räddningar för att hålla nollan. Port Vale hade svårt att få det riktiga trycket mot QPR och även om bollinnehavet var 60-40 till Vales fördel i första halvlek var det för svårt att passera QPR starka försvar. Nu blev det ineffektivt igen, speciellt med tanke på att mittfältet tillhörde hemmalaget och Port Vale inte kom igenom med bollarna till anfallet.

The Superhoops började andra halvlek starkt och Griffiths nick i utsidan av stolpen samt Marcus Beans välplacerade skott i 51:a minuten, briljant räddat av Goodlad, följdes halvminuten senare av 1-0 genom Dan Shittu efter hörna. Shittu som förresten strax innan mejat ned Steve McPhee som några minuter senare fick lämna planen och ersättas av 18-årige Billy Paynter. 2-0 kom i 60:e av Paul Furlong efter en snygg crosspassning av Richard Langley. Sam Collins och Shittu brakade ihop kort därefter där Collins fick varning och ”elake” Shittu fick inte sin välförtjänta varning förrän i 76:e minuten, då efter ett antal möten med Paynter som även han fick ett gult kort. Tre minuter senare gjorde Gino Padula 3-0 efter snyggt samarbete med Griffiths, minuten för slutet satte Kevin Gallen fjärde målet.

Första Svenska Fans-derbyt kunde ha slutat lyckligare för Vales del, men att Queens Park Rangers spelade den bästa fotbollen för dagen är helt odiskutabelt.