Huddersfield - QPR 0-3 (0-2)

Stabilt Rangers gav inte Huddersfield någon chans - Svenska Fans-kollegorna QPR:s drömmotståndare!

Svenska Fans-derbyn verkar vara QPR:s melodi. För några veckor sedan så slog man tillbaka Port Vale med 4-0 och nu var det Huddersfield som fick smaka på samma beska medicin. Rangers gjorde en stabil insats och segern var helt i sin ordning.

En viss oro infann sig innan match, dels fanns den svaga insatsen mot Swindon på näthinnan och dels hade ju Rangers tvingats till ett ofrivilligt målvaktsbyte, Chris Day fick vikariera mellan stolparna då Nick Culkin skadat sig i knät. Terrell Forbes tog ånyo plats i backlinjen och Palmer flyttades upp till mittfältet. Furlong och Gallen på topp! Hudds mönstrade ett relativt väntat lag.

Publiken på McAlpine Stadium hade knappt hunnit bänka sig förrän 0-1 var ett faktum, Gallen spelade fram anfallskollega Furlong som enkelt sköt ledningsmålet bakom Philip Senior.

Halvleken fortsatte med böljande spel, Bircham hade en bra chans efter 13 minuter men sköt utanför. Några minuter senare hade Baldry i hemmalaget ett gyllene läge men Chris Day räddade och Shittu rensade undan returen. Mål i det läget och matchen kunde helt klart fått en annan utveckling. Gallen och Baldry hade varsin ytterligare chans i mitten av halvleken innan Rangers andra mål föll. Lee Cook fixade en hörna för bortalaget. Gallen skarvnickade Langleys hörna och Danny Shittu gjorde inget misstag.

I den andra halvleken trodde man att Huddersfield skulle satsa allt och anfalla med allt de hade men av den förväntade offensiven blev inget. Furlong och Gallen hade några halvchanser innan Furlong satte trean på övertid på passning från Palmer.

Rangers insats var som sagt stabil, enda smolken i glädjebägaren var de fem varningar man drog på sig. Vissa av dem var fullständigt oförklarliga, inte minst den sista då domare Clattenburg straffade Furlong för sitt firande av målet, detta då det endast återstod sekunder av matchen. Som tur var drog man inte på sig något rött kort men varningarna var illa nog.

Day gjorde en habil insats liksom resten av laget, Furlongs målform är imponerande och även Danny Shittu har växt fram till en målgörare av rang. Men egentligen var detta en laginsats av Rangers som visade att de mindre goda insatserna mot Mansfield och Swindon var olycksfall i arbetet. Härnäst väntar Bristol City hemma för Holloways män, vågar vi hoppas på något liknande då?