Inför Oldham - QPR

Kan Rangers ta tredje raka segern mot "the Latics"?

Det återstår nu 10 matcher av serien och Rangers spelar 5 av dem på bortaplan. En av de svåraste är den närmast kommande matchen mot Oldham Athletic som för närvarande parkerar på fjärde plats. Rangers kommer fullpumpade av självförtroende efter de senaste två segrarna men "the Latics" blir en hård nöt att knäcka. Lördagens hemmalag har, liksom Rangers, siktet inställt på minst en kvalplats och man slog senast Colchester hemma med 2-0. Förutom den matchen har de senaste matcherna på Boundary Park inte varit några succéer för Athletics vilket kanske kan inge hopp hos de blåvitrandiga.

Manager Holloway kan snart förfoga över en nästan skadefri trupp vilket är en helt annan situation än den som rådde för en månad sedan. Vissa mörka mål finns dock på himlen, en att av dom utgörs av det faktum att kantspringare Lee Cook gör sin sista Rangersmatch, åtminstone på ett tag, på tisdag. Watfordspelaren har helt klart tillfört Rangers spel en ny dimension och jag skulle rekommendera att Rangers, trots klubbens skrala ekonomi, tar sig en funderare på om inte Cook borde inhandlas permanent till nästa säsong. På skadelistan återfinns fortfarande Matthew Rose då han ådrog sig en ny skada, denna gång i höften, i veckan. Chris Plummer och Karl Connoly är i slutet av sin långa rehablitering och även målvakt Culkin är på återkomst, han förväntas dock knappast kunna göra comeback innan den 29 mars. På plussidan kan vi konstatera att Gino Padula är åter i valbart skick efter sin 1-matchavstängning.

Oldham tränas av en gammal QPR-bekanting, Ian Dowie. Laget har legat i topp under större delen av säsongen men har uppvisat en viss svaghet på hemmaplan, endast 28 av de 65 poängen man f n innehar har tagits på Boundary Park. Man toppade serien efter 12 matcher men därefter har man tappat en aning. QPR har revansch att utkräva efter en snöplig hemmaförlust med 1-2. Laget är jämnt utan några speciella toppar men bland de tongivande spelarna kan nämnas Clyde Wijnhard samt spektakuläre målvakten Leslie Pogliacomi. Fitz Hall och bäste målskytten David Eyres är dock
avstängda.

Trots en habil insats av Tommy Williams i lördags så tror jag att Gino Padula åter tar plats i backlinjen tillsammans med mer eller mindre bofasta trion Forbes, Carlisle och Shittu. Birch, Palmer, Langley och Cook på mitten och Furlong och Gallen givetvis helsäkra på topp. Härligt att Gallen fick hänga en i lördags! För närvarande relativt enkelt för "Ollie" att ta ut spelarna så länge laget spelar bra.

Att säga att Oldhammatchen är av nyckelkaraktär vore att ta till en beprövad klyscha, i detta läge är alla matcher viktiga och bör helst vinnas. Kan QPR plocka en eller kanske till och med tre pinnar så lär man kunna distansera övriga lag en aning, en förlust kan dock äventyra sjätteplatsen, Tranmere kan för övrigt passera redan på fredagskvällen då man möter Cardiff. Jag tippar 2-2 i matchen (Shittu och Furlong målskyttar) men hoppas givetvis på mer!

Fredrik Montgomery2003-03-14 12:45:00

Fler artiklar om QPR