Blackpool - QPR

Får nye Stephen Kelly spela mot "Apelsinerna"? Kampen om kvalplatserna går vidare...

Silly season är ett annat namn på den period då det ryktas hit och dit om spelarövergångar till och från en klubb. Denna brukar normalt sett äga rum mellan två säsonger men nu verkar "den löjliga säsongen" vara i full gång trots att det återstår en bra bit av spelåret 2002/2003, inte minst för QPR. I veckan har det ryktats om såväl Andy Rowland som Martin Cameron innan det idag blev klart att Rangers lånar Tottenhamförsvararen Stephen Kelly i en månad. Återstår att se vad Kelly, liksom nyförvärvet McLeod kan uträtta, det ser dock ut som om båda av dem kan få spela i den svåra bortamatchen mot Blackpool. Vad som också är positivt är att Matthew Rose är spelklar igen efter en relativt lång skadefrånvaro.

Alla matcher är viktiga i detta skede av serien, ni har hört det förut men sådant är läget. Blackpool har ingalunda givit upp hoppet om att knipa en kvalplats och skall det ske så är det på QPR:s bekostnad. På sistone har dock spelet falerat och poängskörden på de 5 senaste matcherna är endast 2 poäng. Skillnaden mellan lördagens kombattanter är 8 poäng men med en seger på lördag så har "the Tangerines" häng på sjätteplatsen. Steve McMahon är tränare för laget där en av de mer namnkunniga spelarna är råskinnet Colin Henry, en spelare vars spelstil och utseende endast kan älskas av hans mor... Henry är numera 37 år och har gjort ett 50-tal landskamper för Skottland, han finns nu i Blackpool som lån från Bolton. Rangersförsvaret bör även se upp för John Murphy som har 19 mål på sitt samvete denna säsong. "Apelsinerna" blir helt klart en svår nöt att knäcka även om jag tror att kvaltåget lämnat stationen i Blackpool, åtminstone för denna säsong...

Rangers gjorde en skaplig insats mot Wigan men föll med matchens ända mål. Ingen skam att förlora mot suveräna serieledarna men det kändes ändå snopet, en 3-poängare hade distanserat Tranmere ordentligt och gjort att kvalplatsen känts relativt säker. Anfallsduon kändes trubbig och jag är inte helt främmande för att ge Andy Thomson chansen från start, varför inte istället för Kevin Gallen som, trots sitt erkända målsinne, inte gjort så mycket mer än nätat från straffpunkten. I backlinjen är det frågan om Holloway vågar testa nye Kelly direkt eller om han kör med återkommande Matthew Rose som ersättare för Forbes. Och kan Culkin återta sin målvaktsplats till förmån för vikarierande Day? Frågetecknen är många men helt klart är att lördagens match inte får förloras, speciellt inte då jagande Tranmere bor plocka en enkel seger hemma mot Chesterfield. Dessutom väntar Cardiff i omgången efter, så nu gäller det att ta de poäng som behövs!

Jag tippar på 0-1, alltså seger för Rangers, och jag grundar det på att de blåvita i grunden är ett bättre fotbollslag i en bättre form. Gallen nätar som inhoppare och ger mig en knäpp på näsan då jag ju nämnde ovan att jag vill se honom på bänken från start.

Come on UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrs!!

Fredrik Montgomery2003-03-28 01:35:00

Fler artiklar om QPR