Inför QPR - Wigan

Seriesegrarna kommer på besök.

QPR möter på lördagen Wigan hemma på Loftus Road och det är en tuff match som väntar. Wigan har bara förlorat sex matcher i år, och tre av dessa är cupmatcher. Två av förlusterna i ligan kom i rad i augusti då man förlorade två gånger med 1-0 mot Port Vale respektive Colchester. Den tredje förlusten i ligan kom för snart två månader sedan då laget förlorade borta mot Swindon med 2-1.

Detta är alltså de enda förlusterna på 38 ligamatcher. 24 matcher har vunnits och 11 har slutat oavgjort. Wigan har bara släppt in 23 mål, varav fjorton på hemmaplan på dessa matcher. Framåt har det blivit 59 mål. Förra mötet mellan Wigan och QPR slutade 1-1.

Wigans ledning i ligatoppen är tolv poäng och då har ändå laget tappat en del poäng då man i de senaste fyra matcherna spelat 0-0 mot Tranmere och därefter 1-1 mot i tur och ordning Peterborough, Luton och Stockport.

I den senaste matchen mot Stockport hade Wigan stora problem med skador och den redan tunna truppen bestod av sexton friska spelare. Yttermittfältaren Gary Teale har dock börjat träna igen och förväntas vara med i truppen på lördag.

Trots skadorna har manager Paul Jewell valt att låna ut Ged Brannan till skotska Dunfermline och släppa spelare med utgående kontrakt redan innan säsongens slut. I stället har Jewell för avsikt att innan torsdag, som är transfer deadline, plocka in en eller ett par spelare på lån. Dock har inga lån gjorts inför matchen mot Rangers.

Rangers drabbades av dubbelt avbräck i tisdags då Tommy Williams slog upp sin fotskada och Lee Cook gjorde sin sista match innan han återvände till Watford, vilket gjorde att det återigen var tunt med vänsterfotade kantspelare.

Ian Holloway agerade dock snabbt och har lånat in Evertons Kevin McLeod efter att ha studerat honom i en reservlagsmatch. McLeod kommer med stor sannolikhet att ingå i truppen till lördagens match.

Mer info om McLeod

En annan spelare som förhoppningsvis är tillbaka på bänken är målvakten Nick Culkin. De senaste matcherna har Chris Day varit den enda tillgängliga seniormålvakten då både Culkin och unge Jake Cole varit skadade. Några målvakter har varit på provspel men ingen av dem har imponerat så pass mycket att de fått något korttidskontrakt. Holloway har i stället valt att ha fem utespelare på bänken och om det hade behövts så hade Steve Palmer fått ställa sig i målet.

I matcher mot topplag så har man ofta inte någon press på sig, men med tanke på det resterande tuffa programmet och det getingbo som kampen om kvalplatserna är så är pressen på Rangers stor.

Redaktionens negativa skåneavdeling är övertygad om att det blir tufft på lördag och att en upprepning av det oavgjorda resultatet från bortamötet uteblir. Rangers 0, Wigan 2.

Simon Ståål2003-03-21 12:24:00

Fler artiklar om QPR